Seçkin İSLAMOĞLU

Seçkin İSLAMOĞLU

Yılbaşı Gelmiyor Geçti!, Namaz İsyankarlığı

SÖZÜN ÖZÜ (KISA KISA) - 6

Yılbaşı Gelmiyor, Geçti!

 

1 Ocak 2010 tarihine birkaç gün kaldı; müslümanım diyen birçok kişi yılbaşını kutlamak için hazırlık yaparken, birçok kurumun reklamında da yılbaşı vurgusu ve Noel Baba simgeleri kullanılıyor. Yani batı kültürü bize pompalanıyor ve bunlar kendi değerlerimizin yerini alıyor. (Bu arada Hicri Yılbaşı, yani 1 Muharrem 1431 tarihi, 18 Aralık 2009 Perşembe günü idi. Hz. Muhammed (s.a.v.) de, sahabileri de bizim için hicret etti; ya biz onlara layık oluyor muyuz?) Yeni bir yılı görmek demek hayatımızdan bir yıl daha eskitmek demek, yani ölüme biraz daha yaklaşmak demek. Peki yılbaşına hazırlananlar ölüme de hazırlanıyorlar mı? Asıl hazırlığı ölüme yapmak gerek. Ve ölüme de boş kutlamalarla, içki alemleriyle falan hazırlanılmaz. Lokantaya parasız gidilmeyeceği gibi, ahirete de sevapsız/ibadetsiz/hazırlıksız gidilmez, gidilmemelidir. Bırakın batılılar yılbaşını kutlasınlar, onun yeterince kutlayanı var; siz bu tür taklitçilikleri bırakıp kendi özdeğerlerinize yönelin. Nasreddin Hoca'nız Noel Baba'dan, Hicri Yılbaşı'nız Miladi Yılbaşı'ndan, Cuma'nız Pazar'dan daha değerlidir. Salih amelli imanınız, amelsiz imanınızdan daha değerlidir. Hayır, müslüman da eğlenir, müslüman da hayattan zevk alır, fakat bunu meşru dairede yapar, yapmalıdır. Evet, müslümanlar müslüman gibi yaşamalı, gayrimüslim gibi değil.

 

Namaz Kılmayanların İsyankarlığı

 

Namaz kılmayan bir müslüman günde en az 5 kez Allah'a isyan etmektedir. Haftada 35 kez, ayda 150 kez, yılda 1825 kez Allah'ın emrine karşı gelmektedir; ne kadar yakışıksız bir durum! Ömrünün çoğunu namaz kılmadan geçiren bir müslüman binlerce kez Allah'a isyan etmektedir. Öyleyse ey müslüman, namazdan gafil olma; Allah'a isyan etme şükret, itaat et, cennetteki dereceni artır. Namaz duadır, namaz şükürdür, namaz teşekkürdür, namaz miraçtır (namaz Allah ile konuşmaktır), namaz huzurdur, namaz dinin direğidir. Allah'a isyan edip de Allah'tan mükafat bekleme! Namaz tevbedir de; tevbe et ve namazını hep kıl.

 

İslam Zorla Yayılmıyor

 

İslam'ın zorla yayıldığı türü iddialar tamamen birer safsatadır. İslam günümüzde zorla yayılmadığı gibi, tam tersine her taraftan saldırıya uğradığı halde, birçok iftiraya maruz kaldığı halde dünyada en çok ve en hızlı yayılan dindir. İslam ilk dönemlerinde de zorla yayılmamıştır, tam tersine İslam'ın düşmanları yıllarca müslümanlara zulmetmişler, onları yerlerinden yurtlarından göç ettirmişler ve sonra da rahat bırakmayıp savaşmışlardır. Bilindiği üzere Hendek Savaşı'nda savunma hendeğini müslümanlar kazmışlardır (müşrikler değil); yani müslümanlar düşmanlarının saldırılarına karşı koymak için savaşa mecbur olmuşlardır, meşru müdafaa için cihad etmişlerdir. Tüm düşmanların saldırılarına rağmen İslam ve müslümanlar yok edilememiştir, günümüzdeki saldırılar, iddia ve iftiralar da yok edemeyecektir. Evet putperest müşrikler, yahudi Medine kabileleri, hıristiyan Bizanslılar, mecusi Sasaniler (İranlılar) ve Medineli münafıklar düşmanlıkta ellerinden geleni yapsa da İslam güneşi dünyayı aydınlatmıştır. İslam’ın zorla yayılmadığına tarih de şahittir; eğer İslam zorla yayılacak bir din olsaydı, Emeviler’den Osmanlılar’a tüm müslüman devletlerin ülkelerindeki gayrimüslimleri zorla müslüman yapması gerekirdi ki tarihte böyle birşey yaşanmadığı gibi, günümüzde de birçok müslüman ülkede gayrimüslim azınlıklar mevcuttur. Yine mesela günümüzün en büyük müslüman nüfusuna sahip ülkesi olan Endonezya’ya İslam’ı tüccarlar götürmüştür, askerler değil. İslam’da din özgürlüğü vardır, herkesin dini kendinedir; herhangi müslüman bir kişinin veya devletin buna aykırı davranması ise kendi hatası olur. (“Dinde zorlama yoktur…” Kuran, Bakara, 2/256; “Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.” Kâfirûn, 109/6)

 

* * *

 

Bir   y    et

 

« Kim, İslam’a davet olunduğu halde Allah’a karşı yalan uydurandan daha zalimdir? Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.

Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.

O, kendisine ortak koşanlar hoşlanmasa da, dinini bütün dinlere üstün kılmak için peygamberini hidayet ve hak din ile gönderendir. » (Saff, 61/7-9)

 

Bir Hâdis

 

“Ümmetime zorluk vermeyecek olsaydım, her namaz için abdest almalarını ve her abdest alırken de misvak kullanmalarını onlara emrederdim.”

 

(Buhârî, Müslim, Nesâî, Ebû Dâvud, Tirmizî, Muvattâ, İbnu Mâce)

 

Seçkin'ce

 

"Çok konuşmak değil, çok anlaşılabilmek önemlidir."

 

www.dunyaislamgunu.org - www.worldislamday.org - www.seckinislamicebooks.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.