Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

Allah ve Peygamber düşmanlarının küstahlığı

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hz.’ne (ks) felsefecilerden bir grup geldi. Soru sormak istediler. Mevlana Celaleddin-i Rumi (ks) bunları Şems-i Tebrizi Hz.’ne (ks) havale etti. Bunun üzerine onun yanına gittiler. Şems-i Tebrizi mescidde talebelere bir kerpiçle nasıl teyemmüm yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler 3 soru sormak istediklerini belirtirler. Şems-i Tebrizi Hz.;

-Sorun, buyurdu. İçlerinden birini başkan seçtiler. Hepsinin adına o soracaktı, sormaya başladı:

-Allah var dersiniz ama görünmez göster de inanalım. Şems-i Tebrizi:
-Öbürünü sor, buyurdu. Felsefeci;

-Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz sonrada ateşle ona azab edilecek dersiniz, hiç ateş ateşe azab edermi? dedi. Şems Hz.:
-Öbürünü de sor, buyurdu. Felsefeci;

-Ahirette herkes hakkını alacak , yaptıklarının cezasını çekecek diyorsunuz. Bırakın insalar canları ne istiyorsa yapsınlar karışmayın! dedi. Bunun üzerine Şems-i Tebrizi Hz.elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu.

Soru soran adam, derhal o beldenin kadısına giderek davacı oldu.
“Ben soru sormaya geldim, o başıma vurdu” dedi.
Şems-i Tebrizi Hz.kadıya;

“Ben sadece cevap verdim” buyurdu.
Kadı bu işi açıklamasını istedi. Şems-i Tebrizi Hz. şöyle anlattı:

-Bana Allah c.c gösterde inanayım dedi. Şimdi o başının ağrısını bana göstersin de inanayım.

-Ağrıyor ama gösteremem, dedi felsefeci.

-işte şanı yüce Allah c.c. vardır ama görünmez, buyurdu Şems-i Tebrizi.

-Yine bana şeytana ateşle nasıl azab edileceğini sordu. Ben buna toprakla vurdum, toprak başını acıttı. Halbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı, buyurdu.

-Yine bana ’bırakın herkesin canı ne istiyorsa onu yapsın’ dedi. Bundan dolayı bir şikayet hakkı olamaz, benim canım onun başına kerpici vurmak istiyordu, vurdum. Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyada küçük bir mesele için hak aranırsa, baki olan ahiret hayatında niçin aranmasın? Buyurdu.

Felsefeci, bu güzel cevap karşısında mahcup duruma düşüp, söz söyleyemez hale düşer.

Yukarıdaki menkıbe Allah’ın varlığını birliğini felsefi açıdan güzel bir şekilde izah etse de, kimse bizim Allah inancımıza ve peygamber sevgimize gölge düşürmeye veya kutsallarımıza küfür etmeye kalkmasın.  Çünkü biz ne ateiste, ne ateşe tapana, nede başka dinlere mensup kişilerin kutsallarına hakaret edemeyiz. Allah bunu Müslümanlara yasaklamış.

Zira En’am Sure’sinin 108. ayetinde Hz. Allah (c.c.) şöyle buyurmaktadır:

“Onların Allah’tan başka yalvardıkları tanrılarına hakaret etmeyin ki onlarda cahillik ederek hadlerini aşıp Allah’a hakaret etmesinler.”

Buna rağmen maalesef Ekşi Sözlük denen sosyal bilgi paylaşım sitesi Müslümanların kutsal bildiği her değere hakaret etmeyi marifet bilerek, en aşağılık yorumlara sayfalarında yer vermekten çekinmeyen rezillik, inananların her türlü tahammül sınırının üzerinde yorumları yayınlamaktan geri kalmıyor.

BİR KAÇ REZİL İFTİRA YORUM

Cebrail'in hz. Muhammed'e esrar getirmesi. -çek ulan çek mesih gibi hissedeceksin”

Allah yoktur muhammed onun kulu ve elçisi değildir olum.+abi bi tane daha doldurim mi?” gibi bir çok ahlaksız yorum var.

Hala bu çirkin iftira sözler Ekşi sözlükte duruyor. Yetkililerin biran önce bu siteyi kapatması lazım. Bunun fikir özgürlüğü ve demokratlıkla alakası yok. Hiç kimse bir diğerinin kutsallarına kimliğini gizleyip, rumuz isimle hakaret ederek demokrat olamaz, Nasıl Mustafa Kemal Atatürk’e Youtub’da yapılan iftira ve hakaretler karşısında haklı olarak yasaklandıysa, Ekşi sözlüğünde yasaklanması lazım…

BU TÜR PEYGAMBER DÜŞMANLARI İSVEÇ’TEDE VAR

Benim kayıtlı olduğum facebook sayfasına da birileri dadanmış durumda, ‘’İsrail gizli servisi Mossad’da çalışıyorum ya...’’ Benim yazılarımı, yorumlarımı, kimlerle irtibatlı olduğumu uzun süredir inceliyorlar. Tabi arada da utanmadan arlanmadan, ‘Sevgili peygamberimize hakaret ederek iftira atıyorlar.’’ İftiracı sahte isim kullanan kişileri IP adresinden tespit ettirdim ve kayıt altına aldırdım. IP adresinden çıkan kişinin adresi beni hiç şaşırtmadı. Malum çevreden olan vatandaşlar, daima, ‘’Bizim dindarlarla meselemiz yok, biz dini kullanan insanlar mücadele ediyoruz’’ diye sağda solda demokrat geçinirler, halktan korktukları içinde peygamber düşmanı olduklarını açıklayamazlar, böyle korkakça sahte isimlerin arkasına sığınarak, sağda solda İslam alimlerine ve peygamberimize hakaret etmeyi çok iyi bilirler. Günü zamanı gelince o belgeleri suratlarına vurmayı çok iyi birilimde, inşallah o zamana kadar Allah ıslah eder…

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.