Seçkin İSLAMOĞLU

Seçkin İSLAMOĞLU

Ordu Kendini Yıpratmamalı, Devşirilmiş Zihniyet

SÖZÜN ÖZÜ (KISA KISA) - 2

Danıştay, Katsayı Eşitsizliğinin Düzeltilmesi Kararının Yürütmesini Durdurdu

Kemalist yargıdan başka ne beklenebilir ki? Bildiğiniz üzere kemalizmin "adalet" diye bir ilkesi yoktur, bu yüzden muhaliflerin payına "zulüm" düşer. Hukuktan beklenen hakların korunmasıdır; bunun tam tersine hukuk haksızlığa alet ediliyorsa, yani tuz kokmuşsa asıl reformun nerde yapılması gerektiği bellidir. Ak Parti uyuma ve halkın oylarını heba etme; gerekirse referanduma gidip sivil anayasa yap. Korkma, darbe yapacak olanlar çoktan yapardı; top artık darbecilerde değil millette, milletin temsilcisi de sensin, hakkını ver!..

AKP'yi ve Gülen'i Bitirme Planı, Kafes Eylem Planı, Bilinmeyen Bilmem Ne Planları

Bu planlara şaşanların aklına şaşarım; bunların olması değil olmamasıdır şaşırtıcı olan. Kemalizmin başlıca üç kurumsal uzantısı mevcuttur: Askeriye, cumhuriyet halk partisi ve cumhuriyet gazetesi; bu üçünün de İslam'a ve müslümanlara soğuk bakışı bellidir. Eski "Atatürkçü Düşünce Derneği" başkanı, eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasından tutuklanması tesadüf müdür sanıyorsunuz? En iyisi darbeci zihniyete sözün ustası Mehmed Akif Ersoy cevap versin:

"Tükürün milleti alçakça vuran darbelere!

Tükürün onlara alkış dağıtan kahpelere!" Safahat (3. Kitap)

Not: Asıl plan bu plancılar için işliyor, herkes bir gün ölecek ve yaptıklarının hesabını verecek; yüce ve adil olan Allah, kullarına zulmedenleri ödüllendirecek değildir.

Ordu Kendini Yıpratmamalıdır, Ordu İçindekileri Temizlemelidir, Ordu Darbecileri Ayıklamalıdır, Ordu Milletiyle ve Milletin Değerleriyle Barışık Olmalıdır

Polis teşkilatında rastlanabilen (kötü muamele, rüşvet, işkence gibi) yanlışları eleştirmek, polis düşmanlığı olmadığı gibi, Askeriye'deki yanlışları eleştirmek de ordu düşmanlığı veya orduyu yıpratmak değildir. Yine bazı rüşvetçi polisler sebebiyle tüm polis teşkilatı rüşvet almakla suçlanamayacağı gibi, bazı darbeciler sebebiyle de tüm ordu darbecilikle suçlanamaz, zaten ordunun hepsi darbeci olsaydı darbe yapılırdı. Demek ki bazı vatan haini cuntacılara rağmen pekçok vatansever ve milletine nankörlük etmeyecek subay ve erler de var; işte milletin ordusunu oluşturan asıl kahramanlar da bunlardır. Asker asıl işini yani yurt savunmasını layıkıyla yapmalı ve siyasete karışmamalıdır, aksi takdirde kendini yıpratmaktan kurtulamaz.

Tipik Devşirilmiş Zihniyet ve Gayri Medenilik

Menderes'in hatırasına ihanet edenlerin ele geçirdiği Demokrat Parti'nin lideri hüsamettin cindoruk, yöneticilerin eşlerinin başörtülü olmasını eleştirmiş ve onları "medeni olmamakla" suçlamış, Avrupa'ya güzel görüntü vermiyormuşuz! İşte tipik devşirilmiş zihniyet, kendi halkından utanan bir zavallılık. Yazık ki bu millet yıllarca süleyman demirel gibi bu yolun yolcularına oyunu ve ömrünü vermiş. Bir atasözü vardır: "Bir defa aldanışta suç aldatanın, iki defa aldanışta suç aldananın." manasında. 28 Şubat'ın payandası olan bu politikacılar yine bu milleti aldatabilecekleri inancıyla, bunca yaşlarına rağmen rollerini yapıyorlar; asıl gayri medenilik sıfatını kendileri hak ederken milletin temsilcilerine ve onların nezdinde milletin değerlerine saldırıyorlar. Evet, bu açıkça din, inanç ve ibadet özgürlüğüne bir saldırıdır, ki bu hürriyet en temel insan haklarındandır; üstelik sadece uluslararası anlaşmalar ile değil anayasal olarak da güvence altına alınmıştır. Kısacası İslam'ın bir emri olan tesettüre saldıran cindoruk gibiler anayasal suç işlemektedirler ve başta bu saldırının muhatabı olan yönetici eşleri olmak üzere tüm başörtülüler hukuki yoldan haklarını aramalıdır. Gerçi bizde laiklik din özgürlüğü olarak değil de İslam karşıtlığı olarak yorumlanıp uygulanageldiğinden adaletli bir karar çıkıp çıkmayacağı da şüpheli ya...

 


 

Bir Ayet

« Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse onun mükafatını görecektir. Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse onun cezasını görecektir. » (Zilzâl, 99/7-8)

Bir Hadis

"Uğursuzluk yoktur. Ancak üç şeyde uğur olabilir: kadında (eşte), atta (binekte), evde (meskende).”

(Buhârî, Müslim, Ebû Dâvud, Tirmizî, İbnu Mâce)
 

Seçkin'ce

"Zamanın değerini, yapacak işi olan kimse bilir."

www.dunyaislamgunu.org - www.worldislamday.org

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.