Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

CHP’nin ses bombaları

Malum medyada Kılıçdaroğlu rüzgârı eserken ‘CHP mi değişiyor!’ başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Süreç içersinde CHP içersinde yaşanan zikzakları hatırlatıp,  yaşanan kargaşaya mercek tutmaya çalışmıştım.  Yazımda, mevcut yapı ve değişmeyen zihniyet ile CHP’de dönüşümün mümkün olmayacağını özetlemiştim.  Sanırım haklı çıktım.  En azından şimdilik kulis bilgileri beni doğruluyor. Değişim ve dönüşüm beklenen CHP seçim hazırlıklarına başlamadan, aday arayışına girdi. Ama ne adaylar…

Eğer siyasette başarı tanıdık yüzlerle geliyorsa, CHP sandığı patlatır! Patlayan sandık parça tesirli ise vay halimize… Ama bence olsa olsa ses bombası olur. Zaten parça tesirli de olsa en büyük zararı yine CHP görür. Niye mi? Çünkü kulislerde adı CHP ile geçen isimler değil partiyi değiştirmek en az 40 yıl geriye götürür.

Haydi birlikte bakalım:

Parti içersinde yaşanan hızlı trafikte gündeme gelen isimlerden biri başörtülüler burs vermeyenADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan… Evet evet Emin Çölaşan’ın eşi, Danıştay eski Başsavcısı Çölaşan… 367 kararının mucidi Sabih Kanadoğlu ile DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin de CHP’ye katılacağı konuşuluyor. Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Kanadoğlu, gündeme reformlara karşı koyuşuyla gelirken, darbe mağduru bir sendikanın referandumda ‘hayır’ demesini sağlayan Çelebi’nin de CHP’yi nereye götüreceği merak ediliyor. Birde malum DSP’liler var. Daha doğrusu eski DSP’liler… CHP ile seçim ittifakına girmesi için 2007 yılında yapılan Cumhuriyet mitinglerinde baskı altına alınan ve ikna edilen DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer ve Eskişehir’e çıplak heykeller diktiren ve bunu “sanat’ olarak nitelendiren Belediye Başkanı YılmazBüyükerşen…

Sadece bu kadar da değil…

Birde CHP’den adaylık bekleyenler var.

Tabi bu beklentiyi parti içerisinde destekleyen ve gündeme getirenlerin varlığı da biliniyor. Erzincan'daki Ergenekon davasının iki numaralı sanığı eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Basın Konseyi Başkanlığı’ndan istifa eden Oktay Ekşi, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan seçimlerde aday yapılmayı düşünülüyor.  Yani Ergenekon iddianamesinde TBMM ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekle suçlananlar ve her defasında millete hakaret etmekten çekinmeyenler… Etnik kadrolaşma ile anılan ve isimleri karanlık planlarda (!) geçenler…  İçinizden “İşte yeni CHP” dediğinizi duyar gibi oluyorum ama isimler bunlardan ibaret de değil. 

“Yok artık diyeceksiniz” ama Ömer Faruk Eminağaoğlu’ndan YARSAV Genel Başkanlığı görevini devralan Emine Ülker Tarhan da parti tarafından teklif yapılacaklar arasında yer alıyor! Birde artistler ve sanatçılar var. Edip Akbayram, Müjdat Gezen ve Tarık Akan… Ortak özellikleri Silivri’ye verdikleri tam destek… Silivri adına yapılan organizasyonlara katılmak için birbirleri ile yarışmak!

Şimdi soruyorum size; CHP’nin seçim bombaları parça tesirli mi yoksa ses bombası mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum