Seçtim ama ne dedim?

Seçim bitti fakat tartışma ve yorumlar devam ediyor. İktidarı elinde tutanlar, “Başardık, yine birinci partiyiz” diye başlıyorlar ve bir başarı öyküsü dinliyorsunuz. Muhalefet partilerinin değerlendirmeleri de farklı değil. “Başardık, oyumuzu artırdık.” diyorlar. Kim konuşmaya başlarsa “ötekini” başarısız kendini ise başarılı görüyor.
Peki, gerçekte bu seçim sonuçlarını nasıl okumak lazım? Halkın bu seçimde vermek istediği mesaj neydi? İşte benim genel değerlendirmelerim:
 
BİR - Ey iktidar partisi, sana %47 verdik. Fakat sen bu oy oranının verdiği aşırı özgüvenle pek çok yerde yanlış adaylarla çıktın karşıma. Ben kimi istersem halk onu seçer diye düşündün ve yanlış yaptın. Unutma! Seçim oyununda senaryoyu ben yazarım ve ben kimi istersem onu seçerim.  Oy oranını düşürüyor ve sana aklımda KIRMIZI olmasına rağmen SARI ışığı yakıyorum. Yanlışlara devam edersen KIRMIZI ışığı yakarım.
 
İKİ - Ey CHP, biraz canlansan da ortalık hareketlense diye gözünün içine bakıyoruz ama sen muhalefette kalmaya adamışsın kendini. Bak, doğru adaylarla karşıma gelince nasıl da seçiyorum seni. Her şeye hayır diyen sıradan bir muhalefet yapma. Belgelerle konuş, ben seni anlarım. Anladıkça da oyunu arttırırım. Fakat artık genel merkezinde köklü değişiklikler yapma vaktin geldi. Çünkü oradaki pek çok ismin ibresi birinci parti olmaya değil ikinci parti olmaya ayarlamış durumda. Aklımda YEŞİL olmasına rağmen sana da şimdilik SARI ışığı yakıyorum.
 
ÜÇ - Ey MHP, iktidara verdiğimizi büyük oy oranı seni tembel tembel oturmaya itmesin. Sen de aklımızdasın ve iyi bil ki iktidarın mevcut ve olası geri çekilmelerinde pek çok yeri emanet edeceğimiz en önemli parti sensin. Bu seçimlerde en doğru adayları belirleyen parti sendin. Karşılığını da verdik sana. Sen de genel merkezindeki bazı yüzleri değiştirmelisin. Aklımda YEŞİL olmasına rağmen sana da şimdilik SARI ışığı yakıyorum.
 
DÖRT - Ey DTP, sen kendi mahallende kal. Unutma isminin sonundaki “P” seni parti yapmaya yetmiyor. Türkiye söylemlerin yok, hep bölge söylemlerin var. Onun için de seni sadece bir bölgeye hapsettik. Gelebileceğin son noktadasın. Aklımda KIRMIZI var ama cenaze arabasından korkan vatandaşlar YEŞİL ışığı yaktılar sana.
 
BEŞ - Ey SP, artık iktidar partisi için dön gel çağrılarını bırak. Yeni başkanınla çıktın karşımıza beğendik haberin olsun. Aklımızda YEŞİL vardı, YEŞİL yaktık. Işığını büyütürüm yeter ki doğru adımlar atmaya devam et.
 
Muhalefetin geçen seçimlerde yediği tokat, son seçim sonuçlarıyla anlaşılmıştır ki şefkat tokadıdır. İktidar partisinin bu seçimlerde yediği tokadınsa şefkat tokadı olup olmadığını önümüzdeki süreçte göreceğiz.
 
NOT: Bu seçim döneminde bir vefat haberi beni çok üzdü. Dürüst kişiliğiyle gönüllere taht kuran Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının vefatı. Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum