Nigar ALMANGIZI

Nigar ALMANGIZI

Obama Amerikan Erdoğan ise Osmanlı sözü verdi

 

Seçim öncesi 5 defa sözlü, bir defa da yazılı olarak Ermenilere sözde soykırım yapıldığını tanıyacağını vaat eden Obama, bu hatalarını düzeltmek için kurban olarak Azerbaycan’ı seçmiştir. Son günlerde yürütülen çabalarda bunu açıkça göstermektedir. Metyu Brayzeni Baku’ye alelacele gönderilmesi de obamanın bu düşüncesini açıkça ortaya koymaktadır. Lakin unutur ki Azerbaycan halkını daha Ermeniler tam olarak yok edip bitirmediler.

 

Doğrudur Obama’ların yürüttüğü siyasette büyük rol alan Ermeniler asırlardır Azerbaycan Türklerine karşı soykırım siyaseti yürüttüler. 1918 yılı Martın 31 inde Zengezur da Bakü da Şirvan da Quba da Gencebasarda ve başka şehirlerimizde yürüttüğü soykırım, neticesinde 2 günde 300 binden fazla Azeri Türkü soykırıma maruz kalmıştır. Ermeniler sadece bizlere karşı değil Azerbaycan da yaşayan etnik kökenlileri de katlettiler. O iki gün içinde on binlerce Lezgi , Tata, Yahudi, ve Kürt milletinden olan günahsız insanlarda katledildiler. Bütün bunları tarihçiler belgelerle ispatlasalar da Dünya birliği hala susuyor.

 

Dünya birliği aynı zamanda 91 yıl önce olan katliama göz yummakta hatta yakın tarihimizde 6 saat içinde yerle bir edilmiş Hocalı katliamını bile tanımamaktadır. Fakat Ermenilerin sözde soykırım isteklerini 19 dan fazla devlet parlamentosu tanımıştır. Amerika da bu tanıma olayına hazırlanmaktadır. Aslına bakarsak bu yalan soykırımı tanımakla dünya birliği Türkiye ye hiçbir şey yapamayacaktır. Aksine Türk devleti daha da gelişerek bölgesinin süper gücü olmuştur. Bu halde bile Türk devleti bir daha büyüklüğünü gösterip Ermenilerle istenilen zamanda bu konunun görüşülmesine hazır olduğunu arşivlerin tarihçilerin araştırmasına izin verilmesi gerektiğini talep etmektedir.

 

Ama Ermeni öz Ermeniliğinde kalmaktadır. Arkasında gördüğü AB ve ABD den güç alarak Türkiye ye meydan okumaktadır. Öyle ki Ermenistan dışişleri bakanı Nalbendiyan Türkler bizimle hiçbir şart ileri sürmeden sınırları açmalıdır demesi de pek çok konuyu ortaya çıkarmaktadır. Bu siyaset göstermiştir ki Türkiye onları gözünün üstünde tutsa da, Ermeniler asırlardır besledikleri kinden vazgeçmeyecekler ve Türkiye’nin sözde soykırım yaptığını bütün Dünyaya kabul ettirmede yeminlidirler.

 

Tolerans gösterildiği sanılan AB ve ABD de din kardeşlerinin yanında durmaktadır. Bunu zaman zaman ispatladılar. Şu günlerde de bu çaba içindeler. Orta Asya’dan askeri üssü çıkarılan Amerika’nın pek bağlantısının kaldığı da söylenemez, elinden alınmasına rağmen Ermenistan tarafında yer alması çok manidardır. Herkesin bildiği gibi bugün bölgesel hakimiyetini kaybetmeye başlayan Amerika Türkiye’ye muhtaçtır. En azından deniz kuvvetlerinin kullandığı araziler Türk topraklarıdır. Bu yüzden Amerika kendisini Türkiye’nin yanında göstermek zorundadır. Bu ikiyüzlülük yetmezmiş gibi kendi problemleri içinde din kardeşleri olan Ermenilerin de problemlerini halletmek istiyorlar. Yani en azından Ermenilere Karabağ topraklarını bağışlayarak onların büyük Ermenistan hayalini biraz olsun gerçekleştirmek istiyorlar.

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye gitmekten ve Obama ile görüşmekten kaçması bize gösterdi ki biz 100 yıl önceki Azerbaycan değiliz. Kimsenin merhametine de ihtiyacımız yoktur. Bölgedeki nüfusumuza bakıldığında biz büyük devletlere lazımız. Bizi kazanabilmeleri için savaşa bile girmelidirler. Olabilir ki Azerbaycan’ı küçük bir devlet sayan kimseler buna gülebilir. Ama unutulmamalıdır ki küçücük bir devlet olan İsrail’e Dünyanın en büyük devletleri olan Türkiye de Rusya’da Amerika’da ve diğer Avrupa devletleri de bazen kendi arasında hesaplaşmak zorunda kalıyorlar. Bu hesaplaşmanın esas sebebi ise onların birliğidir. Haaa Obama unutma bizler sizin oyunlarınızı gördüğümüz için birleştik. Cumhurbaşkanımızın beni halkım seçti, halkımla hesaplaşmak zorundayım diyerek görüşmelere gelmemesi bu milletin birliği demektir. Eminim ki İlham Aliyevin bu jestini Erdoğan’da Gül’de destekleyeceklerdir. Din ve dil kardeşlerini sahte ikiyüzlü sözde Ermeni soykırımı oyununa satmayacaklar. Ve başından beri sonuna kadar bizlerin yani halkın ve Hakkın yanında olacaklardır. Buna bir Türk kızı olarak inanmak istiyorum. Ve bugün pek çoğunun bizlere Türkiye sizi satacak demesinin yalan olduğunu ispatlayacaklardır. Hatta Ermeniler bile internet forumlarında Azeri Türklerine siz niye Türkiye’yi müdafaa ediyorsunuz, onlar eninde sonunda sizi satacaklar diyorlar.

 

Aslında bende Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkiler kurması taraftarıyım. Ama bu ilişkiler Karabağ probleminin çözümünden sonra kurulmalıdır. En azından Erdoğan bunu defalarca söylemiştir. Obama verdiği sözü tutmak zorunda olduğu gibi Erdoğan’da verdiği sözü unutmamalıdır. Osmanlı da bir erkeğin verdiği sözün namusla eşdeğer olduğunu birilerinin de ona anlatması gerekir bence. Doğrusu onlarda (AB,ABD) bu tür değerler önemli değil. Ama Türk dünyasında bu değerler çok önemlidir.

 

 Değerli Erdoğan ve Gül, Ali Babacan'ın Ermenistan sevdalısı olduğunu biliyoruz . Ama sizler bu sevdaya düşmeyin lütfen. Vallahi de Billahi de Tallahi de Ermeniler sizleri hiçbir zaman bağışlamayacaklar. İsterseniz bütün Türk şirketlerini Erivan'a taşıyın fark etmez. Çünkü onlar çocukları doğar doğmaz anneleri kulaklarına fısıldar “Tork düşmanımızdır” yani Türk düşmanımızdır. Onlar çocuklarına ananı sev demiyorlar Türkü öldür diyorlar.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum