Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Şeytan üçgeni infazı: Medet Ünlü

Muhacir ve Ensar Ordusu Suriye’nin Mina havaalanı için çatışıyordu. Liderleri bir Çeçen Mücahit…

Emir Ömer el Çeçen komutasındaki “Muhacir ve Ensar Ordusu”, düzenlediği bir baskınla Türkiye sınırına yakın bir konumda bulunan hava alanının bir bölümünü de ele geçirmişti. Hatta Rus yapımı çok sayıda silaha da el koymayı başarmıştı.  

2013 Nisan ayının son haftasında bu gelişmeler yaşanırken, Çeçenistan'ın Rusya destekli başkanı Ahmed Kadirov, Esad’a desteklerini sunuyor, çözüm için Moskova’yı işaret ediyordu. Hatta Kadirov, Muhacir ve Ensar Ordusunu hedef alıyor, onları terörist ilan ediyordu.

Çeçen Mücahitlerinhava alanındaki direnişinin üzerinden bir ay geçmeden Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ünlü Ankara'daki işyerinde silahlı saldırıya uğraması sonucunda hayatını kaybediyordu. Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ünlü’nün o günlerde Suriye’de yaşanan olayları kınadığı ve muhaliflerden yana tavır koyduğu bilinen bir gerçek. Suriye’deki mücahitler ile ilişkisinin olması da pek muhtemeldir.

Gelelim tetikçiye…

Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ünlü suikastının tetikçisi Murat Aluç'un Rusya'ya kaçtığı biliniyor. Murat Aluç'un, Kadirov ile bağlantılı kişilerden para aldığı da ortaya çıkarıldı.

Sesli düşünüyorum… Sesim umarım olayı soruşturan yetkililere de gider.

Bu iş küresel bir operasyona benziyor.

Yani detayları karanlık ilişkilerde gizli olan bir suikast ile karşı karşıyayız ve tetikçi halen yakalanamadı. Dahası profesyonelce bunca süre saklanmayı başardı. Üstelik ilişkileri, telefon görüşmeleri, suikast öncesi adres bilgileri tespit edilmesine rağmen… 

Çeçen Mücahitler muhaliflerin yanında, Rusya ve Kadirov ise Esad’ın… 

Medet Ünlü’nün gönlü muhaliflerle beraber ve muhtemelen Suriye’deki Çeçen Mücahitler ile sağlam ilişkisi var.

Yapbozu birleştirmek yetkililerin işi...

Her detayın iyi irdelenerek, azmettirici/tetikçi ilişkisinden yola çıkarak gerçek failleri ortaya çıkarmak ülkenin onuru adına son derece önemli.

Medet Ünlü Türkiye vatandaşı ve Ankara'nın ortasında katledildi. Ve muhtemelen gizli servis elemanlarının kontrolünde öldürüldü. Korunamadı bari olay aydınlatılsın. Şeytan üçgeni infazına benzeyen olayın üstünün örtülmesine asla izin verilmesin.

Bir not daha düşelim. 52 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı saldırısı ile Medet Ünlü suikastı aynı ay içerisinde gerçekleştirildi. Gizli servis desteği olmadan o denli bir saldırının gerçekleştirilmesinin de neredeyse imkânsız olduğu bir gerçek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.