Mehmet Y. ULUTAŞ

Mehmet Y. ULUTAŞ

2020/21 NBA Sezonunda Kim Şampiyon Olur

Yeni NBA sezonu tarihteki en kısa tatilin ardından tahmine ve sürprize açık bir şekilde 22 Aralık’da başladı. Sıklaştırılmış 72-maçlık takvim ve devam eden pandemi sebebiyle yeni sezonda takımların nasıl bir performans ortaya koyacağı belli değil. En az 10 takımın başa oynayacağı tahmin ediliyor. Bu takımları şöyle sıralamak mümkün:

Milwaukee Bucks: Son iki sezonu lider bitiren ama play-off’larda başarılı olamayan Bucks’ın bu sezon yine başa oynamasını tahmin etmek zor değil. Zaten Antetokounmpo gibi süper bir oyuncun varsa ancak zirve beklenir. Nitekim, Bucks Antetokounmpo’ya olan güvenini ona rekor bir sözleşme (5 sene için toplam 228.2 milyon Dolar) vererek gösterdi.

Los Angeles Lakers: Son 2019/20 sezonunun şampiyonu olan Lakers Lebron James önderliğinde yine zirveye oynayacaktır. Anthony Davis ve diğer takım arkadaşları skora yine katkı yapacaktır. En çok NBA şampiyonluğu (17 kere) olan iki ekipten (diğeri Celtics) biri olan Lakers, bu sezon sonunda bu ünvanın tek sahibi olabilir.

Los Angeles Clippers: Yeni koç ve çok başarılı Kawhi Leonard ve Paul George ikilisinin takımlarını zirveye taşıması bekleniyor. Tecrübeli Ibaka ve Kennard da başarıda pay sahibi olacaklardır.

Denver Nuggets: Süper yıldız ve MVP adayı Sırp oyuncu Nikola Jokiç’in bu sene takımı sırtlaması, Michael Porter ve Jamal Murray ile beraber zirveye taşıması bekleniyor.

Utah Jazz: Mike Conley yaşadığı sakatlık sonrasında tam sağlıklı geri döner ve eski Fenerbahçe’li Bogdanoviç ona skor yardımı yaparsa zirve çok uzak değil Jazz için. Malone, Stockton ve Mehmet Okur’lu başarılı günler geri gelebilir.

Miami Heat: Her ne kadar çok kısa bir tatil geçirmiş olsalar da Jimmy Butler, Dragiç ve Iguodala gibi tecrübeli ve skorer oyunculardan kurulu Heat takımının yine zirveye oynaması sürpriz olmaz. Bam Adebayo ve Tyler Herro gibi genç ama müthiş yetenekli oyuncular da fark yaratıyor.

Philadelphia 76ers: Süper ikili Joel Embiid ve Ben Simmons eğer yeni eklenen oyuncular Seth Curry ve Danny Green’den yeterli desteği alırlarsa başa güreşeceklerdir. Milli oyuncumuz Furkan Korkmaz ve çaylak Maxey de yedeklerden girip ciddi katkılar yapabiliyorlar.

Brooklyn Nets: Kevin Durant aşil tendonunda yaşadığı ağır sakatlıktan sağlıklı ve güçlü bir şekilde dönerse Nets başa oynayabilir. NBA’de yılın koçu ödülünü almaya aday Steve Nash yönetiminde ve Kyrie Irving ve Caris Levert gibi iki yetenekli oyuncusu olan Nets’in başarısız olması düşünülemez.

Boston Celtics: Skorer Jaylen Brown, MVP adayı Jason Tatum, takıma alışan Theis, umut vaadeden genç Nesmith gibi oyuncular Celtics’i Larry Bird’lü başarılı sezonlarına geri döndürebilir. NBA’inen iyi koçlarından biri olan Bradford Stevens da takımın büyük artısı.

Toronto Raptors: Gard VanVleet’i geri getiren, Anunoby ile umutlanan, Siakam’ı takımda tutan, kazanma odaklı ve tecrübeli Lowry’nin kontratının son sezonunda çok iyi bir performans göstermesini bekleyen Raptors bu sezon başa oynayabilir.

Tüm bu bilgiler ışığında 2020/21 NBA sezonunun şampiyonunu tahmin etmek oldukça zor. Otoriteler en yüksek şampiyonluk oranını Lakers’a veriyor. Ardından Bucks ve Nets’e eşit olarak ve Lakers’ın yarısı nispetinde ihtimal veriyorlar. Clippers da bu takımları takip ediyor. Yani otoritelere göre favori Lakers, Bucks ve Nets plase, Clippers ise sürpriz. Her ne kadar otoriteler pek şans vermese de geçen sezon finallerde kaybeden Miami Heat diğer bir şampiyonluk adayı. Diğer takımlardan arasından da sürpriz bir şampiyon çıkarsa şaşırılmaz bu pandemi sezonunda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.