Necmi ÇAVUŞOĞLU

Necmi ÇAVUŞOĞLU

CHP İle Başörtüsü Sorunu Çözülebilir mi?

Çok zor!

 

Bakmayın siz, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığına getirilen Kemal Bey'in “başörtüsü sorununu biz çözeriz” demesine … Dediklerine çok çabuk pişman oldular ve kaçış yolu arıyorlar. İktidar partisinden karşılayamayacağı taleplerde bulunarak çözüm sürecini tıkamaya çalışıyorlar. CHP ile çözümün olamayacağı bir defa daha anlaşıldı.

 

İlköğretimde, liselerde ve kamusal alanda kesinlikle takılmasına müsaade edilmeyeceğine dair iktidar partisinden yasal ve anayasal güvence istiyorlar …

 

Üniversiteliye serbestlik tanınacak, karşılığında geniş alanda başörtüsüne yasak getirilecek. Sorun üretme partisi CHP’nin çözümü anca böyle olur!

 

Ak Parti veya başka bir parti veya devlet başörtülüler adına böyle bir güvence verebilir mi?

Meclis, vatandaşların temel insan haklarını sınırlama hakkına sahip midir?

Ne giymemesi gerektiği hususunda kanun çıkartabilir mi?

Asla!

Bir insan için nasıl giyineceğine bir başkasının karar vermesi, bu kararı veren meclis dahi olsa çok aşağılayıcı bir durumdur ve asla kabul edilemez. Onların ne marka gömlek giyeceklerine biz karışıyor muyuz?

Toplumun rüştünü ispat ettiğine bir türlü ikna olamayan CHP, üniversiteliye tanınacak kıyafet özgürlüğünün özellikle kamu kurumlarına taşmasından korkuyor.

 

Taşarsa ne olur?

 “Başörtülü kadın görev yaparken tarafsız olamaz”mış … Başörtüsünün dinin emri olduğunu ve örtülmesi gerektiğine inanan ama başı açık olan bir görevli veya o inanca sahip erkekler taraflı davranmıyor da başörtüsü takanlar niye taraflı davransın?

Bu, başörtüsüz çalışan kadınlar tesettürlülere karşı tarafsız olamaz demek kadar mantıksızdır.

Ve hala başörtüsünün dinin emri olmadığına toplumu ikna etmeye çalışanlar var.

On dört asırdır Müslüman kadınlar başörtüsü örtmekteler. İslam’ı insanlığa tebliğ eden Peygamber (s.a.v.) döneminde de örtmüşler. Buna rağmen tesettürün dinde olmadığını savunmak bu millete, milletin inancına yabancı olduklarının kanıtı.

İnsanın yüzü açık olduğunda kimliği belirlenebiliyor. Dolayısıyla yüz açık olmalı. Onun dışında ise ne giyeceğine kişi kendisi karar verebilmeli (her yerde).

 

Onların izin verdikleri alanların dışında başörtü takılmayacağına dair yasal, anayasal güvence isteyenlere gelince ... şunu giy bunu giyme diye kanun olmaz. Sizin yetkiniz de bir yere kadar, anayasadan ve halktan almadığınız yetkiyi kullanmaya kalkmayın. İyice şaşırdınız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.