Cinsel istismarlar!

Gün geçmiyor ki cinsel istismarla ilgili çarpıcı bir haber çıkmasın! Gazete ve televizyonlar bu tür cinsel istismarla ilgili haberlerle dolup taşıyor!

Cinsel istismar konusunda kimileri valiyi, polisi, jandarmayı, milli eğitimi suçluyor! Lafı "Kurumlar görevlerini yapsalar bu tür olaylar olmaz" demeye getiriyorlar!

Kimileri ise bu tür konuların gündeme sıkça getirilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getiriyorlar!

Kimse "Toplum bu hale nasıl geldi?" diye bir sorgulama içine girmiyor! Umarız hiç kimse bunca cinsel istismarın durduk yerde kendi kendine oluştuğunu düşünmüyordur! Toplumu böylesine çılgınlaştıran, böylesine cinsel olayların objesi haline getiren nedenleri araştırıp bulmak gerekmez mi?

Aslında uzun boylu bir araştırmaya da gerek yok! Toplum her gün adeta bir cinsel uyarı bombardımanına tabi tutuluyor! Televizyonlar, diziler, gazeteler hep cinsel uyarı yüklü temalar ile dolu!

Bu tür cinsel uyarılar ile dolu dizi ve haberlere biraz karşı çıkacak olsanız hemen çağdaşlıktan söz edilmeye başlanıyor!

Toplumu böylesine cinsel uyarı bombardımanına tutanların şimdi ortaya çıkan sonuçlardan yakınmaya hakları var mı?

Manevi eğitime önem verelim diyenlere şiddetle karşı çıkanlar!

Çoluk çocuğumuzu edepli birer insan olarak yetiştirelim diyenlere karşı isyan edenler!

Yahu şu alkol belasına karşı bir çare arayalım, alkolü hayatımızdan uzaklaştıralım diyenlere karşı akıl almaz bir mücadele başlatanlar!

Gazeteleri, televizyonları denetleyelim ulu orta cinsel uyarılı mesajlar vermelerini önleyelim diyenleri çağdışı kalmakla suçlayanlar!

Şimdi orta çıkan sonuçtan niye rahatsız oluyorlar ki!

Manevi eğitimden uzak, edepten nasibini almamış, alkol almayı marifet sayan insanları bir de cinsel uyarı bombardımanına tuttuğunuz zaman ortaya bundan başka bir tablo çıkabilir mi?

Evet, gün geçmiyor ki gazete ve televizyonlar bir cinsel istismar haberi ile çalkalanmasın! Yıllardır toplumun rayından çıkması için ellerinden gelen her şeyi ama her şeyi yapanlar şimdilerde timsah gözyaşları ile ağlıyorlar!

Ve "Bu ne hal!" diye sözüm ona dövünüyorlar! Bilmiyorlar mı bu hale sayelerinde geldiğimizi!

Eğer biran önce akıllarını başlarına alıp gittikleri sapkın yoldan dönmezlerse toplumca çok daha kötü haberleri duymaya hazırlıklı olmalıyız!

Zira izledikleri yolun varacağı nokta bugün duyunca tüylerimizi ürperten haberlerin yaşandığı noktadır! Ve o noktaya ulaşılmıştır!

Toplumsal bir nefs muhasebesine ihtiyaç var!

Uzmanlar taciz ve tecavüzlerin artacağını ifade ediyorlar! Yani cinsel istismarın tavan yapacağını duyuruyorlar! Bu cinsel uyarı bombardımanı sürdükçe de başka bir sonuç beklememek gerek, değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar