Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

BASKIN ERKEN SEÇİM ve MALUMUN İLANI

BASKIN ERKEN SEÇİM ve MALUMUN İLANI

Akparti’nin belediye başkanlığı seçimlerinde yakaladığı rüzgâr ve aldığı oy oranı erken seçimin sinyallerini verdi.

Gelişen siyasi olaylar ve ülkenin gelmiş olduğu nokta, icraatlar, ülkenin içinde bulunduğu siyasi davalarla oluşan hava Akparti seçmenine ve bunu yanında Akparti’ye ciddi avantajlar sağlamış durumda.

En son Maltepe mitingi ile sağlanan rüzgâr, iki milyon gibi bir kalabalığın miting alanını doldurması ayrıca Başbakanın vasiyeti Akparti için bir yeni başlangıcın doğması anlamına geliyor.

Kanaatimce Genelbaşkan ve Başbakan olarak düşünülen Sayın Davutoğlu’nun Başbakandan önce çıkıp halka konuşması gözleri alıştırmak babından bir kısa geçiş gösterisi ve yeni oluşuma hazır olun mesajı idi.

Davutoğlu genel başkanlığında ve Başbakanlığında normal seçimlere girmek yeni oluşumu oturtmak için geç kalınmış bir süreç olacaktır.

Ancak, yakalan bu rüzgarla baskın erken seçimde alınacak yüksek oy oranı Akpartiye yeni bir ivme kazandıracaktır ve icraatlarının işlerliliği, etkinliği seçmen ve halk üzerinde etkisi bir o kadar fazla olacaktır.

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri bir nevi AKPARTİ iktidarı için kanaatimce referandum niteliği taşıyor.

Sayın Başbakanın seçimi kazanacağı şimdiden yapılan kamuoyu yoklamalarından belli. En yakın rakibine en az 15 puan fark atıyor Sayın Başbakan.

Adayların yaptığı mitingleri seyredenler aradaki gömlek farkını gördüklerinden eminim. Sayın Ekmel beyin salon toplantılarının kamuoyu kale aldığı kanaatinde değilim zira aldığı oy kendisini destekleyen 14 partinin kemikleşmiş oyu.

Çünkü CHP de ve MHP tabanında tepki oyları bir hayli fazla olacağa benziyor.

Seyrettiğim Selahattin Demirtaş mitinginde gözlediğim şu oldu; etnik parti izlenimini kırmaya çalışan Kürt ve sol ağırlıklı bir siyasi kimlik var ve söylemlerini bir hayli düzeltmişler ve düzeltmeye de uğraşıyorlar.

Ancak hala ülkenin bayrağını asmaya muktedir olamamışlar, bu açmazlarını da aşarlarsa ve söylemlerini biraz muhafazakâr yapıya oturtabilirlerse ciddi bir oy potansiyeline ulaşacağı kanaatindeyim.

Selahattin Bey, Ekmel beyden çok daha göz dolduruyor ve siyasi kimliği birkaç gömlek daha üstün olduğunu hissettiriyor.

Sayın Başbakanın son İstanbul mitingi tam anlamıyla malumun ilanı gibi bir şey oldu. Muazzam bir kalabalık eşliğinde Recep Tayyip ERDOĞAN Tam bir gövde gösterisi yaptı.

Bazılarının tüm umutları ve artık neleri kaldıysa tamamı silinip gitmiştir düşüncesindeyim.

Beni asıl ilgilendiren kulislerde konuşulan Recep Tayyip ERDOĞAN sonrası senaryolar.

Akpartinin başına geçecek kişi, yeni hükümet ve yeni kabine, önümüzdeki seçimler ve Akpartinin akıbeti vs vs.

Bu senaryolardan biri ve benim için ilgi çekeni de şimdiden yüce divanda yargılama senaryosu.

Söylenen oki Başbakanın yargılanamaması ancak seçilirse Cumhurbaşkanı olduktan sonra ki icraatları için geçerlidir. Bundan önceki Başbakanlığı dönemindeki icraatları yüce divana götürülebileceği fısıltıları kulislerde dolaşıyor.

 

Hikâye buya;

‘’Sırtlanların başı yaşlanmış olan aslandan öç almak düşüncesindedir. Bir av üstündeyken bir grupla birlikte yaşlı aslana saldırıp hem avladığı avı alacaklar hem de kendisini avlamanın hesabını yaparlar.

Bu aslanın kulağına gider.

Aslan bir gün büyük bir bizon sürüsünün geldiğini görür ve sürüyü galeyana getirip dörtnala koşturur.

Bunu duyan sırtlanlar hemen yaşlı aslanın olduğu av yerine giderler. Aslan ordadır ve sürünün önünde koşmaktadır.

Aslan bunların geldiğini görür ve onları sürünün önünde koşturacak şekilde ava dâhil eder.

Sırtlanlar da bu heyecanla arkalarından gelen binlerce bizona aldırış etmeden aslanı öldürme hırsıyla peşine düşerler. Akılları sıra bir taşla iki kuş vuracaklardır.

Yaşlı aslan sürünün içinde hasta ve yaşlı olan bir bizonun üzerine atlar boğar ve hemen kenarıya çekilir zira sürü üstlerinden geçmek üzeredir.

Arkadaki sırtlanlar da bu sevinçle hem aslanı hem de avladığı bizonu yakaladık dedikleri sırada aslanın kenarıya kaçarak geride kaldığını görünce sırtlanlar sonlarının geldiğini anlarlar ama iş işten geçmiştir, tüm sürü üzerlerinden geçerek parçalanırlar. ‘’

Vesselam. Kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.