TERÖRLE MÜCADELE EDER GİBİYİM!..

 

35 yıllık terörle mücadele serüveninin belkide en temel sorusu medyamızda ısrarla sorulmuyor. Akıllara gelmiyor mu acaba desek bu pek tatmin edici olmaz. Gerçekçide olmaz.

Soru şu:

35 yıllık mücadele sürecinde PKK’nın enüst kadrosundan neden bir tek kişi bile imha edilemedi? ABD’nin teslim ettiği Apo ve kendisi teslim olan Şemdin Sakık haricinde öldürülen veya ele geçirilen veyada etkisiz hale getirilen(!) tek bir yönetici yok. Nedense bu katiller 35 yıldır diri ve etkili!

Oysa İsrail-Hamas mücadelesine baktığımızda Şeyh Ahmet Yasin ve Prof. Abdulaziz Rantisi İsrail tarafından vurularak şehit edildiler. Halid Meşal’e yapılan suikast Ürdün Kralı Hüseyin’in suikastçıyı ele geçirtip ABD başkanı Clinton’a yaptığı rica ile akamete uğratılmış ve Meşal’e vurulan zehrin panzehiri bizzat İsrail F16 uçağı ile getirilerek Meşal ölümden kurtarılmıştır.

İsrail mücadelede hep kafa yönetimi hedef almış ve bunda da başarılı olmuştur. Türkiyenin terörle mücadelede ne kadar yaya kaldığının en büyük delili PKK kafa yönetiminin yıllar yılı hep aynı kalabilmiş olmasıdır.

Sadece zamanın Başbakanı Tansu Çiller bu yola tevessül etmiş ve direk olarak Apo’yu hedef almış ama onuda zamanın ergenekonik devlet yapısı(!) engellemiştir. Yılanın başı ezilmediği içinde geçen her yıl PKK’yı büyütmüş ve PKK’nın Kürt toplumuna inmesine ve bu toplumsal doku üzerinde kök salmasına neden olmuştur. Devletin ardı arkası gelmez yanlışları ve güç zaafiyetleri bölge halkında PKK’nın artık bir realite/hancı TC’nin ise gelip geçici/yolcu olduğu hissine kapılmasına sebep vermiştir.

Kandil’de üslenen PKK karargahı yok edilmedikçe, Kandil’in kanlı dili kesilmedikçe bu iş tersine çevirilemeyecektir. Pembe çiçek-böcek ve uluslararası hukuk hikayeleri, devletin ve birimlerinin elini kolunu bağlayıp devleti adeta dev bir kaplumbağaya çevirirken PKK her türlü hukuksal boşlukları suistimal ederek dinamik bir yapıya kavuşarak kan dökmeye devam etmekteyken koca devlet nerdeyse horul horul uyumaktadır.

Bu konuda HDP’de iyi niyet emaresi aramak ise adeta devleti HDP’ye yalvarma pozisyonuna düşürmektedir. Şurası kesinki bu yöntemle bu devlet yürümez, yürüyemez.

Vel hasıl-ı kelam kırmızı eror seviyesini çoktan aşan terörü kökünden halledecek radikal kararlar alıp uygulayacak babayiğitler aranıyor. Bu işler öyle milletin meclisinde kırmızı papyonlar bağlamakla olsaydı meclisten önce gece kulüplerinde çözülürdü!

Halkın önüne koyduğu sandığı PKK’nın insafına terkeden adalet anlayışı adalet değildir. Kurda merhamet kuzuya zulümdür.

Terörle mücadele eder gibi, gibi gibiyim..!

Dağda kırda bayırda...

Seni gömmem imkansız imkansız imkansız,

Riyalarım olmasa!..

 

E mail:                        akpinartahsin@hotmail.com

Twitter:                        @akpinartahsin

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum