Fatma Ç. KABADAYI

Fatma Ç. KABADAYI

TUBA DEVRİM “LEYLAK KOKULU DÜŞLERİM”

Yıl döndü geldi bak, fırtınam koptu,

Bugünüm sessizlik özledim babam,

Soğuk hüzünlü gün matemim zorlu,

Yaslanacak yerim almadı babam.

 

Sahipsiz yetimim alışamadım,

Yokluğun çekerim acın yaşadım,

Çınarım yıkıldı dayanamadım,

Yaslanacak yerim kalmadı babam.

leylak kokulu düşlerim ile ilgili görsel sonucu

Şair Tuba DEVRİM ile 2019 Ekim ayında Ankara Kitap Fuarı’nda tanışmak nasip oldu. “Leylak Kokulu Düşlerim” isimli kitabını kendisinden imzalı alabilmek benim için mutluluk verici…

Şairimizin ilk kitabı, ilk heyecanı, ilk deneyimi…

Elime alır almaz, kitap kapağı beni ruhen dinlendirdi. Çok hoş ve sade… Leylakları da kokusunu da çok seven biri olarak gerçekten kapak içimi aydınlattı. Kitap kapağı bu bağlamda çok önemli… Dışını sevemediğiniz kitabın içini sevmekte zorlanıyorsunuz.

 

1976 yılında Samsun Vezirköprü’de doğmuş yazarımız. Daha ortaokulda iken Yunus Emre şiir yarışmasında ikinci olmuş ve yazmaya daha ağırlık vermiş. Sesi de güzel olduğu için bir yandan da ilkokuldan beri katıldığı koro çalışmalarını hiç bırakmamış. Hatta liseden sonra belediyenin açtığı Türk Sanat Müziği korosuna katılmış. Hem iyi bir okur hem de şiire olan tutkunluğu ile ilk kitabını çıkarmanın vakti geldiğini düşünmüş ve Leylak Kokulu Düşlerim’i okuruyla buluşturmuş.

Şairimizin YADE yayınlarının bir kolu olan Lirik Yayınlarından çıkan eseri tam iki yüz sayfa. Editörlüğünü Ömer Ünal Hocamız Kapak ve Sayfa tasarımını Emrah ANDİŞ yapmış.

Kitabın önsözünü ise üyesi olduğumuz İLESAM Yönetim Kurulu Üyelerinden Sayın Durak Turan Düz yazmış. Edebiyatın önemi, yazmanın incelikleri gibi konulara da değindiği önsözün sadece son paragrafından bir bölümünü sizlerle de paylaşmak isterim.

“Şiirlerinin pek çoğu duygusal ama tabiat ve insan sevgisi taşıyan şiirleri de vardır. Ayrıca öğüt veren şiirler de yazmıştır. “Leylak Kokulu Düşlerim” isimli kitabı onun ilk kitabıdır, ilk göz ağrısıdır. Türk edebiyatına böyle güzel ve duru bir dilde şiirler yazarak “Leylak Kokulu Düşlerim” adlı şiir kitabı ile Bismillah diyerek giren ve eser katan, hanımefendiliği ve hoş görüsüyle çevresinde müstesna bir yeri olan şair Tuba DEVRİM’i şair yönüyle de kutluyorum.”

leylak kokulu düşlerim ile ilgili görsel sonucu

(Fotoğraf: Tuba DEVRİM- Durak Turan DÜZ)

Henüz hiç şiir kitabı olmayan ben de kitapla ilgili düşüncelerimi paylaşacak olursam şunları söyleyebilirim. “Gerçekten hanımefendiliği şiirlerine yansımış ve değerler eğitimimize birçok şiirinde rastladığımız bir kalem sahibi. Şiir adları öyle güzel ki bir roman yazsa isim konusunda hiç zorlanmaz. Şiirleri anlaşılır, duru bir dille ve çoğunlukla hece ölçüsüyle. Uzunluk ve konu bütünlüğü ideal diyebilirim. Dört kıtalık şiirleri yok denecek kadar az. Duygusal, aşk şiirleri daha fazla… Eminim ikinci kitabında daha uzun ve daha fazla imgeyle karşımıza çıkacak olan şairimizi gönülden kutluyorum. Nice eserlere diyor ilhamının bol olmasını temenni ediyorum.

Alıp okumak, şiir falı tutmak lazım… Mısraları boş bırakmamak lazım… Şiir sindirmek, şiir gibi yaşamak lazım…

 

leylak kokulu düşlerim ile ilgili görsel sonucu

leylak kokulu düşlerim ile ilgili görsel sonucu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.