Sakallı'dan Sonra Muhaddis de vefat etti

Üsküdar İmam Hatip Lisesi'nde başladığım Orta öğrenimime iki yıl sonra yatılı imtihanı kazanıp Kırklareli İmam Hatip Lisesi'nde devam ettim. Yörenin tabiriyle bej (beş) yıl o güzel şehirde okudum.

 
Okula ilk adım attığımızda iki efsane ismi duyduk. Eski öğrenciler ve abiler "Dikkaaat SAKALLı geliyor, MUHADDİS yolda" türlü muhabbetler ediyorlardı.
 
işin aslını kısa sürede öğrendik. SAKALLı lakabı takılan kişi meslek dersleri öğretmeni Mustafa Ali Meydan'di. 12 Eylül rejiminin devam ettiği ve 1983 seçimlerinin bile olmadığı o dönemde o mücahit edasıyla derslere resmen uzun sakalıyla giriyormuş. O yüzden ismi SAKALLı olarak kalmış. Hatta bütün öğretmenlerin fotoğraflarının asıldığı duvardaki fotografida sakallı idi.
 
Evli olmasına rağmen ailesi başka şehirde oldugundnan okulumuzda belletmen öğretmen olarak kalırdı. Ondaki disiplini bugüne kadar çok az ogretmenimde gördüm diyebilirim. Dayağıyla meşhurdu. Ancak neredeyse herkes onun dayağından bile raziydi. İsmini Kırklareli İmam Hatip Lisesine uzun yıllar devam edecek bir efsane olarak yazdırdı.
 
Daha sonra başka okullarda da görev yapıp emekli olmuş ve İzmit'e yerleşmişti. Ancak Kırklareli İmam Hatip Lisesi'nden öğrencileri onu o kadar sevmişlerdi ki: sık sık İzmit'teki o asmalı, bahçeli evinde ziyaret ederlerdi.
 
Kaderin bir cilvesi olarak Allahu alem Kırklareli İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan öğretmenlerden vefat eden ilk kişi olarak iki yıl önce ruhunu hakka teslim eyledi.
Kırklareli İmam Hatip Lisesinden, güzel ülkemizin diğer mütevazı şehir ve ilçelerindeki birçok İmam hatip Liselerindeki gibi çok başarılı kişiler yetişti. Bizleri yetiştiren o güzel emektar öğretmenlerimizden Allahu Teala binlerce kez razı olsun.
 
işte bu başarılı eski mezunlardan biri de Halit Öztürk. Halit öyleki su anda üniversite olan Kırklareli Meslek Yüksek Okuluna okulumuzdan mezun olarak ilk giren öğrenci olmuştu. 48 kilo da güreşte Kırklareli'nde rakibi yoktu. Üstüne bir de bizimle Masa Tenisi takımında oynardı. Mezuniyetinden yıllar sonra bile camidan bağını kesmedi, kesemedi. Bugün kendisinden aldığım bir haberle yine sarsıldık ve bir kez daha "İnna Lillahi ve inna ileyhi Raciuun" dedik.
 
Evet Halit Öztürk'un bildirdiğine göre SAKALLı'dan sonra MUAHDDİS'te vefat etmişti ve maalesef biz gecikmeli duyuyorduk bu vefati. Peki kimdi bu MUHADDİS ve kendisine neden bu isim verilmişti? Bu isim İhsan KARADAUMAN'di. Hadis ilminde o kadar uzmandiki; şimdilerde işlerine gelmeyen her hadisi zayıf diye kabul etmeyen, ve neredeyse hadissiz, sünnetsiz bir hayata müslümanları yönlendiren unvanlı hocalara ve unvansız cemaat liderlerine inat, taa 30 yıl evvelinden mütevazı bir İmam Hatip Lisesi ogrtmeni olarak öğrencilerine Efendimiz SAV'in o güzel Hadislerini öğretiyor, ezberletiyor ve sevdiriyordu.
 
Vefat eden bu iki çok değerli hocalarımızın üzerlerimizde çok hakları var. her ikisi de aynı zamanda belletmen öğretmen olduklarından yatılı kalan bütün öğrencilerin hemen her dertleriyle bir baba şefkatiyle ilgilenir, sabahın o dondurucu soğuğunda namaz için bütün yatakhaneleri dolaşır ve namaza kaldırır, mutalaalarda herkesin ödevlerini yapmalarını sağlarlar, ve zinde bir şekilde ertesi gün derslere hazirlarlardi. Allahu Teala her ikisinden de razı olsun. Makamları cennet olsun inşaallah.
 
Bu vesileyle Kırklareli İmam Hatip Lisesinde görev yapıp vefat eden diğer öğretmenlerimize, mezunlarımıza ve mensuplarimiza Yaradanimizdan bir kez daha rahmetler diliyor; mevcut müdürümüz Necmi Bey ve ekibine, okulumuzda en uzun süre müdür olarak görev yapan ve su anda Kırklareli Valiliğinde Genel Sekreter olan Ziya Eser'e, Türkiye Cumhuriyetinin gördüğü en başarılı ve en temiz Coğrafya Öğretmeni Bedri Telci'ye ve diğer tüm eski ve mevcut idareci ve öğretmenlerimize hayırlı hizmetler ve uzun ömürler niyaz ediyoruz.
 
Karşı kıyıdan selamlarimla
 
www.kemalbozkurt.com.tr

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum