Selam Olsun Sana Ey Ramazan..!

SELAM OLSUN SANA EY RAMAZAN

 

 

Selam olsun sana Ramazan…

Selam olsun sana oruç…

Selam olsun sana sahur…

Selam olsun sana iftar…

Selam olsun sana teravihler, vakitler, teheccüdler…

Selam olsun sana leyletü’l kadr…

Selam olsun sana iftar topu…

Selam olsun sana ey Ramazan Davulcusu…

Selam olsun sana mukabeleler, hatimler…

Selam olsun sana salavatlar, tekbirler…

 

 

Ne iyi ettiniz de geldiniz. Safalar, muhabbetler getirdiniz. Hanelerimiz sizinle şen oldu, camilerimiz neş’e buldu. Sizler sayesinde kardeşlik duyguları yüceldi, dostluklar pekişti.

 

Allah sizin yüzü suyu hürmetine şeytanları zincirledi Sizler sayesinde yurdumuz huzur buldu. İnsanlar birbirlerine karşı daha müşfik, daha merhametli ve daha saygın davranır oldular.

 

Sofralar sizinle bereketlendi, tabakların sayısı sizinle daha da arttı. Paylaşmanın ulviliği sizinle ziyadeleşti. Nimetin kadr-u kıymeti sizinle bilindi. Açlığın, susuzluğun ne olduğu sizinle daha iyi anlaşıldı. Sizin sayenizde açlıkla mücadele edenlere karşı kalpler daha da acınır oldu.

 

Ramazan sende gizlenmiş binbir geceden daha kıymetli olan Kadir gecesi var. İşte o gece sayesinde mü'minler melekler gibi saf ve tertemiz olmanın yarışına girecekler.

 

Sabrın ve şükrün ne olduğunu oruç tutan mü'minler çok iyi anladılar. Mü'minler; olmayınca sabretmenin, olduğunda da şükretmenin gerektiğini, insan hayatında sabrın ve şükrün ne büyük anlamlar ifade ettiğini beyinlerine ve gönüllerine nakşettiler.

 

Camiler boyunları bükükken, sizler sayesinde mü'minler safların sayısını çoğaltarak neşelendirdiler. Hiç susmaz oldu diller Kur’anlar okuyarak, salâvatlar, tekbirler getirerek. Herkes daha fazla cüz okumanın, daha fazla tesbih çekmenin tatlı bir telaşı içine girdiler.

           

İyi ki geldiniz sizler… İnsanlık farklı değerlerin, değerini anlamaya başladılar. Gelişiniz muhteşem oldu ama ya gidişiniz… Evet, gidişiniz büyük bir matem olacak. Belki camilerimiz, hanelerimiz sizlerin gidişiyle hüzünlenecek.

 

Mü'minler sizler sayesinde sevap hanelerini tıka basa doldururken acaba sizden sonra da aynı mı kalacaklar? Yoksa Ramazan’da sizler sayesinde kazandıkları farklılıklarının farkına varmayıp yine eski hallerine mi dönecekler?

 

Ne diyelim, Allah her anımızı Ramazan gibi eyleyerek, farz namazlarla, kur’anlarla, salâvatlarla, tekbirlerle, nafile ibadetlerle,  yardımlaşmayla, acıma duygularıyla, paylaşmayla hemhal eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum