Ekleme-t-tin Bey Cumhurbaşkanlığı Adaylığından Vaz Geçecek mi?

 

 

Ekmelettin İhsanoğlu...

İslamcı bir kökten geliyor. Hemde öyle böyle değil. Kahir ekseriyetin susup boyun büktüğü yıllarda Gazi Paşaya ve inkılaplarına direnme cüretini gösteren ve bu yüzden canını dar ağacından kurtarmak için Mısır’a hicret eden bir babanın oğlu.

İslamcı bir kökten geldiği için İslamcı muhayyeleye ve düşünce yapısına sahip olduğu varsayılırdı yıllardır. Ve tabi hep ona göre muamele görürdü. Belki de İslamcıdır! Bunu tam olarak bilmiyoruz.

Daha doğrusu bilmiyorduk; öğrendik.

Mısırda darbeye darbe katile katil diyemedi, demedi. Biz dedik ki iş kazasıdır. CHP ve MHP’nin çatısına cumhurbaşkanı olma düşüyle çıktı, dedik ki düş kazasıdır. Başörtüsüne, geleneksel folklorik bir ritüel etiketi vurdu, dedik ki diş kazasıdır. Işgalci İsrail ile Filistin arasında tarafsız olmamız gerektiğini söyledi, dedik ki kış kazasıdır. Biz öyle dedik emme, bunun maliyeti biraz ağır oldu. Motor, defransiyel, kaporta parça pillik oldu. Bütün eklemettiklerimiz ve eklemettiremediklerimiz ağır yaralı!

Şimdi Müslüm Baba’dan bir parça gelsin:

Paramparçaaa... Paramparça.

Yuh yani.

Filistin-İsrail meselesinde tarafsız olmamız gerektiğini söyleyebilecek kadar derin bir gaflet sahibi iseniz sağlam bir ‘çüş’ kazasını hak ediyorsunuzdur. Ne işiniz var o zaman bu ülkenin cumhurbaşkanlığında?

Şöyleki,

Hem müslüman ol, hem entellektüel bir profesör ol, hem önemli bir Arap ülkesi olan Mısır’da yetişmiş ol, hem İslam Konferansı Örgütü Genelsekreteri ol, hem Chp’nin tek parti zulmünden Mısır’a kaçarak paçayı zor kurtarmış bir Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı ve Milletvekilinin oğlu ol, hem milli şair Mehmet AKif Ersoy’un şiir olarak kaleme aldığı Kuran-ı Kerim tefsirinin emanetçisi olarak onu vasiyete uygun olarak yakan adam olma hasletine sahip ol, hem de sen gel, Filistin ile İsrail arasındaki mevzuda tarafsız ol.

Yok yani! Daha neler?

Ekmelettin Beyin çatıya neden ve kimler adına tırmandırılıp mırlandırıldığı da daha iyi belli oldu böylece.

Sizin gibileri, cümle cumhuruna başkan adayı olduğunuz Anadolu’da kös tavasıyla kovalıyorlar Eklemettin Beyyy!.

Sen şimdi kös tavasını da bilmiyorsundur. Mühim değil, 10 Ağustos akşamı milletin kızgın tokatını suratının ortasına yiyince öğrenirsin. Beş parmak, on kardeş! Dua et, ayaktaki kardeşler de bu kötekleme işine karışmasınlar. Tekmeyi namüsait yerinize yersiniz alimallah!

Aramızda kalsın, seni o çatıya çıkartanlar, tam 8 keredir o tokatı yediler. Tabirimi mazur gör, tokat manyağı oldular milletten tokat yiye yiye. Seni, dokuzuncu tokatı biz yemedik diye millete yalan söyleyebilmek için ‘tokatsavar!’ olarak kullanıyorlar. Demedi deme! Bu kıyağıda şahsınıza muhabbet beslediğim günlerin hatırına yapıyorum.

Kıymetini bil...

Tabi biz de, bu gayr-ı meşru muhabbetten doğan merhamet duygularımızdaki ekşime için bir daha ama bu sefer kendi adımıza Müslüm Babaya başvuruyoruz:

Bütün duygularım ağır yaralı...

‘Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz bir azab çekmekmiş’ birader. Nâ’parsın bre? Bizde kendi payımıza düşen azabı tesbihatla iştigal halindeyiz. Sırf bu yüzden iki haftadır yazı yazmıyorum. Zatınızı üzmemek, etiketinizi çizmemek için yazmıyordum, yazmayacaktım. Ama gel gör ki, siyasete atıldığınız şu kısacık zaman diliminde ‘Sen bunu çoktan hakettin. Seninde yüreğin yanacak.’

Hay Allah... Yine mi şarkı sözü eklemettik ettik yahu! Normaldir nede olsa burası şark. Dertler şarkılara, türkülere, kilimlere dokunur buralarda. Emme sen bunları bilmezsin Eklemettin Bey. Zaten seni meydana sürenlerde bunu bilmiyorlar.

Pensilvanya tütsüsüyle seni buğulayarak pazara sürenler, senin üzerinden milli irade karşısında düşman kardeşler  CHP ve MHP’yi birbirine eklemleyerek bu ülkenin cihanşümul ideallerinin önüne hendek kazma gafletine düşen dahili ve harici bedbahtların, kimin adına çalıştıklarını anladığında, iş işten geçmiş olacak Ekmelettin Bey.

Korkarım, Hacı Murat için ne kadar geç olduysa senin içinde okadar geç olacak.

Gel iyisimi sen bu sevdadan vaz geç. İn çatıdan aşağı da millete yekünlü bir hayrın dokunsun eğer gerçekten amacın ülkeye faydalı olmaksa. Vicdanının sesini dinle ve CHP ve MHP’yi yarı yolda bırakarak bu oyuna alet olma? Zaten siyasetten anlamadığında esaslıca belli oldu şu kısa zamanda. Gel sen dersi bizden, milletin partisinden al. Yok, eğer ders işini milletin kendisine havale edip te 10 Ağustos’a bırakırsan; yağmur yağar, şimşek çakar, yıldız sayar üzülürsün. Kullanılmış kâğıt gibi de büzülürsün. Artık ordan geri dönüşüme mi gönderirler veya yakarlar mı o da ne çıkarsa bahtına!

Eğer gerçekten siyaset yapmak istiyorsan, gel bana. Söz, seni Ak Parti’den mahalle başkanı yaptıracağım. Merak etme. Ak Parti’de o kadar hizmet etmişliğimiz var. Şuncağızcık şey için beni kıracak değiller ya!

Bak topçu başı Hakan’a.

Siyasete Ak Parti’de mahalle teşkilatından değilde Pensilvanya kontenjanıyla milletvekilliğinden başladığından ne hallere düştü garibim. Tuzluk... Bildiğin tuzluk. Işte şimdi seni de o tuzluğun tuzlayacağı hiyar yapmaya çalışıyorlar aga.

Benden söylemesi, demedi deme.

 

 

Ekmelettin Bey, Ekmelettin Bey.

Haysiyet. Biriktirdin de koca bir ömür

Haysiyet cellatlarına tekmelettin bey.

 

Bozkurtları okladın, altı oku kokladın

Seni tanıdık bilenleri aptalettin bey,

Kendini ise sorma? Şapşalettin bey!

 

Gayr-ı meşru muhabbetin meyvesi

Muhabbet yollarını iptalettin bey

Merhametsiz azabı eklem-ettin bey.

 

Babanın kemiği sızlayadursun mezarda

Fese sahip çıkanları keptenettin bey.

Safahatın mirasına heptenettin bey!

 

Altı oku bozkurtlara eklem-ettin bey

Memleketin içine Chp’nin sıçtığı boku

Koymadın ki yıkayalım, peklemettin bey!

 

E mail:   akpinartahsin@hotmail.com

Twitter: @akpinartahsin

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum