Emel YEŞİLTAŞ

Emel YEŞİLTAŞ

bu olayı Başbakanımıza ileten ........ kişiye

Çıkan olaylar sonrası ertelenen Pendkspor- Sakaryaspor maçının Çarşamba günü tekrar oynanmasına karar verildi. Ben de o maçı trübünde izledim. Maçta geniş güvenlik önlemleri alındı. İlk yarı iki takımda birbirlerine karşı üstünlük sağlayamadı. İkinci yarının son 20 dakikası karşlıklı ataklarla devam etti. Maçın 89. dakikasında Pendikspor Serkan Turhan ın golüyle maçı 1-0 üstünlükle tamamladı. Beklenen olmadı ve tekrar olaylar yaşanmadı. İşte bu çok konuşulan maçın ardından dün yani Perşembe günü Pendikspor Antrenörü Alp Pehlivan'la sıcağı sıcağına bu maçı konuştuk.

E.Y: Hoş geldiniz Alp bey beni kırmadığınız için teşekkür ediyorum.

A.P: Seni kırmak mümkün değil Emelcim dedi güldük.

E.Y: Alp bey Pendikspor-Sakaryaspor maçı ve olayları federasyonun aldığı karar ve bazı kişilerin araya girip etki etmeye çalıştığı söylntileri çok fazlaydı. Netice itibariyle alınan kararla maç tekrar oynandı. Neler söyleyeceksiniz?

A.P: İlk oynadığımız maçın 9. dakikasında stat dışında bulunan biletsiz Sakaryaspor taraftalarının stat kapısını kırarak saha içine girmeleri ve koltukları kırarak sahanın içine atlamaları ve emniyet güçleriyle yaşadıkları arbede sonucu maçın hakemi maçı tatil etmişti. Daha sonra federasyonun yönetim kurulunun saha gözlemcisi, temsilci, hakem ve emniyet raporları doğrultusunda Pendikspor lehine 3-0 maçın tesciline karar verildi. Aradan 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra Sakaryasporun tahkim kuruluna yaptığı itirazda Yılmaz Vural, Coşkun Demirbakan ve şuan ki faal teknik direktör Engin Korukır ın şahit olarak dinlenmesi talep edildi. Tahkim Kurulunda yapılan değerlendirme sonucunda Yılmaz Vural, Coşkun Demirbakan ve Engin Korukır ın yeminli ifadesine dayanarak Federasyon Yönetim Kurulunun verdiği karar iptal edilerek maçın tekrarına karar verildi. Bu olayların gelişmesi sırasında ne Pendikspor Yönetim kurulundan, ne de teknik heyetinden müspet veya menfi olarak hiçbir açıklama yapılmamıştır. Neticede tahkim kurulunun verdiği karara itiraz etme hakkımız yok. Sadece bir dilekçe verebiliyorsunuz. Biz de bu dilekçemizde sadece şunları sorduk.

1. Yılmaz Vural 1 Ocak 1953 Sakarya doğumlu bir teknik adamdır. Coşkun Demirbakan 3 dönem Sakaryaspor da teknik direktörlük yapmış bir teknik adamdır. Engin Korukır ise şuan Sakaryasporun teknik direktörüdür ve geçmiş dönemlerde Yılmaz Vural ın yardımcı antrenörlüğünü yapmıştır. Şimdi soruyoruz Sakaryaspora bu kadar göbekten bağlı 3 kişinin vermiş olduğu yeminli ifade Federasyonun gözlemci, temsilci, hakem ve emniyet raporlarının üstünde midir? Federasyon yönetim kurulunun vermiş olduğu bu kararı değiştirecek nasıl bir ifade verdiklerini çok merak ediyoruz

2. Tahkim kurulunca verilen bu karar maalesef ki bazı olayların önünü açmıştır. Bundan sonra herhangi bir takım taraftarı saha içinde işlerin kötü gittiği sırada sahaya atlayarak maçın tatil edilmesini ve nasıl olsa Tahkim Kurulu kararıyla maç tekrar edilir düşüncesini insanların kafasından nasıl sileceğiz?

3. Bütün bunlara rağmen bizi asıl üzen Tahkim Kurulunun bu iptal kararından sonra Sakaryaspor Klüp Başkanının yaptığı basın açıklamasını Milliyet Gazetesinde okuduktan sonra şoke olduk. Yaptığı açıklamada etkisi olan bir çok bürokratın ismini açıklayıp onlara teşekkür etmesi hayretimizi bir kat daha arttırdı. Açıklamadan küçük bir paragraf söylmek istiyorum. Başkanın açıklamasında bu olayı Başbakanımıza ileten ........ kişiye teşekkür ederim açıklaması çok manidar geldi bize. Tüm bunların neticesinde bu olumsuzluk biz ve futbolcularımız üzerinde dünkü maça ekstra bir motivasyon yarattı. Federasyondan çok Allah’ın adaletinin büyüklüğünü bir kez daha herkes gördü. Ne mutlu ki bu maçı kazandık ve ekstra play off yolunda çok önemli bir adım attık.

E.Y: Peki neden Federasyon Tahkim Kurulu Pendikspor’dan bir veya bir kaç yetkiliyi bu duruşmaya çağırıp onlardan da yeminli ifade almadı?

A.P: Bence ne bizden, ne de Sakaryaspor’dan böyle bir şahit dinlenmesine gerek yoktu. Çünkü Federasyon bu işler için kendisini temsilen her maça gözlemci ve temsilci atar ve bunların raporları doğrultusunda karar verir. Demek ki artık bunların raporları da pek önem arz etmiyor. Bu nedenle de bizden de kimseyi çağırmaya gerek duymadılar.

E.Y: Nasıl olur anlamış değilim tek tarflı dinlenir mi hiç? Sonuçta maç Pendikspor ve Sakaryaspor arasında oynandı. Sizden yetkili çağırılmaması garip değil mi?

A.P: Bu olay zaten başlı başına garipliklerle dolu.

E.Y: Biraz da özel hayata girelim. Ailenizden ve gelecekteki hedeflerinizden bahseder misiniz?

A.P: 20 yıllık evliyim. 17 yaşında Okan isminde bir oğlum var. Gelecek için tabiki her antrenör gibi daha üst liglerde çalışıp başarılar elde edip kariyer yapmak isterim.

E.Y: Sizi yakından tanıyan ve bu işi gerçekten çok iyi bildiğinizi bilen biri olarak bunların gerçekleştirebileceğiniz hedefler olduğuna kesinlikle inanıyorum.

A.P: Beni tercih edip benimle röportaj yaptığın için sana ayrıca teşekkür ediyorum ve ileride çok çok iyi bir spor yorumcusu olacağına gönülden inanıyorum.

E.Y: Bende bu güzel havada beni kırmayıp güzel bir cafede bu röportajı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir sohbet oldu...


dikspor.jpg


dikspor-3.jpg


dikspor-4.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum