Seçimin Anlamı: Ak Parti Sadece İlk Raundu Aldı

Göbeğini kaşıyan adamın atası “Uzun Adam,” post modern darbe teşebbüsünün kendisini kıstırdığı köşeden, “açlıktan kısa kalan, göbeği kıllı adamların(!)” desteğiyle, şimdilik darbeyi savuşturmuş bulunuyor.

Daha doğrusu, darbe teşebbüsünü kesin olarak ekarte etme fırsatını yakaladı Ak Parti liderliği. Şimdi sıra teşhisi doğru yapılan bu “Haşhaşi” yapılanmanın, doğru hamlelerle meşru zemine çekilmesini sağlamaya yetecek kadar doğru teşebbüsleri hayata geçirmek.

Bu yapılanmanın, bir terör organizmasına evrilmesini engellemek için bu yapı küçültülmeli, küçük gruplara bölünmeli ve ciddi bir iç muhasebe yapmasını sağlayacak fırsatı kendilerine verilmeli. Değilse bu korku kamburunu bu ülke sırtında taşıyamaz.

Sandıktan çıkan seçim sonuçlarını küçümseme yolunu seçen bu yap,ı hala gücün kendinde olduğunu varsayarak “özgün ağırlığını!” iktidarın üzerine bir kere daha çullamayı deneme emareleri gösteriyor. Cemaatin içinde gözü kararmış bir grup var güçleriyle iktidara saldırmaya hazırlanıyor. Bu tespiti, cemaat yapılanmasının içerisinde olduğunu zannettiğimiz Hüseyin Gülerce’de yapıyor. İç halkanın neresinde olup olmadığını oda bilmiyor tam olarak, bizde.

Ama esas Savaş Şimdi Başlıyor.

Ak Parti, galibiyet rehavetine kapılırsa şayet vay geldi başına. Seçmenden aldığı “ine girme yetkisini” tereddütsüz bir şekilde kullanmalı iktidar. Ve bunu yaparken hukuktan asla taviz vermemeli. Her şey  milletin gözü önünde mahkemelerde sonuçlanmalı. Zira, önümüzdeki Ağustos ayında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 genel seçimlerinin selahiyeti ve bu yapıya karşı kesin bir sonuç alınabilmesi için bu olmazsa olmaz şart.

Bu, en çokta cemaati içine düştüğü fasit daireden tutup çıkarmak için gerekli. Zira cemaat, ortaya koyduğu performans ve hizmetlerle bu ülkeye lazım. Ahlaki bir direnç noktası. Önemli bir ekolün önemli bir okulu.

Cemaate yönelik hamleler yok etme amacına dönük değil cemaati esir eden kirli emir komuta zincirini kırmaya dönük olmalı ve cemaat özgürleştirilmelidir. Böyle bir yapının yurt dışından yönetilmesine müsaade edilemez. Böyle bir yapı uluslararsı istihbarat teşkilatlarının insafına bırakılamaz. Bu; cemaatede, bu cematin içinden çıktığı milli manevi değerleri uhdesinde barındıran milletede yazık olması anlamına gelir.

Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin cemaatle ilgili çarpıcı itiraf ve tespitleri dikkatle irdelenmeli ve herkes şapkasını önüne alıp uzun uzun nerde yanlış yaptığını düşünmeli.

"1- Hizmet baştan beri yanlış yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar.

2- Üslubumuzu kaybettik. Namus bildiğimiz üslubumuz. Biz bunu bıraktık hükümetle savaşa girdik, diyaloğu bıraktık çatışmacı dil kullandık.

3-  Siyasallaştık. CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik.

4- Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. Hep öyle yoluna devam etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıktı ve kaybetti. Orjinalini kaybetti, yara aldı.

5- Cemaat-İktidar kavgasında, inananlar kullanıldı ve 'Hizmet'e gönül vermiş insanlar bile bu hisse kapıldı.

6- 30 Mart'taAK Parti'nin elde ettiği başarıya rağmen, yanlışta ısrar ediliyor ve: “Bu yanlış Hizmet'i temsil vasfı olmayan kişiler tarafından yapılıyor. İnsanların tanıdığı bildiği Hizmet bu değil. Hizmet yara aldı. Hizmet'i tanınmaz hale getirdiler. İnsanların güveni sarsıldı.”

7- Bundan sonrası için de 'Cemaat ayarlarına dönmeli'.

Şimdilik bu tespitlerle bitirelim. Bu tespitlerin her biri ayrı ayrı irdelenmeli ve bu düzlemde kalıcı çözümler üretilmeli.1,2,3,5 ve 7. maddeler ile 4 ve 6. maddeler ayrı ayrı kategoriye alınmalı. Her birisi facia olan bu yanlışlardan 4. maddeyi biz defaaten yazdık. Bu zaten sosyoloji ilmini bilmemektir. Yok biline biline yapıldıysada cemaate ihanettir. Cemaati duvara toslatmaktır.

Siz hiç kanosunu akıntıya karşı süren bir sörfçü gördünüz mü? Cemaate bu yaptırıldı. Ana akımdan ayrılıp ana akıma karşı kürek çekmek, hem aptalca hemde gereksiz bir hareket oldu. Korkarım cemaat yanlışında ısrar edecek ve bu ısrar cemaati yok etmese bile bu milletin asli değerlerine düşman edecek.

 

E Mail : akpinartahsin@hotmail.com

Twitter: @akpinartahsin 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum