Anayasaya aykırıymış!

Biz iktidarın yapmak istediği Anayasa tamiratını beğenmez daha doğrusu yeterli bulmazken muhalefet partileri ile Yüksek Yargı sözcüleri adeta nasırlarına basılmış gibi "Olamaaazzz" diye feryat ediyorlar!

Niye olmazmış?

Muhalefet partileri sözcülerinden bu konuda net bir şey duyamadık desek yeridir! Sadece iktidarın kendi anayasasını yapmaya uğraştığı gibi bir şeyler kaldı aklımızda!

Yüksek Yargının sözcüleri ise çok daha açık sözlüler!

Kimi bu değişiklik çalışmasının doğrudan Yüksek Yargıyı hedef aldığını iddia ediyor, kimi Yüksek Yargı ile dalga geçildiğini savunuyor, kimi ise bu çalışmaların Anayasaya aykırı olduğunu ileri sürüyor!

Aslında bu iddialar çokta ciddiye alınacak iddialar değil!

Yüksek Yargıyı hedef alıyor, Yüksek yargı ile dalga geçiliyor iddiasını nasıl ciddiye alalım? Madalyonun bir tarafından bakanlar olayı böyle görebilirler ama madalyonun bir de öteki tarafı var!

Öteki taraftan bakılınca ne görülüyor, biliyor musunuz?

Yüksek Yargının bizatihi kendisini hedef tahtası haline getirdiği görülüyor!

Tarafsız olması gereken ve beklenen yüksek yargının kimi konularda tamamen taraf gibi hareket etmesi Anayasa'da bir takım düzenlemeler yaparak kendilerine çeki-düzen verilmesini zaruri kılıyor!

Muhalefet partileri ile aynı çizgide durarak adeta bir siyasi hareketmiş gibi davranmalar, iktidarın aldığı her kararı iptal etmeyi ya da işlemez hale getirmeyi ilke edinmeler elbette bir Anayasa değişikliğini gerekli kılan nedenler arasında yer alıyor!

Muhalefet sırtını Yüksek Yargıya dayayarak iktidarın elini kolunu bağlamayı marifet sayarsa olacağı budur!

İktidar gerekli yasal ve Anayasal düzenlemeleri yaparak Yüksek Yargı kurumlarının görev ve yetkilerini yeniden belirlemek isteyecektir!

Kaldı ki iktidarın yapmaya çalıştığı köklü bir anayasa değişikliği değil mevcut anayasanın aksayan yanlarını yeniden düzenlemeden yani ufak bir tamirattan ibarettir!

Anayasa değişikliği çalışmalarını Anayasaya aykırı ilan etmek kamu vicdanında yüksek yargı sözcülerini bir kez daha mahkum etmekten başka işe yaramayacaktır!

Zira millet bu Anayasa'dan bizar ve değiştirilmesini istiyor!

Darbeci kafası ile hazırlanmış olan mevcut Anayasa günümüz insanına dar gelmektedir! Çağımıza yakışan bir Anayasa istenmektedir!

Muhalefet ve Yüksek Yargı sözcüleri iktidar tarafından hazırlanan Anayasa değişikliği tasarısına böylesine bodoslama karşı çıkacaklarına kendilerinin ne düşündüğünü söylemiş olsalardı çok daha tutarlı bir konumda olurlardı!

Anayasa konusunda şikayetler ayukka çıkmışken değişim çalışmalarına karşı durmak ve bu çalışmaları Anayasaya aykırı bulmak bize göre büyük bir talihsizlik olmuştur!

Keşke böyle yapacaklarına ne yapılması gerektiğini söylemiş olsalardı!

Önceki ve Sonraki Yazılar