Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

Teşekkürler THY

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Nürnberg Şehrine ve Stuttgart’ın Crailsheim şehrine gittim. Havayolu firması olarak THY’nı tercih ediyorum. Diğerleri onun kadar memnuniyet oluşturmuyor bende…Bagaj hakkı diğerleri 20 kg imkânı verirken THY 30 kg yük hakkı veriyor. Pilotumuz hem gidişte hem dönüşte uçağı oldukça iyi kullandı, sarsılmadık

 

Hostesler desen hakeza hepsi güler yüzlü idi, hizmetleri itibarıyla da takdire şayandılar. İnmeye yakın hostesler minik siyah paketlerde bir şeyler verdi bize…”Bunlar nedir efendim” dedim. “Fındık efendim firmamızın ikramıdır” dediler. Yahu minicik bir fındık insanı bu kadar mı mutlu eder? Konu tabii ki içinde 15-20 adet fındık olan minik paketler değildi.

 

Değerli olan güler yüzlü bir çehre ile size verilen değer idi, insanların sizi hatırlamasıydı. Bazı kurumlarda bazı kamu çalışanlarının insanı kudurmuş bir mahlûk gibi kapıp azarladığını, elindeki lanet cep telefonuyla oynayarak sizinle ilgilenmeyip adam yerine koymadığını göz önüne aldığımızda ne demek istediğim sanırım daha iyi fehmedilir.

 

Uçakta verdiği yemeğin kalitesinden, lezzetinden, sunduğu çay-kahve ve tüm personelin güler yüzüne kadar her şey mükemmeldi… Bilvesile bize değer veren aldığı paranın bihakkın hizmetini kusursuzca yapan THY’na ve kıymetli personeline teşekkür ederim.

Yalnız bir şeye dikkat çekmek isterim. Almanya’ya girdiğimizde pasaport kontroldeki polisler oldukça güleryüzlü ve “wilkommen/ wellcome ya da Danke schön (teşekkür ederim) gibi nezaket cümlelerini bizlerden esirgemezken Atatürk Havaalanındaki bizim polislerimizin aynı âl-i cenâb tavrı bize göstermemesi beni üzdü. Benim şahsımdan ziyade yetmiş iki buçuk milletin cevelan ettiği ülkemin en işlek havaalanında Türkiye’nin imajı açısından bu durum menfiyyat (olumsuzluk) arz ediyordu.

 

Bu noktada THY’nin eğer elinden geliyorsa bu görevlilerimize halkla ilişkiler dersleri aldırılmasının sağlamasını isterim. Eğer bu kendi kurumlarınca mümkün değilse Emniyet Müdürlüğüne konuyu yazmalarını ya da benim bu yazımı göndermelerini istirham ederim. Benim şahsımdan ziyade yabancı milletlere karşı bizim ne kadar sıcakkanlı ve güler yüzlü bir millet olduğumuzun deklare edilmesi ve müspet imajımız açısından bunun önem arz ettiğini hatırlatmak isterim. Malumunuz biz tarihiyle, ortaya koyduğu medeniyet ile, Batıda tümden bozulmasına karşılık halâ bir çok değerini koruyan, insanlıklı ve “gönül insanı” kavramını tüm yıkıcı müdahalelere rağmen muhafaza edebilen iyiliksever büyük bir milletiz. Hal böyle olunca bazı nazik alanlarda çok daha bu değerlerin himaye edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

 

19.01.2017 İstanbul-Nürnberg 16: 45 TK 1505 sayılı uçak

26.01.2017 Nürnberg-İstanbul 11: 45 TK 1504 sayılı uçak personeline bir teşekkür bir ödül vermek isterseniz diye uçuş bilgilerini de buraya yazmayı vazife addediyorum.

 

Almanya gezimiz esnasında Crailsheim Ditib Gurbet Camiimizde vaaz verip hutbe irad eyledik…Maneviyatı yüksek coşkulu bir sohbet yaptık Yurdumuz üstünde emperyal zorbaların oynadığı oyunlar ve kurdukları tuzaklardan bahsettik, halkımızın dikkatlerini çektik. Bizi biribirimize kırdırıp iç savaş çıkarmak isteyen ve vatanımızı ele geçirmeye çalışan küffarın desiseleriyle kardeşliğimize ve birliğimize çomak sokmak isteyen şer güçlere karşı müteyakkız (uyanık) olmamız hususunda gurbetçilerimizi bilgilendirdik. 

 

Crailsheimdeki Türk Mezarlığını ziyaret edip ruhlarına Fatiha Söyledik, çok sevdiğim gönül adamı Baki Uğurlu Abimizin ruhuna değmesi için tehlilat ve takbirat getirip  Kur’andan dua içerikli ayetler okuyup kendisinin mağfireti için Allah’tan istimdâd da bulunduk. Crailsheim’deki hastlarımızı ziyaret edip dualarını aldık, kendilerine de dua ettik.

 

Nürnberg’de de Milli Görüş Teşkilatına ait merkez salonunda da benzer konuları anlattım, orada da kıymetli bir dinleyici grubu ile sohbet yaptık…Bu minik gezimiz esnasında bizi birinci sınıf ağırlayan bizimle yakından ilgilenip değer veren Crailsheim’den Sadettin Şahin’e ve Başkan Salman Bey’e, Dernek Yöneticisi Adnan Koçak Beyefendi’ye Nürnberg’deki akrabalarım TAŞ ailesine hassaten de lokmasını bizimle bölüşüp yuvamın sıcaklığını aratmayan ev sahibim İbrahim TAŞ Abimize can û gönülden teşekkür ederim…

Teşekkürler dostlarım, Teşekkürler THY….

 

Adnan Zeki Bıyık-Kırklareli İl Müftü Yardımcısı

03.02.2017

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.