Seçkin İSLAMOĞLU

Seçkin İSLAMOĞLU

Öğrencilerin Çantası Hafifletilmeli, Yerli Malı Kullanmalı

SÖZÜN ÖZÜ (KISA KISA) - 33

 

Öğrencilerin Ağır Çantası, Eğitimcilerin Ağır İhmali

 

Gördüğüm kadarıyla ilkokul öğrencilerinin çantaları çok ağır. İlkokul öğrencileri her gün içi dolu ağır bir çantayı okula taşımak zorunda kalıyorlar, ki bu da gelişim çağındaki çocuklar için zararlı bir durum. Bunca eğitimci neden bu durumu görmüyor veya çözüm üretmiyor? Veliler çocuklarının çantalarını taşımak zorundalar mı?

Acilen bu duruma çözüm bulunmalı ve öğrencilerin çanta yükü hafifletilmelidir. Mesela her sınıfa bir dolap yerleştirilip, her öğrencinin kendi rafına ortak kitapları (sözlük vb) koyarak bu yükten kurtarılması gerekir.

Milli Eğitim Bakanı, İl Müdürü, Okul Müdürü, Öğretmen gibi ilgililere bu çantaları taşıtmak lazım ki sebep oldukları yanlışı görsünler.

Tıpkı bakanlara ve milletvekillerine de asgari ücretten veya en düşük memur aylığından maaş bağlamak gibi; işte o zaman milletin veya çalışanların durumunu daha iyi anlarlardı. İlgililer ilgisiz (denetimsiz) ve yetkililer sorumsuz olmamalı.

 

Ateistlerin Çelişkisi

 

Nasıl rüşvetçi hukukçular veya haksız kanunlar veya adaletsiz kararlar var diye hukuka kötü denilemezse, günahkar dindarlar yüzünden de dine kötü denemez.

Nasıl işinin ehli olmayan hekimler var diye tıbba kötü denilemezse, nasıl yakışıksız örnek olan öğretmenler var diye eğitime kötü denilemezse..

Dinsizlerin de ateistlerin de dindarların da kötüsü vardır. Ateistler karşı tarafı eleştirdikleri çoğu davranışı kendileri sergileyip çelişkiye düşerler. Kaldı ki dinsizlik de bir din, inançsızlık da bir inançtır. Nasıl Budizm bir din ise Ateizm de bir dindir, fakat batıl bir din!

Ateistlerin de inançları vardır, mesela onlar Allah’ın var olmadığına inanır, evrime inanır, doğaya inanır; yani ateizm eski mitolojilerin, eski putperestliğin farklı bir şeklidir sadece.

Onlar yaratıcı bir güce/sebebe “Tanrı” demez, evren/doğa/rastlantı derler. Peki tek bir ispatları var mıdır? Elbette hayır. Sadece gerçeği inkar ederler. Peki gerçeğin ispatı var mıdır? Sayısız, pek çok.

Yok ateistler “kötülük dindendir, çünkü bazı inananlar kötülük yapıyor” diyorlarsa; o zaman ateizm de kötüdür, çünkü zulmeden pekçok ateist de yaşamıştır ve yaşamaktadır; mesela Stalin ateist idi, Hitler ateist idi, Mao ateist idi, Pol Pot ateist idi, nazizm, komünizm, marksizm, darwinizm birer ateizm/materyalizm türevidir ve hepsi insanları da ülkeleri de bilimi de mahvetmiştir...

 

Yerli Malı Kullanmalı

 

Kullanıcılar (tüketiciler) fiyat veya kalite olarak aynı değerde olduğu sürece yerli malları tercih etmelidirler. Yerli firmalar da fiyatlarını cazip hale getirmelidirler, yabancı markalarla aynı ve hatta daha yüksek fiyata ürün satmak kendi bindiği dalı kesmektir.

Yine çeşitli kampanya veya çekilişlerle hediye veren kurumlar, bu hediyeleri yabancı markalardan değil yerli eşdeğerlerinden seçmelidir. Bu hem yerli kurumlar arasındaki işbirliğini güçlendirir veya oluşturur, hem de paranın yurtiçinde kalmasını sağlar; yerel üretime, istihdama ve vergiye katkıda bulunur.

Aynı şekilde tatil yapacaksanız yurtdışını değil yurtiçini tercih edin. Türkiye 7 bölge 7 iklim; her zaman dört mevsimi yaşayabilirsiniz. Kendi ülkenizin doğal, tarihi, kültürel ve beşeri zenginliklerinden faydalanabilirsiniz.

 

* * *

 

Kuran Meali

 

« Onlar (Rahmete erenler), yanlarındaki Tevrat’ta ve İncil’de yazılı buldukları Resûl’e, o ümmi peygambere uyan kimselerdir. O, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten alıkoyar. Onlara iyi ve temiz şeyleri helal, kötü ve pis şeyleri haram kılar. Üzerlerindeki ağır yükleri ve zincirleri kaldırır. Ona iman edenler, Ona saygı gösterenler, Ona yardım edenler ve Ona indirilen nura (Kuran’a) uyanlar var ya, işte onlar kurtuluşa erenlerdir. » (Araf, 7/157)

 

Hâdis-i Şerif

 

“Kendisiyle istişare edilen kişi (müsteşar), güvenilen bir kimsedir.”;

“Kendisine danışılan kimse güvenilir olmalıdır.”

 

(Tirmizî, Ebû Dâvud, İbnu Mâce, Müslim, Nesâî)

 

Seçkin'ce

 

“Dinin (İslam’ın) bilimle ve akılla çeliştiğini söyleyenin; dinden de, bilimden de, akıldan da hissesi yoktur.”

 

www.dunyaislamgunu.org - www.worldislamday.org

 

 

Not: Bu yazımla burdaki yorumlarıma son veriyorum, takip etmek isteyen okuyucular "http://www.facebook.com/profile.php?id=820064766" linkine bakabilirler. Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.