İbrahim DANACILAR

İbrahim DANACILAR

Uyan Sabah Oldu Müslüman Uyan!

Kalbi kırık, gözleri nemli Müslüman, yedi düvelin üzerine yürüdüğü halde ‘’Kahhar’’ ismine sarılarak, yakarış varken, boş işler ile ilgilenen Müslüman!

Sen asık suratınla, kırılmış kalbinle göze battın. Başını yastığa koyduğunda ne ümitlerle hayal kurmuş, eline arşa kaldırdığında delaletten kurtulmaları için Allah’a yalvarmamıştın!

 

Onlarsa senin alenen kuyunu kazıyorlar, asalım keselim düşlerine dalıyorlar, yaptıkları zülüm karşısında zafer sarhoşu oluyorlar. Senin vur başını, al aşını tavrından cesaret bulup üzerine yürüdükçe yürüyorlar, sen ise onların bu tavırlarını dizilerini ve malayani işlerini terk etmeyerek destekledin!..

 

Artık dişlerini sıkmaya başlayıp, tırnaklarını avuçlarına saplamanın vakti gelmedi mi?  Göze göz dişe diş bir dönemde halı saha maçlarını terk et artık!. Flistin’de ki, dünyanın çeşitli bölgelerinde mazlum kardeşlerinin dipçiklerle kafalarına vurdular, sen o sırada kız arkadaşlarınla keyif yaparken onlara nasıl övücü güze sözler söyleyimde, bana sempatileri daha da artsın diye,  mücadele verdiğin  zaman oldu bunlar biliyormusun! Ayrıca medyalarıyla senin  haysiyetini ve onurunu aldılar!.. Bundan haberin varmı?



Mevlanaları, Yunus Emreleri sistemlerinin adamıymış gibi anlattılar. Mevlana’nın  semasını folklar yaptılar. Mevlana’yı hümanist, Yunus’u sakızlarına mani yazan kişilermiş gibi tanıttılar . Tarih hocaların, padişahın haremde cariyelerle oynaşarak, altı asır yönetti yalanının okuttular. Gardrop devrimlerinin sınav sorularını , İskilipli Atıf Hoca’nın kanının aktığı fötr şapkalarının gölgesi altında cevaplattılar…

Ezan okununca televizyonlarının seslerini kısmakla gönül rahatlığına kavuşan Müslümanlardan değilsin!. Televizyonun sesini kıssan, O aşağlıkların mahlukatın tecavüzünden sebep, intihar etmiş anaların, çocuklarının sızlayışlarını duymuyormusun!..

 

Sen farklısın, imanın bir televizyonu, değil, yedi düveli susturmadıkça o başına yastığa koyamazsın!.. Fetvanı vicdanından almalısın!..

 

Elalem gülsün oynasın, sen tenhalarda ağlarsın! Biri, bir ağlarsa, sen bin ağlarsın. Genetiğin farklıdır senin, kalpsizlere karşı, hücrelerine dek vicdanlısın sen!...

Ön tekerleksin Müslüman seni arka tekerlek yapmak için bütün uğraşları.

Sen nereye gidersen,  hakimleri, savcıları, medyaları peşinden gelir. Lokomotifsin, küfürlerine vagon yapmak isterler.

Saçını gösterir, sakalını keserler, bayır aşağı inen neslin, bayır yukarı çıkan çocukları neredesiniz!...

Şahikalarda sarığını dalgalandırmak isteyen Müslüman, kalbin kırık çıktığın patika yollarında tanklarının paletlerinin izleri var!

Flistin’de ağlayan çocuğun, Çeçen kamplarında sefalete bırakılan insanların, intiharın eşiğindeki kızların beklediği ümitsin sen!.

Tutuşturmuşlar eline kumandayı, binlerce kanal sermişler önüne uyu diye ve bugünde dünde seni susturmak için basıldı gazeteler!. O kadınları senin için soydular, maçlar senin için yapıldı, oyunlar seni davandan almak için oynandı,  filmlerin başrolleri, senin figüran olman için kurgulandı!.. Bunu bil artık Müslüman!..

Yırt artık önüne koydukları malayaniyi!... Rızık korkusuyla gözlerini diktiğin rant tutkusunu fırlatıp at yüzlerine, çeyiz hazırlamayı bırakıp, bohçanı taşlarla doldur, silahın yoksa sana yasak koyan odunlardan sapan yap!..
 

Sen ki umutsun!.. Nicedir İslam coğrafyalarında akan kana kabuksun!.. Susmak bilmeyen silahların, mazluma çevrilen namluları tutan elleri kıra bilirisin!..

Geceyi gündüze çeviren bombaların karşısına bir sen durursun!..  Panzerlere karşı sapanla bir sen meydan okursun!..


Bırak onlar çay ocaklarında vatanı kurtara dursun, boş ver onlar sövmekle avunsun, boş ver onlar  güzel günlerin hayalini kursun!.

Ne duruyorsun Müslüman halen Müslüman kardeşlerin için bir şey yapma erdemin olmayacak mı?! Sende onlar gibi çay ocağı mücahitimi olacaksın!.. yazık!..

Sakın bir yerde savunuculuk yapma!..  Otur bence tabii o erdem sende halen varsa haline ağla umulur ki, gözyaşların şefaatçin olur!..

Ey!.. Basiretsiz, dünya tutkularının esiri olmuş, sahte iddalarının savunuculuğunu yapan, nefsinin esaretine girmiş ve bundan da hiç şikayetçi olmayan, ‘’ZavallıMüslüman topluluğu!...’’

Uyanmayacakmısın halen?!. Uyan sabah oldu Müslüman uyan!...

 

Ves… Selam…



 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum