Oylarımızı Dualarımızla Destekleyelim

Oylarımızı Dualarımızla Destekleyelim

                Son seçimlerde oy kullanan bizler, yeni seçilen belediye başkanlarına  sadece “başarılar”dilemeyelim. Başarı  ile beraber sabır, azim,  ve çok çalışma da dileyelim. Fakat bunlar da yetmez  bunların yanında dürüst olmaları, adil olmaları, rüşvetten, istismardan, iltimastan, hırstan uzak kalmaları için de  dua edelim.  Varsa gücümüz uyaralım. “Verdim oyumu benim işim bitti” demek, bizleri hem bu dünya da hem öbür alem de sorumluluktan kurtarmayacak bilelim. Başkanlara, kendilerini,  çevrelerini,  seçildikleri partilerin üyelerini, kendilerine oy veren vatandaşlarla birlikte bilhassa liderlerini;   bu dünya ve öbür alemde zora sokacak her türlü yanlıştan, her türlü vebalden kaçınmaları için uyarmak  ve onlar için dua etmek önemli vazifelerimiz arasında bunu bilelim.  

                Yerel yönetimlerin  yetki ve   bütçe olarak güçlenmeleri  belediye başkanlarının ve belediye yönetiminde yer alan her yöneticinin sadece imkanlarını ve yetkilerini artırmadı, bunlarla birlikte  yüklerini ve mes'uliyetlerini  de   artırdı. Bu söylediklerime en büyük örnek son yıllarda belediyelerin,  önceleri  ancak devlet tarafından yapılabilen büyük ve pahalı yatırımlara imza atabilmeleridir. Son kanunla büyük şehir belediyeleri adeta birer eyalete, başkanlarda “yerel başbakanlara”  dönüştü.  (Tıpkı Almanya, ABD gibi)   Büyük Şehir Belediye başkanları sadece il merkezlerinden  değil,  o  şehre bağlı tüm ilçe belde ve köylerden de sorumlu hale geldi. Başkanların, hizmet alanları ve yetkileri genişlerken,  o nispette de yetkileri ve bütçeleri de arttı. 

               Bu büyük imtihanda Rabbımızın onları(belediye başkanları ve diğer yöneticileri) günahlardan, yanlışlardan,  koruması için  oy veren her vatandaşımızın samimi dua etmesi gerek. Çünkü  yapılacak yanlışlar, işlenecek günahlar sadece yapanları değil onlara oy vererek iktidar yapanları da ilgilendiriyor, Çünkü bizlerde oy vererek ciddi bir sorumluluk aldık. Yapılacak yanlışların vebalinden sadece onlar  değil onlara oy veren bizlerde mesulüz.  Bu uyarılarımız sadece iktidar partisinden seçilen başkanlara  değil,  tüm seçilenlere. Yalnız bu satırları yazan ben,  gönül olarak İktidar partisine yakın olduğumdan bilhassa onları uyarıyorum. Çünkü oy veren her vatandaş gibi ben de oy vererek büyük  bir sorumluluk altına  girdiğimin farkındayım.                                             

                                                Ak Sakallı, Ak Yaşmaklı Ninelerin Duaları İçin

              Beni bu satırları yazmaya iten diğer bir sebep de, son seçimde çok acıklı, pek ibretli manzaralar yaşamış olmamdır. Değişik nedenlerle bu seçim döneminde birkaç mitinge katıldım ve birkaç köye, kasabaya gittim.  Bu seçimlerde gözlerim ve kulaklarım  iktidardan veya muhalefetten  hiçbir beklentisi olmayan pek yaşlı, çok nurlu ninelerin, ak sakallı,  eli tespihli, başı takkeli gönlü açık  dedelerin, Başbakana çok içten, pek samimi dualar ettiğini ve Başbakanı sesi kısık görünce sanki evladı ağır bir hastalığa yakalanmış bir yürekle ve hisle gözyaşı döktüklerini gördü ve duydu. Bu piri fani, ak sakallı dedelerin,  ak yaşmaklı, ak gönüllü ninelerin;  bazen hüzünlü, bazen kahırlı, çoğu zaman kederli  ağlayışları ve ellerini Rahmana açıp Başbakan için, ülke için dua etmeleri, onların oy verdiği insanların dünya ahiret sorumluluklarını bir kat daha artırıyor. Bu sebeple bilhassa iktidar partisinden seçilen başkan ve diğer yöneticiler, bu çok temiz, bu çok duru, bu  çok içten  duaların sorumluluğunu bir an olsun unutmamalılar. Halkın çok önemli bir bölümünün kendilerine değil,  ülkesi için, milleti için gece gündüz demeden, yurt içi, yurt ayrımı gözetmeksizin,  ölümüne çalışan;  on yıllık bir dönemde elli yıllık iş yapan(o nispette de sıhhat olarak yıpranan) bir lidere (Erdoğana) oy verdiklerini unutmasınlar. Bu nedenle sayın başkanlar,  bu yeni dönemde iş yaparken sorumluluklarınızın sadece millete, sadece kendinize, sadece ailenize, sadece çevrenize… Karşı değil Başbakana karşı olduğunu da unutmayın. Oy veren vatandaşlar olarak bizlerde ellerimizi semaya kaldırıp: “Allahım, bizim oylarımızla başkan, meclis üyesi  seçilerek büyük bir yükün altına giren vatandaşlarımıza, gayret, dürüstlük, başarı, adalet… Nasip etsin. (Amin) diyerek oylarımızı dualarımızla destekleyelim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.