ZAFER DEĞİL VEBAL

Ahmet Davutoğlu, Konya'daki evinin önünde yaptığı konuşmada, seçim sonuçlarını 'Milletin Zaferi' olarak nitelendirdi, yaklaşık bir saat sonra Mevlana'nın önünde yaptığı meydan konuşmasında ise, 'Zafer önce Allah'ın, sonra milletindir.' dedi.

Dünya basını seçim sonuçlarını 'Erdoğan'ın Zaferi' olarak ilan etti.

'Zafer' büyük bir kavram, düşmana karşı elde edilen mutlak galibiyet.

'Zafer' kelimesine kullanırken oldukça özenli olmak gerekiyor.

Türkiye'de maalesef kavramlarla ilgili bir özen yok. Kelimelerin içini bir çırpıda, çok kolay bir şekilde boşaltıveriyoruz.

Birkaç defa tekrar edilmiş bir seçim başarısını, 'Uhud'da kaybettiğimizi Bedir'de kazandık.' yaklaşımıyla göklere çıkarıyoruz.

Düşman kim? Hangi toprakları fethettik?AK Parti karşısında bir araya geldiğini düşündüğümüz iç ve dış güçler, mevzilerinden bir şey kaybettiler mi? Türkiye'den ellerini çektiler mi? Ortadoğu'daki 'büyük oyun', 'büyük tuzak' ve şimdi de 'büyük savaş' kapılarımıza kadar dayanmışken, hangi zaferi elde ettik? Haçlıları ve onların yerli işbirlikçilerini bölgemizden defedebildik mi? İslam topraklarının her ne sebeple olursa olsun bombalanmayacağını kim söyleyebilir? -ki seçim günü bile bombalanıyordu- Kıyılarımıza bir daha çocuk cesetlerinin vurmayacağını kim garanti edebilir?

Bu sorulara verilecek net bir cevabımız yok. Cevabımız yokken, ortada sadece bir seçim başarısı varken, bu başarı AK Partiye daha büyük sorumluluk ve vebal yüklemişken, neyin sevinç çığlını atıyoruz?

Evet, elde edilen sadece bir başarı, bir seçim başarısı...

En abartılı haliyle, taraftarlarının duygusallığıyla, 'rakip partiler'i sandıkta hezimete uğratan bir galibiyet durumu... Ki bunu AK Parti, defalarca yaşadı ve siyasi rakiplerine yaşattı.

Daha büyük sorumluluk ve vebal yüklendiğini bir kez daha hatırlatarak AK Partiyi, kazandığı seçim başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Söylememiz gereken sadece bu.

Seven ya da sevmeyen, icraatlarını beğenen ya da beğenmeyen, tutkuyla bağlı olan ya da nefret eden, oy veren ya da vermeyen, AK Partili olan ya da AK Partili olmadığı halde, AK Partiye oy veren herkes bu başarıyı tebrik etmeli.

Mutlak zafer elbette Allah'ındır. Kazanan milletin sağduyusudur. Başaran AK Partidir.

Bir Anadolu Bilgesinin sözüyle: Siyasetin, siyasetçinin hata yapma payı var, telafi edilir. Türkiye gibi coğrafyada, milletin en ufak bir hata yapma payı yok; telafisi mümkün olmaz, bedeli de çok ağır olur çünkü...

Twitter: @funda34mental

Önceki ve Sonraki Yazılar