Boşanmak isteyenler varsa eğer çocuklarını düşünmesin

Başlığı okuduğunuzda bunda bir yanlışlık var dediniz. Düşüncenizde yerden göğe kadar haklısınız. İçerik olarak tamamen yanlış bir cümle.  Bunu özellikle seçtim. Hepimiz evliliğin güzel bir şey olduğunu tahmin edebiliyoruz. Hiç kimse bir gün boşanmak için evlenmiyor. Sevdiği insan ile ebedi  hayat yolunda ilerlemek istiyor.

Ama maalesef eşler arasında şiddetli geçimsizlik cereyan edebiliyor, ve bunun üstesinden gelemeyen onbinlerce aile oluyor. Sonunda boşanma ile sonuçlandırılan nice evlilikler mevcut. Eşlerin bu zorlu süreçlerinde psikolojik yaralanmalar, stresli bir zaman dilimi yaşayacaklarını hepimiz tahmin edebiliriz az çok. Fakat birşeyi unutabiliyoruz bu süreç esnasında, oda „çocuklar“.

Ayrılık sürecinde yalnız ebeveynler değil çocuklar da olumsuz etkileniyor. Yaklaşık bir buçuk aydır „Gençlik Dairesinde“ sosyalpedagog olarak görev yapıyorum. Bu süreç içersinde gençlik dairesine müraacat eden ailelerin ana problemleri, çocukların çok fazla agresif olmaları, okuldaki başarısızlıkları hakkında oldu. Ya okuldan bir bildiri veyahut aileler kendileri gelip bir takım sorunların olduğunu bize bildirerek yardım talebinde bulundular.

Sözü fazla dolandırıp uzatmak istemiyorum…

Demem şu ki,

Eğer böyle bir karar alacaksanız, sadece kendinizi değil, çocuğunuzu da düşünün! Küçük dünyaları olan çocukların dünyasını yıkmak istemediğinizi, fakat bu şekilde devam edemediyinizi onlara, onların anlayabileceği dilde anlatın. „çocuktur anlamaz“ demeyin!. Küçük dünyalarında yaşadıkları büyük fırtınaları göz ardı etmeden, onlara nedenlerini açıklayarak kararın sizce doğru olduğunu vurgulayın.

Çocuğunuz asla bu kararı bi başkasından duymasın. Çocuğun samimi bulduğu ortamı seçip eşiniz ile birlikte açıklayın.

Ve dikkat edilmesi gereken şey ise, anne baba boşanırken çocuklarına asla  farklı mesajlar vermemeli. Anne- baba çocukla düzenli bir şekilde görüşmeli.  Güven ilişkisini bozmamaları gerekir.

Velhasıl kelam, ümidimiz hiç bir yuvanın yıkılmaması. Allah evli çiftlere huzur ve mutluluk nasip eylesin.

Hoşça bakın zatınıza!

 

 

pinarkibar@hotmail.com

http://www.facebook.com/pinar.kibar.3?ref=tn_tnmn

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.