VOLKAN ve CELTİCS

Türkiye"nin Çek Cumhuriyeti ile yaptığı gruptan çıkma kader maçını Boston"da bulunan Yozgat eski Milletvekili İsmail Durak Ünlü, habernamenin zıpkın mubabirleri Esat Gök, Emrullah Büyükaslan, ünlü komedyen Erol Uçak, işadamı Timur Tekerek ve diğer birçok dost ile birlikte seyrettik.

 

Maçın son dakikasında Volkan"ın çocukca hareketiyle kırmızı kart görmesini İsmail Durak Ünlü tecrübesiyle çok güzel yorumladı. Bir dahaki maçta RÜŞTÜ kahraman olacak dedi. Dediği de çıktı.

 

Hırvatistan"ı penaltılarla 3-1 eleyen milli takımımızın maçını ABD"de hafta içi ve iş saatinde olmasından dolayı evde tek başıma ESPN kanalından izlemek zorunda kaldım. Maçtan sonra ESPN kanalının tecrübeli yorumcusu da aynı şekilde İsmail Bey"le  hemfikir olarak RÜŞTÜ"NÜN maçın kahramanı olduğunu ve turnuvanın başından beri niçin oynatılmadığını söyledi.

 

Aslında millet olarak VOLKAN"a gördüğü kırmızı karttan dolayı teşekkür etmeliyiz. Fatih Terim"in artık ne kadar ballı birisi olduğu tescillendi. Zira cezalar ve sakatlardan dolayı zorunlu olarak oynattığı futbolcular destan yazmaya devam ediyorlar. Rüştü bunlardan sadece bir tanesi.

 

Benim asıl üzerinde durmak istediğim başlıkta da belirttiğim gibi VOLKAN ve Celtics değerlendirmesi. Volkan"ı ve deyim yerindeyse bedavadan ceza alan diğer oyuncularımızı Fatih Terim nasıl hizaya getirir bilemiyorum amma birileri bu işi yapmalı. Uluslararası arenada centilmenliğin de ne kadar önemli olduğu unutulmamalı.

 

Gelelim Boston Celtics konusuna. Spor enteresan bir saha. Boston Celtics takımı geçen yıl ligin en kötü takımıydı. En az galibiyet alan ve ligi sonuncu sırada bitirmişti. Peki aynı takım aynı antrenör (Doc Rivers) ile ertesi yıl nasıl şampiyon oldu?

 

Ligin en iyi oyuncularından iki veteran (tecrübeli, yaşlı) Kevin Garnet ve Ray Allen"i transfer etti. Kaptanları Paul Pierce ile birlikte daha sezon başında big tree (Üç büyük) olarak isimlendirildi. İşte bu üç tecrübeli süper starların yanına bir iki yıllık ve çaylak olarak tabir edilen gencecik diğer oyuncularla müthiş bir kombinasyon oluşturarak hiçte sürpriz olmayan şampiyonluğa ulaştılar.

 

Milli takımımızı ve onun yarı finale kalışını konu ettiğim bu yazımda Basketboldan ve Boston Celtics"den niçin bahsettim? Sporun, özellikle takım oyunu olan sporun iyi bir kombinasyondan müteşekkil olduğunu örnekleriye belirtmeye çalışıyorum. İddia ediyorumki hiçbir takım tecrübeli ve gençlerden müteşekkil bir kadro olmadan asla başarı elde edemez. Diğer bir ifadeyle tamamı gençlerden veya tamamı tecrübeli yaşlılardan olan hiçbir takım şampiyon olamaz. Maharet Doc Rivers gibi bu kombinasyonu sağlamak ve başarıya ulaşmakta.

 

Sözü yine Fatih Terim ve Rüştü"ye getirmek istiyorum. ESPN televizyonu Rüştü için 117. milli maçına çıkan çok tecrübeli bir oyuncu olduğunu ısrarla söyledi. Tecrübeli ve yaşlı tabir edilen sporculara karşı allerjisi olan tek millet herhalde biziz. Fatih Terim"e buradan çağrım odurki; Hakan Şükür, Fatih Tekke ve Yıldıray gibi tecrübeli oyuncuları kendi egon uğruna kadroya almadın. Bari bundan sonraki turnuvalarda bu hatayı yapmayasın.

 

Unutma sevgili Terim, futbol hayatının en verimli dönemi senin de son yıllarındı. Yani veteran olduğun tecrübeli yıllarındı.

 

Milli takımımıza Almanya karşısında yarı finalde üstün başarılar diliyoruz.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum