New York’taki tarihi Miting

Sevgili dostlar Geçen Cumartesi günü New York’ta; gerçek demokrasiye, çoğulculuğa, özgürlüğe inanan, Tü  rkiye’de ve Dü nya’da huzur ve saadeti isteyen, kaosa ve teröre karşı çıkan, Gezi Parkı eylemleri dolayısıyla, başta CNN ve bazı yerli medyaninda yanlı tutumu dolayısıyla sıkıntılı günler geçiren Başbakan Erdogan’a, ve Ak Parti hükümetine destek mitingi vardı.
 

Mitingde belki beklenen kalabalık yoktu ancak; mitinge katılan genç yaşlı hemen herkesin yüzü gülüyor, etrafa huzur veriyorlardı. Yakıp yıkma olmadığı gibi, kin ve nefret gösterisi de yoktu.
Herşey Türkiye için platformu tarafından organize edilen mitinge en çok emeği geçenler şüphesiz başta Platform sahibi Halil Danışmaz, mitingi baştan sona çok güzel bir şekilde yöneten girişimci-işadamı Mustafa Tuncer, Mitinge baştan beri tam destek veren Wisdom-net Yönetim kurulu Başkanı Murat Güzel ve İcra Kurulu başkanı Kemal Birtek, birçok akademisyen, işadamı, öğrenci, ev hanımı ve epeyce sayıda da genç ve çocuklar katıldı.
 

Bu gösteriyi gerek bizzat izleyen ve gerekse televizyonlardan takip edenler; barışçıl gösterinin nasıl olduğunu da görmüş oldular.
 

Orijinal dövizlerin de açıldığı bu güzel gösteride birçok gönül dostunu da görmüş oldum. Mitinge Bangladesh’li ve bazı ABD'li Müslümanlar da destek verdiler.
 

Bu mütevazı ve onurlu miting şunu gosterdiki; dünyanın neresinde olursa olsun; insanlar özgürce hak arayabilmelidirler. Ancak yakarak yıkarak ve kamu malına zarar verip, terör estirerek değil.
15 yıldır ABD’de ikamet eden birisi olarak bu süre zarfında yüzlerce protesto mitingini takip ettim. Bugüne kadar Gezi Parki’ndaki gibi yakıp yıkılan ve sanki Turkiye’de bir iç savaş var gibi ve diktatörlükle yönetiliyor gibi bir hava verilerek, huzur bozan bir protesto gösterisine burada (ABD) şahit olmadım.
 

İnsana en acı gelen birşey de yıllarca ABD’de yaşayan bazı Turkler’in senelerce Türkiye aleyhine mücadele ettikleri, Türkiye karşıtı kişilerle kolkola kendi ülkelerini, devletini ve hükümetini kötülemek ve karalamak olmalarıydı.

Hele yıllardır ABD'de bağımsız gazetecilik yaptıklarını iddia edenler, bu miting öncesi, sosyal medyada mitinge katılacakları, yalakalık, satılmışlık ve omurgazislikla suçlamaları yokmuydu? ne kadar acı bir durumdu gerçekten.  
 

Mitingi organize edenlerin diğer bir güzel hizmeti ise; yine New Yorktaki CNN ofisinin önünde CNN'nin taraflı yayınlarını protesto etmeleriydi.
 

ABD’de herkes OBAMA’dan memnun değil. Burada eğer başkandan memnun değilseniz her iki yılda bir Kongre (Milletvekili) ve Senatonunda 3 te birinin yenilendiği seçim oldugundan; vatandaş ona göre kararını veriyor ve gerekirse Başkanı ve Partisini cezalandırıyor.

Tekrar bu güzel mitingi organize edenleri tebrik ediyor, güzel ülkemizin bu badireyi de salimen atlatmasini ve yeni hedeflere doğru ilerlemesini diliyorum.

Fotograflar Nihal BOZKURT

img_4137[1].jpg

img_1551[1].jpg

img_5739[1].jpg

 

img_5782[1].jpg

101[2].jpg

img_1551[1].20130620014022.jpg

securedownload.20130620013713.jpg
   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum