Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Today's Zaman’dan teklif bekleyen tetikçi!

Fethullah Gülen grubuna en ciddi destek İngiliz Daily Telegraph gazetesi’nden geliyor. 17 Aralık küresel operasyonunu değerlendiren Daily Telegraph, paralel devlet ile mücadeleye sert tepki gösteriyor. Görevden almaları eleştiren gazete, Başbakan Erdoğan’ı ise aynı Gülen medyası gibi diktatörlük ile suçluyor. Hatta gazete yine Gülen medyasıyla aynı dili kullanarak, AB ile Başbakan Erdoğan’ı tehdit ediyor…

Söz konusu İngiliz gazete, camia gibi özellikle iki yıl önce iktidarı hedef almaya başladı. Çözüm Süreci ile AK Parti’yi hedefe koyan Gazete, 'İran'ın AK Parti'ye bağış yaptığını' iddia ederek algı operasyonunu başlattı.

O günlerde Gülen grubu yazarları da İran üzerinden üstü kapalı bir şekilde hükümeti tehdit etmeye başlamıştı. Söz konusu iftira kampanyası sürse de yalanlar bir bir deşifre olunca gazete bir ara sessizliğe gömüldü.

Bu kez aynı bugün paralel devletin yaptığı gibi Türkiye ile El-Kaide’yi yan yana getirme çabası içerisine girdi.

İngiliz Telegraph gazetesinin, "El Kaide'nin Türkiye'de faaliyet gösteren bir güvenli evler ağı var" şeklindeki iddiası gündemi derinden sarstı. Yalan haber ile Türkiye’yi terörist devlet gibi göstermeye çalışan gazete, bu yolda her türlü dezenformasyona aralıksız devam etti. Paralel devlet gibi önce Türkiye’yi İrancı, tutmayınca El Kaideci göstermeye çalıştı. Bir birine tam zıt iki yapı ile Türkiye’yi aynı kareye koymaya çalışınca da paralelciler gibi komik duruma düştü. Ancak hükümete karşı kullandığı çakma argümanların paralelciler tarafından da kullanılması derin ilişkiyi deşifre etti. Tabi söz konusu gazete ile paralel medyanın bir diğer ortak özelliği de Hakan Fidan’a karşı oluşları.

Yazarları ve Türkiye karşıtı haberlerde imzası bulunan muhabirlerinin İsrail istihbaratıyla içli dışlı oldukları gözden kaçmıyor. Söz konusu çift kimlikli muhabirlerin staj yaptıkları yer ise Daily Telegraph gazetesinin İsrail bürosu. Söz konusu eğitimi veren isim Con Couglin… Couglin, 1985’te The Daily Telegraph’ın Kudüs’teki bürosunu açan ilk kişi. Türkiye’ye karşı operasyonel haberlerin altında ya onun imzası var ya da yetiştirdiği çıraklarının… ABD’nin Irak’ı işgali sırasında savaş bölgesinde bulunan Couglin’in MOSSAD, CIA ve İngiliz istihbarat servisi GCHQ kaynaklı bilgilerden oluşan kitapları da var. İşgal öncesi Irak’a karşı Batı’yı kışkırtan kitaplarda imzası bulunan Couglin’in katliamlar başladığında ise yazdığı kitabında ABD’ye övgüler dizdiği gözlemleniyor. Yine Couglin’in, paralelciler gibi sıklıkla İHH’yı da hedef alan haberler yapması dikkat çekici bulunuyor. Sergilediği performansıyla kısa süre içerisinde Today's Zaman’dan teklif alması bekleniyor!

Not: Gezi parkından ayrılmayan İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Türkiye’deki alkol düzenlemesini de “İslami Faşizm” olarak yorumlamış, İngiliz turistlerin Türkiye’ye gelmeyeceğini ima etmişti.

www.twitter.com/aslandegirmenci

degirmenciaslan@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.