Aytekin ATASOYU

Aytekin ATASOYU

“Öküz Anadolulu’ dan

Tek parti döneminin kudretli Ankara valisi ve CHP il başkanı Nevzat Tandoğan

Ülkesinin sorunları için kafa yoran ve bu azimle bazı siyasi faaliyetlere girişmiş bulunan Osman Yüksel Serdengeçti'yi makamına getirtir ve şöyle der:

"Ulan öküz Anadolulu; sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? Milliyetçilik lazımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz.
Sizin iki vazifeniz var:
Birincisi çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek.
İkincisi askere çağırdığımızda askere gelmek"

Akabinde görevlilere emir verir:

"Alın bu iti götürün"

Yirminci yüzyılın son çeyreğinde bu kez aynı güruhun entelektüel! ilan ettiği  bir başka kanat oyuncusu “Türk milletinin yüzde altmışı aptaldır” der.

Yıl 2007'ye geldiğinde siyasi tercihlerinden dolayı halkı aşağılayan ünlü demagog köşe yazarlarından biri halka "bidon kafalı" yakıştırmasını yapar.

Aşağı yukarı aynı tarihlerde aynı güruhtan bir başka yazar halkı “göbeğini kaşıyan” adam olarak ilan eder.

Kısmi anayasa değişikliği referandumundan sonra sonucun istediği gibi çıkmamasına sinirlenen bir başka sanat entelektüeli!

"Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde altmış çıkması lazım" deyiverir.

Önümüzde bir seçim var. Siyasiler halkı ikna etmek için meydanlara indi. Eleştiriler, birbirlerine yüklenmeler ardı ardına seçim meydanlarında yankılanmaya başlamıştı ki halkın adamı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak mitinginde başbakana

“analı” -  avratlı ve bol “a” lı bir cümle sarf etti.

Kamuoyu özür beklerken bu kez Edirne mitinginde başbakan ve destekçilerine;

“Angus”

“Hergele”

Benzetmesini yaptı. Bu benzetmeler Nevzat Tandoğan’ın  “öküz Anadolulu” ve “it” benzetmesine ne kadarda benziyor değil mi?

Bu kesimlerin liderinden, yazarına ve entelektüeline! kadar sarf ettiği bu cümleler ve yakıştırmalar, bu kesimlerin tarih içerisinde kendi dışındakilere karşı gösterdiği bakış açısındaki değişmezliği nazara vermesi bakımından son derece önemlidir.

Aslında bu ve benzer söylemlerin içerisinde olmak çaresizliğin, fikir kabızlığının, meşru dairede galip çıkamamanın yani yenilmişliğin getirdiği psikoloji ve bu psikolojinin insanın bilinçaltında yarattığı nefretin reflektif olarak dışa vurumudur. Fikir kabızlığı içerisinde kerih ve galiz küfürlerle laf ishaline düşmüş olanlar bu davranışları ile yenilmişliklerini daha maç bitmeden ilan ediyorlar.

Bu kesimlere uzun uzun cevap vermek yerine izinden gittiklerini söyledikleri ve bıraktığı emaneti kendi tekellerinde gören Mustafa Kemal’in Onuncu yıl nutku'nda dile getirdiği;

“Türk milletinin karakteri yüksektir”

“Türk milleti zekidir”

Öküz, hergele, bidon kafalı olamazlar mealine gelen sözünü okumalarını tekrar tekrar tavsiye etmek gerekir.

Aytekin ATASOYU

atb_ats@hotmail.com

http://twitter.com/#!/atasoyu

www.aytekinatasoyu.com

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum