Türlü 12.01.2009

PKK'nın Başı Kel Kalmasın.

Ruhat Mengi ile Her Açıdan adlı programın geçen Pazar günkü konusu Ergenekon'du. Konuklardan bir tanesi CHP'li Onur Öymen idi. Program sanki Ergenekon'dan sorgulananları aklar gibiydi. Onur Öymen programda kafayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ergenekon'a karşı yaptığı savcılığa kafayı takmış. Ama tebaası olduğu padişah hazretlerinin yaptığı avukatlığı mübah görüyor.

Sen çok yaşa Onur Paşa, Türkiye'nin altı Ergenekon cephanesiyle kaynıyor. Hâlâ Cumhuriyet'in temellerini sarsmaya çalışan böyle bir örgütün avukatlığını yapmaya çalışan padişah hazretlerini haklı bulacaksın. Güldürme Allah aşkına bizi ya. Onur Paşa bari PKK'nın da avukatlığını da yapın da onların da başı kel kalmasın.

…….

Artık Birileri Süpürmeye Başladılar…

Kemal Kılıçdaroğlu yine sahneye çıktı. Profçuk Yalçın Küçük'ün yargılanmaması için avazı çıktığı kadar bağırıyor. PKK ve Apo sempatizanı profçuk Yalçın Küçük'ü böyle avazı çıktığı kadar savunması normaldir.

Çünkü kendisi de SSK Genel Müdürü iken terörist sempatizanlarını işe yerleştirmemiş miydi?

Onlar için hiç fark etmez. Altımızı Ergenekon, üstümüzü PKK kaplamış.

Yeter ki, onlara göre dürüst kişiler bürokrat olmasın, zengin işadamı olmasın, sporcu olmasın, sanatçı olmasın vs… Ama onların yerine Ergenekoncu olsun, PKK'lı olsun.

Ama artık zamanı geldi. Birileri süpürgeyi eline aldı ve temizlik başladı. Üzülüyorum onların adına.

…..

Binlerce Teşekkür Sana İkbal Abla…

Geçtiğimiz Cumartesi günü Kanal A kanalında Çifte Yürek diye bir müzik programı vardı. Programın sunuculuğunu Bilal Ercan ve Nuray Hafiftaş yapıyorlardı. Konukları ise Ahmet Şafak ve İkbal Gürpınar'dı.

Program, müzik programı olmaktan öte daha çok Gazze'deki katliamı lanetlemek için yapılmış hoş bir programdı. Bu programda duygulu türkülerin yanı sıra, küçük bir kızın ağlayarak ve hıçkırarak şiir okuması ben dahil herkesi çok etkiledi. Sicim gibi gözyaşları döktü çoğumuz o küçük kızı dinleyince.

Programda Yahudi mallarının da boykot edilmesi gerektiği söylendi büyük bir cesaretle. Hatta konuklardan Ahmet Şafak “boykotların savaştan daha etkili olduğu insanlık tarihinde görüldüğünü” ifade etti.

Bu konuşmalar yapıldıktan bir müddet sonra izleyicilerden birisi elektronik mektup yolladı. Mektupta “Yahudi firmalarında bir sürü Müslüman çalışırken böyle boykot yapılmasının uygun olmayacağını” söyleniyordu.

Ama İkbal Ablamız açtığı ağzını yumdu gözünü “Hayır Efendim boykot yapılacak. Orada katliam varken biz o malları alamayız. Ne olacak yani iki ay, üç ay maaş almayalım. Herkesin mutlaka dibinde köşesinde birkaç kuruşu birikimi vardır. Kimse açlıktan ölmez.” Dedi.

Helal olsun sana İkbal Abla. Kimse seni tutamaz. Keşke senin kadar tüm tanınmış yüzler şuurlu olsalar. Sana binlerce teşekkürler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.