Emel YEŞİLTAŞ

Emel YEŞİLTAŞ

Zafer Karagöz röportajı

Bu hafta Türkiyede çok tartışılan bir konu olan futbolcu menejerliğini Zafer Karagöz ile konuştuk...
 
 
 
Röportajı kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum Zafer bey.
 
 
Ben teşekkür ederim.
 
 
 zafr1.jpg
Zafer Karagöz'ü biraz tanıyabilir miyiz?

 
1974 Ankara doğumluyum. Gençlerbirliği Spor Kulübünde futbola başladım. Mersin, Konyaspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Kyoto Karagümrük, Zeytinburnu, Pendik ve Körfez Belediye Sporda futbol oynadım.
 
17 yıllık bir profesyonel futbol hayatım oldu iyisiyle kötüsüyle. 32 yaşında bıraktım futbolu ve 4 yıldır teknik direktör ve futbolcu temsilciliği yapıyorum.

 

Türkiyede futbolcu menejerliği için çok şey konuşuluyor. Futboldan anlasada, anlamasada herkes yapıyor deniyor. Bu durumdan özellikle futbolun içinde aktif olarak bulunan ve bu işi ciddi olarak yapmak isteyen kişiler çok rahatsız. Siz futbol alt yapısı olan biri olarak bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Futbolun içinden gelmeyen kişilerin bu işi yapmaları,Türk futboluna büyük zarar veriyor. Menajerlik bir ticaret olarak görülmemeli. Bu işin eğitimi mutlaka alınmalıdır. Kulüplerde profesyonel yöneticilerin azlığı bu işi ticaret olarak görenlerin ekmeğine yağ sürüyor. Futbolcu her söz söyleyene inandığı sürece, kulüp idarecilerinin sencilik, bencilik yaptığı sürece, futbolcu temsilciliğini ciddi yapanlarla yapmayanlar ayrılmadığı sürece bu sistem ülkemizde böylece devam edecektir.
 
 zfr2.jpg


 
İşinizde ile ilgili karşılaştığınız zorluklar var mı?
 zafer-idman.jpg
Futbolcu temsilcisi hem kulübü memnun edecek, hem futbolcuyu, hem ailesini, hem taraftarı hem de kendisini. Kulüplerde transfer komitesini oluşturan idarecilerin çoğunun profesyonel olmamaları, futbolcuların ailelerinin işin hep içinde olup yanlış yönlendirmeleri, 18 yaşındaki genç sporcuların bu durumda parayı ilk hedef yapmaları, Süper Lig haricinde yüzde 90 kimsenin kimseyi tanımadığı, izlemediği ama hep bir fikirlerinin olmaları, kulaktan duyumların referans kabul gördüğü bir coğrafyada sıradan şeyler oldu artık.
 
Kısaca sistem şöyle işliyor kulüplerde. Hoca bana sağ kanat lazım diye açıklıyor. Yöneticiler sol açık lazım diye açıklıyorlar. Başkan ön libero alıp işi bitiriyor. Bu işin başlıca zorlukları bunlardır.
 
 
 zfr3.jpg
Şuan kaç futbolcunun menejerliğini yapıyorsunuz?
 
İlk yıllarda çok oyuncum vardı. Futbolu yeni bırakmıştım. Heyecanla her yere, her şeye atlıyordum tabiri caizse.
Şu an 16 sporcu kardeşimle beraber bu yola çıkmış bulunuyorum.
 
5 tanesi Süper Ligde. 7 tane Bank Asya da 3 tanesi 2. Lig ve bir tanede 3. Ligde.  Bazı yabancı futbolcularında Türkiye hakları bende bulunuyor. 
 
 zfr4.jpg

Futbolcu menejerliği yapmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?
 
Öncelikle ve kesinlikle dürüst olsunlar. Hem kulüplere hep futbolculara.
 

 
Bu keyifli söyleşi için çok teşekkür ediyorum Zafer bey.
 
Ben teşekkür ederim Emel hanım. Herkese hayırlı kazasız, belasız bir sezon diliyorum..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum