DURMAK YOK YOLA DEVAM

Türkiye içten ve dıştan büyük saldırılar altında. Artık Batı Dünyası kartlarını açık oynuyor ve yerli işbirlikçiler üzerinden saldırı üstüne saldırı gerçekleştiriyor. 

Ülkemiz bir yandan bu saldırıları savuşturmaya çalışırken bir yandan da büyük ülke olma mücadelesini sürdürüyor. 

Bu mücadelenin sembollerinden biri de Avrasya Tüneli...

‘’Türkiye’ye Gurur, Dünya’ya İlham’’ sloganı ile açılışı yapılan Avrasya Tüneli, son 14 yılda yaklaşık 3 kat büyüyen Türkiye’nin modern sembollerinden biri oldu.

Trafik yoğunluğu fazla olan Asya yakasındaki D100 Karayolu ve Avrupa yakasındaki Kennedy Caddesi’ni bağlayan tünel ile mesafeler kısaldı.

Bağlantı yollarının iyileştirilmesi ile akıcı hale getirilen güzergâh sayesinde Avrasya Tüneli’ni kullananlar kıtalararası yolculuğu yaklaşık 5 dakikada tamamlayacak.

İstanbul genelinde seyahat sürelerini kısaltan Avrasya Tüneli ile İstanbullular yılda 52 milyon saat zaman kazanıyor.

Güzergâhın kısaltılması ve akıcı hale getirilmesiyle Avrasya Tüneli, ülkenin yakıt ekonomisine yılda 180 milyon liralık katkıda bulunurken, 520 milyon lira eşdeğerinde zaman tasarrufu sağlıyor.

Avrasya Tüneli’yle yolculuk mesafeleri kısalıyor, İstanbul genelinde emisyon miktarında yıllık 82 bin tonluk azalma sağlanıyor.

Bu muhteşem projenin hayırlı olmasını diliyor, yedi düvelin saldırısına rağmen ülkemizin büyük projelere devam edebilmesini niyaz ediyoruz.

Bir sonraki yazımızda görüşünceye kadar yüzünüzden tebessüm, yüreğinizden sevgi eksik olmasın efendim.

Hoşca bakın zatınıza!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.