Necmi ÇAVUŞOĞLU

Necmi ÇAVUŞOĞLU

Obama Barış Adına Ne Yaptı?

2009 yılı Nobel barış ödülü ABD başkanı Barack Hüseyin Obama’ya verildi.
Bazı önemli tarihleri hatırlayalım.
Son ABD başkanlık seçimi: 4 Kasım 2008 tarihinde yapıldı.
Obama’nın göreve başlama tarihi: 20 Ocak 2009
Nobel barış ödülüne adaylığı:27 Şubat 2009
Barış ödülünün Obama’ya verildiği tarih: 9 Ekim 2009
Tarihleri verdim, çünkü tuhaflığı daha iyi görmemize yardımcı olur. ABD başkanı Obama 20 Ocak 2009 da göreve başlıyor, 27 Şubat 2009 tarihinde Nobel Barış ödülüne aday gösteriliyor. Beş haftalık başkan! Adam olacak çocuk yedisinde, başarılı olacak başkan beş haftada belli olur! Diye düşünmüş birileri ve Obama’yı Nobel Barış ödülüne aday göstermişler.
Norveç Nobel Komitesi de, Obama’nın, "uluslararası diplomasiyi ve halklar arasındaki işbirliğini güçlendirme konusundaki olağanüstü çabalarından ötürü barış ödülünü" kazandığını açıkladı.
Hükümetin, son günlerde komşularımızla sorunlarını çözmek için sarf ettiği çabada Obama’nın çabasının yan çabası mı dersiniz? Neyse!
“Ödülü kazandığını sabah, kızları Malia ve Sasha’dan öğrendiğini belirten Barack Obama, Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, Nobel Komitesinin verdiği karara çok şaşırdığını ve mahcup olduğunu, karardan onur duyduğunu bildirdi. Obama, ödülün kendisine verilmesini, iklim değişikliği ve nükleer silahların yayılmasına karşı mücadele ile çatışmalara çözüm bulmak için bir eylem çağrısı olarak kabul ettiğini kaydetti.”
Nobel Komitesi Başkanı Thorbjoern Jagland gazetecilerin, Obama'ya ödülün ''vaktinden önce verilip verilmediği'' yönündeki sorularına, ''Obama'nın şu ana kadar yaptıklarıyla ödülü hak ettiğini ve bu ödülün onun yapmaya çalıştıklarına katkıda bulunmasını umdukları'' cevabını verdi. Sekiz aylık başkan! Sekiz ayda yaptıklarından ötürü bu ödülü alabilir mi? Tabiiki hayır. Barış adına gösterdiği çabalarını desteklemek için bir nevi teşvik kredisi verilmiş oldu.
Bu ödülün vaktinden önce verildiği düşüncesi çoğunluk tarafından paylaşılıyor. Hatta şaşkınlığa sebep olan bir karar oldu. O derece beklenmedik bir karar ki, ödüle layık görülen Obama bile “çok şaşırdığını” ifade etti.
Ödülü hak edecek ne yapmış,
Devam eden hangi savaşı sona erdirmiş,
Dünya Obama’dan sonra daha huzurlu, daha yaşanılır bir gezegen haline mi gelmiş?
Kendi dünyaları için cevap evet.

Kendi dünyalarını, savaştan, terörden, uzak tutmayı başardılar. Obama göreve geldikten sonra Avrupa ve Amerika halkları barış içerisinde, huzurlu huzurlu yaşayıp gidiyorlar. Ve binlerce kilometre ötede kendi halklarının güvenliğine tehdit oluşturabileceğine inandıkları güçlere karşı savaşıyorlar.
Ya bizim dünyamız?
Bizim dünyamızda barış adına ne yaptı?
Bizim dünyamızda, barış adına çaba gösterdiğine biz şahitlik etmiyoruz!
Obama akan kanı durdurmak şöyle dursun savaşı daha genişletmek için çabalıyor!
İslam coğrafyası muharebe alanı gibi, bizim yaşadığımız dünyada bir parça huzur bırakmadılar. Bizim dünyada her şey serbest, terörü desteklemek, fitne fesat yaymak, uyduruk sebeplerle savaş çıkarıp kan akıtmak.

Kitle imha silahları kullanmak, insansız uçaklarla çocuk öldürmek, kadın öldürmek.

Müslüman öldürmek serbest…

Bush’un zamanında da Müslümanlar öldürülüyordu, şimdi de Müslümanlar ölüyor. Buna rağmen Obama her fırsatta hoş mesajlar vererek İslam âleminin sempatisini kazanmayı, Bush’un alt üst ettiği Amerikan imajını düzeltmeyi başardı.

Bir eliyle Müslümanların sırtını sıvazlıyor. Öteki eliyle acımasızca vuruyor. Bu hakikaten ödüllendirilecek bir başarıdır. Nobel barış ödülünü hak edecek bir başarı!

Afganistan’a daha çok asker gönderen, Pakistan’ı da vurabiliriz diyen Obama’ya barış adamı denebilir mi?

Barış adamı mı dediniz, Hangi barıştan söz ediyorlar?
İslam coğrafyası Amerika ve işbirlikçileri yüzünden barışın adını unuttu.
Bizi barışa hasret bırakanlardan biri de Obama ve bu nedenle Obama barış ödülü alabilecek en son insanlardan biri.

Hayır! bizim yaşadığımız dünya Obama’dan sonra, öncesinden daha huzurlu değil!
Norveç Nobel Komitesinin kararı, dünyada tarafsız ve adaletle hükmeden kimse kaldı mı diye düşündüren bir karar oldu.
Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum