Bizim Kemal Abi

BİZİM KEMAL ABİ
 

Biraz geç olacak ama yeni haber portalımız tüm internetsevenlere hayırlı uğurlu olsun. Hakikaten yeni bir ses ve soluk getirecek olan amatör ruhla yapılmış bir haber portalımız yayına başladı. İnşaallah büyüyerek sizlerin karşısına en güzel bir şekilde çıkar.

Ben bu yazımda biraz Kemal Bozkurt Bey"den bahis edeceğim. Kendisiyle tanışmamız 1990"lı yıllara dayanıyor. İkimiz de Türkiye"nin ilk kurulan özel radyolarından biri olan AKRA FM"de çalışıyorduk. Kendisi o zaman radyonun Reklam Müdürü"ydü. Maşaallah"ı vardı. O kadar aktifti ki hiç yerinde duramazdı. Bir o kadar da ağzı çalışırdı.

Kemal Abi"nin odasına gittiğimde onunla konuşmak ne mümkün! İki kulağında da telefon vardı. Allah"tan 3.cü bir kulağı yoktu. Yoksa ona da bir telefon ahizesi yerleştirirdi. Ama ben onunla yüzyüze görüşemesem de kendi yöntemlerimle görüşme imkanı bulurdum.

Onu dahili telefondan arardım ve ancak öyle konuşurduk. Yoksa başka türlü konuşmak ne mümkün..!

Bir de kendisi acayip bir Rize fanatiğidir. Müslümanlıktan sonra onun Rizeli"liği önplana çıkardı. Kendisi o kadar aşırı övünürdü ki Rizeli olmaktan, anlatılmaz.

Bir gün onunla sohbet ederken (kendisinin koyu bir Rizeli olduğundan ve bol bol Rize"ye gittiğini düşünerek) “Abi Rize"ye en son ne zaman gittin?” diye sordum. Keşke sormaz olaydım. Bu kadar fanatik birisi bir de bana ne derseniz iyi; “Galiba en son İlkokuldayken gitmiştim.” Demek ki, Kemal Abi"nin Rizeli"liği bu kadar.

Sonra yollarımız ayrıldı ama gönüllerimiz hiçbir zaman ayrılmadı. Aynı muhabbet hiç bozulmadan devam etti. O Amerika"ya gitti ama bizi unutmadı. Bazen elektronik posta yoluyla haberleşirdik bazen de İstanbul"a geldiğinde görüşürdük.

Bana yeni bir haber portalı kuracağını ve yazı yazmamı istediğini söyleyince ben de hiç tereddütsüz o kadar yıllık hukukumuza dayanarak “evet” dedim. Böyle mükemmel bir insan kırılır mı? Kendisini en çok aktif ve tuttuğunu koparan yönüyle takdir ediyorum. Bir de o çenesini…

Ne etti etti kendisini ABD"ye attı. Şimdi oradan Türkiye"yi ve dünyayı takip ediyor. Hatta konulara o kadar vakıf ki benim Türkiye ve Türkiye"deki ortak dostlarımızdan bilmediğim nice mevzuları biliyor. Bu da kendisinin aşırı sosyal olmasından kaynaklanıyor.

Kendisine köşemden tekrar teşekkür ederken, tekrar bu haber portalımızın hayırlı olmasını dilerim…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.