Zamanında Başlayıpta Biten İlk Müslüman Konferansı

Zamanında Başlayıpta Biten İlk Müslüman Konferansı

 

ABD’de yaşamanın artısı da var eksisi de. Herşeyden önce onlarca değişik millete mensup insanları yakınen tanıma imkanınız var. Dolayısıyla sanki o ülkeye gitmiş gibi oluyorsunuz. Bunca senedir birçok değişik müslüman milletlerin organize ettiği yüzlerce programa iştirak ettim. Hepsinin tek bir özelliği var PROGRAMLAR ASLA VAKTİNDE BAŞLAMAZ VE DE VAKTİNDE BİTMEZ. Müslüman olmayan Amerikalıların da birçok toplantılarına iştirak ettim. Onlarında en büyük ortak özellikleri, programları mutlaka zamanında başlar ve biter.

 

Bayram öncesi katıldığım AMCC doğrusu beni şaşırttı. Birçok açıdan çok mutlu oldum. Herşeyden evvel bu önemli ve doldu dolu bir günlük konferans dakika bile aksamadan başladı ve tamamlandı.

 

tanvir-kemal.jpg

(Meşhur Hollwood artistlerinden Faran Tahir)

 

Konferans Amerikada’ki müslümanların helal işletmeler konusundaydı. Ancak katılanlar arasında azımsanmaycak kadar müslüman olmayan işadamları da vardı. Yine ilk defa bir konferansta izleyiciler twitter hesaplarından duyduklarını anında yazarak konferansa gelemeyenlere canlı yayın yapmış oldular.

 

Helal denilince ilk aklımıza gelen et ve gıda oluyor. Ancak bu konferansta öğrendikki; ekmekteki katkı maddelerinde bile domuz ürünleri kullanılıyormuş. Hakeza içtiğimiz suların yeraldığı plastik şişelerin başındaki kapaklarda da domuz ürünleri varmış. İşin garibi ABD'de ilk HALAL sertifikalı ekmeği üreten KOSTOS firması bir Yunanlı’ya ait. Yine Helal plastık ve kapak üretmek isteyen firma ise Rusya göçmeni bir Yahudi.

 

Dünyada 1.5 milyar ABD de ise 8-10 milyon müslüman ve çok büyük bir Pazar var. Bu pazarın farkına varan da ne yazıkki müslümanlardan ziyade yahudiler ve diğer milletler. Kuzey Amerika’nın en büyük et üreticisi Al-Safa (ismine bakınca tamam bizdendir diyoruz hemen Hacı Şakir sabununda olduğu gibi) Kanada'da bulunuyor ve sahibi bir Yahudi. Ancak AMCC konferansından sonra ABD’deki girişimciler bu Pazar bizim pazarımız, dolayısıyla bu pazarda biz yer almalıyız dediler.

 

Benim için çok faydalı geçen AMCC de Pepsi’nin ikinci adamının da Pakistan’lı bir Müslüman olduğunu öğrenmemiz hepimizi sevindirdi.

Yine Best Buy’ın Genel Müdürü’nün de Müslüman bir Lübnan’lı oluşu ABD’deki genç Müslüman girişimcilere ümit verdi.

 

oligvy-(2)-yeni.jpg

(Dünyaca meşhur Ogilvy Firmasının CEO suyla beraberiz)

 

Konferansta ayrıca Türk girişimcilerde vardı. Western Union’dan Ali Çınar, Zakat Foundation Batı Yakası Direktörü Murat Köse, Ebru TV, habername.com, Green Pages, Zaman Gazetesi ve daha nice ulusal ve uluslararası firmalar.

 

Konferansta hoşuma gien bir diğer hususta; genç girişimciler, yeni kurdukları ve kurmayı düşündükleri işletmeleri tecrübeli iş adamlarının hakemliğinde izleyicilerle paylaşmaları oldu. Ayrıca Hollwood’un meşhur artislerinden Pakistanlı Faran Tahir, ABD’nin en büyük Müslüman örgütü olan İSNA’nın Genel Sekreteri Safaa Zarzour görüştüklerimiz arasındaydı.

 

 safa-zarzoor.jpg

(İSNA Genel Sekreteri Safa Zarzour ve Zakat Foundation BY Direktörü Murat Köse)

 

Bendeniz önümüzdeki yılkı toplantıya şimdiden kaydımı yaptırdım. Bir aksilik olmazsa katılacağız inşaallah. Sizleride bekleriz efendim.

Alert icon
You need Adobe Flash Player to watch this video.
Download it from Adobe.
 
 

 

 

 

 

www.kemalbozkurt.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum