Darbeci Yargılanamazsa!

Darbecilerin yargılanması için yapılan bir başvuruyu ilgili Mahkemenin "Anayasa'nın geçici 15'inci maddesine" göre "darbe yapmış olanların yargılanamayacağı" gerekçesiyle reddetmesi muhtemelen gözlerden kaçtı gitti!  Belki hiç dikkat çekmedi bile!

Bizler alır mısın verir misin Ergenekon muhabbetlerine dalmışken, bir Mahkeme darbecilerin yargılanamayacağını ilan ediyor ve bunu da bizzat Anayasa'ya bağlıyor!

Kimsenin kılı kıpırdamıyor!

Kimse "Gelin önce değişikliğe Anayasa'dan başlayalım" demiyor!

Darbe yapanları Anayasa güvencesi (!) ile yargı karşısına çıkmaktan muaf tutarken, darbe yapma hazırlığı içinde olanlarla ilgili olarak binlerce sayfalık iddianameler yazılması ne ifade eder ki!

Önce Anayasa'da gerekli değişikliği yaparak darbecilere tanınan yargı muafiyetini bir kaldırın bakalım!

Sonra yıllar önce darbe yapıp, sonra da Anayasa'ya koydukları geçici maddeler ile yargılanmaktan paçayı kurtaran zevat-ı muhteremi bir hakim karşısına çıkarın! Ve işledikleri darbe suçunun cezasını almasını sağlayın!

Bakalım ondan sonra aklına esen darbe hazırlığına girişebiliyor mu?

Bir-iki darbeciyi işledikleri anayasal düzeni zorla değiştirmek suçundan cezalandırın bakalım ortada Ergenekon falan kalıyor mu? Darbe yapanı baştacı eden bir Anayasa nerede görülmüş?

Darbeyi başarırsan Devletin başına geçersin, başaramazsan sürüm sürüm sürünürsün mantığı sağlıklı bir mantık değil ki!

Darbe yapmak yani anayasal düzeni zorla değiştirmek suçsa ilk olarak ceza alması gerekenler darbe yapanlar olmalıdır!

Siz darbe yapanı "Ne yapalım bunlar darbeyi başarmışlar ve yönetimi zorla da olsa ele geçirmişler, onlara gözünüzün üstünde kaşınız var diyemeyiz" pısırıklığı içinde görmezden gelirseniz elbette darbe ile yönetime geçme hevesi içinde olanların iştahını kabartırsınız!

Hele siz darbecileri yargılamak için hareket geçmiş olan yargıçları cezalandırırsanız öteki yargıçların hepsine gözdağı vermiş olursunuz.

Madem darbe ve darbeciye karşı bir politika yürütülüyor o halde ilk olarak yapılacak iş darbecilere tanınan Anayasal muafiyeti ortadan kaldırmak olmalıdır!

Anayasanız, yasalarınız darbeciye çanak tutarken ve onlara adeta "Daha ne duruyorsunuz hadi biran evvel darbe yapsanıza" diye göz kırparken darbeciyle mücadele ediyoruz diye binlerce sayfalık dosyalar hazırlamak bize pek inandırıcı gelmiyor!

Bize göre atılacak ilk adım, gözden kaçan belki de hiç dikkat çekmeyen bu haber üzerine gerekenin yapılması olmalıdır. Yani Anayasal ve yasal düzenlemeler biran evvel yapılarak darbe ve darbeciler korunmaktan vazgeçilmelidir. Öncelikle bu fiilin suç olduğu dost-düşman herkese gösterilmelidir ki ondan sonra bu suçu işlemeye heveslenenlerden hesap sorulabilsin!

Ne var ki darbeciler ile uğraşılacağına hâlâ savcılar ile uğraşılıyor!

Kaynak: Milli Gazete

Önceki ve Sonraki Yazılar