Olumlu bir gelişme!

Batırlarsanız bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsü sorununu ben çözerim" sözlerine Başbakan Erdoğan'ın "Çözemezsin, buna gücün yetmez, takatın yok" şeklindeki yaklaşımını konu edinen bir yazı yazmıştık!

Ve "Çözerim" diye yola çıkan birinin karşısına "Çözemezsin" diye dikilmek yerine "Madem böyle bir niyetin var hadi biz de yardımcı olalım da çöz" diye yaklaşmanın daha doğru olacağını ifade etmiştik!

Şimdi memnuniyetle görüyoruz ki Başbakan Erdoğan da "Çözemezsin, takatın yetmez" demeyi bıraktı ve "CHP böyle bir adım atarsa memnun oluruz, seviniriz, birlikte hareket ederiz" demeye başladı!

Bu söylem değişikliğini olumlu bir gelişme olarak görüyoruz!

Başbakan Erdoğan başörtüsü konusunda partisinin tavrının belli olduğunu MHP'nin tavrının da belli olduğunu, CHP'de aynı çizgiye gelmiş olursa sorunun halledilebileceğini ifade ediyor! Ve sorunun halli için de çok beklemeye gerek olmadığını belirterek 12 Eylül sonrası hemen harekete geçilebilineceğini söylüyor!

Dileriz bu olumlu gelişme hayırlı sonuçlara vesile olsun!

Hazır CHP de bu sorunun halli için niyetlenmiş ve kendisine "Sorunu ben çözerim" diye bir görev çıkartmışken bu durumun iyi değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyoruz!

Çözerim diye iddialı konuşan birini çözemezsin diye geriletmek yerine teşvik etmenin daha mantıklı olduğu görülüyor!

Başbakan Erdoğan'ı da bu mantıklı çizgiye yaklaşmış görüyoruz!

Başbakan Erdoğan'ın CHP'liler tarafından dile getirilen "Başörtüsü şöyle bağlansın, böyle bağlanmasın" şeklindeki değerlendirmeleri yersiz bulmasına hak veriyoruz!

Bırakın kim nasıl isterse öyle bağlasın!

Nasıl ki insanların kıyafetlerinin nasıl olacağına karışılmıyorsa, insanlar istediklerini gibi giyiniyorlarsa aynen öyle başlarını da istedikleri gibi bağlayabilmeliler ve kimse onlara karışmamalıdır!

Bize göre Başbakan "Çözemezsin" söylemini terk etmekle CHP'yi ciddi bir biçimde köşeye de sıkıştırmış olmaktadır!

Meydanlarda "Başörtüsü sorunun ben çözerim" diye meydan okuyan CHP Genel Başkanına şimdi "Hodri meydan" denilmektedir!

CHP'nin bu konuda ne kadar samimi ya da gayri samimi olduğu 12 Eylül sonrası ortaya çıkacaktır! CHP lideri hazır böyle bir vaatte bulunmuşken üzerine gidilmesi ve "Haydi el birliği ile bu sorunu ortadan kaldıralım" denilmesini ümit verici bir gelişme olarak kabul ediyoruz.

Sanırız iktidar partisinin bu yaklaşımı CHP içinde önemli olayların yaşanmasına da yol açacaktır!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini zaten içlerine sindiremeyen kimi CHP'liler başörtüsü konusunda kazan kaldırmazlarsa iyi!

Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamasının arkasından CHP liderini referandum sonrasında zor günlerin beklediğini söyleyebiliriz!

Gün ola harman ola, bakalım neler olacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar