Duran Adamlar Neye Karşı Duruyor?

Türkiye’de sol mol yok... Sol, bir ideoloji olarak,  kendisinin temsiliyetini kabzetmiş olanların elinden kurtulmadıkçada, Türkiye’de başarılı olma şansına sahip değil.

Çünkü Türkiye’de, sol sol değil, socularda solcu değil.

Bir kısım sanatçı etiketli müsveddelerden ve kapitalistlerden müteşekkil çapulcu taifesinin elinde, emek bekçiliğinden din karşıtlığına evriltilmiş bir kadüklük, bir ‘ucube!’

Türkiye’de de, toplumun kahir ekseriyetinin dini İslam olduğundan, sol = İslam karşıtlığı olmuş ülkemizde.

Halbuki sol bu değildir.

Türkiye’deki solun, sol olmadığının ispatı ise ülkemizde, sağ partilere oy veren insanımızın, Avrupa ülkelerinde sola oy vermesidir. Sonra Kemal Abi, oralarda iki gözü iki çeşme, kendisinin solcu partisinin ise sol olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Yemezler... Sen onu İş Bankası Genel Müdürüne anlat!

900 Avroluk ayakkabılarıyla, at başı sevişmekle gurur duyduğunu ilan etmeyi emekçilik sanan zavallı Ece Temelkuran ve çapulcuyum diye pankart açan kapitalizmin padişahlarıda, her ne kadar solcu oldukları herzesini biz Türk’lere kakalamaya çalışsalar bile, solcu değildirler

Solcu olmanın din karşıtlığı olmadığının muhteşem örneklerinden biri İran’lı Ali Şeriati’dir. Hem solcu, hem Müslüman... Ama din karşıtı değil. Din adına dinleştirilmiş, geleneklerin karşıtı. Ama din karşıtı asla değil. Hatta ideallerinin bedelini, Paris’te  bir otel odasında canıyla ödemiş, ileri bir İslamcı.

Allah’ın, ‘tanrı uludur’ diye uluttuğu bu mefluç Türk solu, solculukta ihtisas yapmakla, solun eçheli olmuştur.

Allah’ın işine bakınki, Başbakan Erdoğan ne zaman sol kesime müsvedde dese müsveddeyiz diye, çapulcu dese çapulcuyuz diye ayağa kalkıp haykırıyorlar. Bilmedikleri ise şu ki, onların bu halleri Tayyip Bey’in taraftarlarını adeta mest ediyor.

‘Bizim Başbakanımız, adama ne olduğunu işte böyle söylettirir’ modları.

Oh suyundanda..!

Kendisine ‘Oturan Boğa’ istidadı kesip, ‘Duran Adam’ rolü yapanlarda, her eylemde olduğu gibi, yine her şeyi tersten anlama hastalığına düçar olmuşçasına eyleme kalkışıyorlar.

Bu ülkenin ve tüm Dünyanın şu anda en aktif ‘Duran Adamı’ Tayyip Erdoğan ve ona oy veren göbeğini kaşıyan adamdır. Bunu anlamayanların göbeğini değil, bol bol kafasını kaşımasının vakti gelmiştir. Belki geçmiştir bile denilebilir ama biz yinede geçmiştir demeyelim. Bu konudaki umutsuzluğun kaynağı, bu entel çapulcu züppelerinin, şeşi beş olmuş şirazeleridir.

Tüm Dünya sistematiğine, karşı duran Ak Parti’dir. Tüm Dünya’da zulme, aşağılanmaya, hırsızlığa, fakirliğe, yolsuzluğa, sömürgeye, kan ve gözyaşına, ahlaksızlığa... Bu o kadar böyledirki; Filistin’den Miyanmar’a, Doğu Türkistan’dan Filistin’e, Bosna Hersek’ten Mali’ye ve Filipinler’in dağ köylerine kadar Dünya’nın tüm mazlumları bunu bilmektedir ve kökü tarihin derinliklerinden gelen bu muştunun gerçekleşeceği günün umuduyla yarınlara bakmaktadır.

Hatta, bunun böyle olduğunu, yeryüzünün mazlumları kadar, Dünya’nın tüm zalimleride bunu bildiğinden, Türkiye’mizdeki ahmakça kalkışmayı kurgulayan yabancı mihraklar, ellerini ovuşturarak izlemekte ve milyonların desteğiyle yapılan Ak Parti mitinglerini, Tayyip Erdoğan karşıtı miting diye haber olarak servis edecek kadar gözlerini karatmışlardır.

İsrail meclis başkanı, keyiften dört köşe olduğunu açıkça söyleyecek kadar pervasızlaşırken, vay o ahmakların haline...

‘Duran Adam’ rolüne soyunanlar ise çapulkovski(!) müsveddesi olarak, bu ülkede iyi olan her şeye karşıdırlar.

Tüp geçite, 3. havalimanına, 3. köprüye, 1., 2. ve 3. nükleer santrale, duble yollara, hızlı trenlere, havada uçan serçeye, dağlarda uluyan kurtlara, süt veren keçiye, yumurtlayan tavuğa, alnı kınalanarak askere gönderilen kınalı kuzularımızın asker uğurlama törenlerine, Ayşe teyzeye, Zikri amcaya... Aklınıza gelen, bu millete ait ne kadar iyi ve güzel şey varsa, hepsine karşıdırlar. Onun için, süper lüks mersedes yolcu otobüslerini, hiç içleri acımadan cayır cayır yakarken, içlerinde bir parça olsun merhamet duygu göremezsiniz.

Biraz Engin Ardıç gibi olacak ama demezsem rahat edemeyeceğim. Bunlar ‘Duran Adam’ değil osduran adamdır..! Sonrada, ‘polis bize gaz sıktı’ diye, feryat figan bağırırlar fırsattan istifade.

 

Bunların ağzından bir kere olsun, zenci haklarının yılmaz savunucusu Malcolm X’in adını duyamazsınız ama Martin Luther King’in adını beyninize kazırlar. Çünkü Malcolm Müslüman bir ‘Duran Adam’dır. Ama Bay King, Tom amcanın kulübesinden merhamet dilenerek, özgürlüğünü almaya çalışan, hristiyan bir din adamıdır. ‘Duran Papaz Adamdır.’ İkiside idealisttir ve ikiside idealleri uğruna canlarını feda etmişlerdir.

Onlar Necip Fazıl’ı neden görmezlikten geliyorlarsa Şehit Malcolm X’i de o yüzden görmezden geliyorlardır. Buda, onların hazin hallerinin mizahlı izahıdır.

Ey duran adamcıklar:

Siz siz olun, ‘Duran Adamlara Karşı Duran Adamlara Karşı Duran Adam Olmayın.’ Yoksa işiniz harap.

E mail:   akpinartahsin@hotmail.com

Twitter: @akpinartahsin

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.