ERKE’n öten horoz…

ERKE’n öten horoz…

 

Emekli Orgeneral Muhittin FİSUNOĞLU(Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı-Genelkurmay Başkanı olması beklenirken Doğan Güreş’in süresi uzatıldığı için emekli olmuştur.)

Emekli Orgeneral İsmail Hakkı KARADAYI (Emekli Genel Kurmay Başkanı- 28 Şubat sürecinden Genel Kurmay Başkanıydı, Encümen-i Daniş üyesi)

Emekli Orgeneral Necati ÖZGEN (Harp Akademileri Eski Komutanı)

Emekli Orgeneral Kemal YAVUZ (Emekli Harp Akademileri Komutanı- Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan’la birlikte bir tv programı yapan, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu’nun eski Başkanı Prof.Dr.İbrahim Kabaoğlu ve üyesi Prof.Dr. Baskın Oran’a “bir avuç zibidi” diyen, Ergenekon kapsamında gözaltına alınıp savcılıkça serbest bırakılan tv programlarının gözde konuğu)

Emekli Korgeneral Köksal KARABAY (Süleymaniye’de 11 subayımızın başına çuval geçirildiğinde Genelkurmay Karargâhında Harekât Başkanıydı)

Vural SAVAŞ (Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı- Süleyman Demirel tarafından Yargıtay Başsavcılığına atanmıştır. 28 Şubat sürecinde önce Refah Partisi hakkında sonra Fazilet Partisi hakkında kapatma davaları açmıştır.)

Tuncay ÖZKAN (Cumhuriyet mitinglerinin düzenleyicilerinden, gazeteci, Ergenekon kapsamında tutuklu)

Bu isimlerin birinci sırada oturduğu kalabalık bir topluluğa sunum yapılıyor.

Peki, sunum yapan kim?

Çetin UĞURAL (Emekli Tümgeneral ve Milli Savunma Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı)

Kimin Adına Yaptı: ERKE Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş adına Danışman sıfatıyla…

29 Ekim 2006 tarihinden itibaren gazetelere tam sayfa ilan veren şirket 21 Kasım 2006’da yukarıda ifade ettiğim ilginç katılımcı profiliyle kamuoyunun karşısına çıkmış “asrın buluşu” olarak lanse ettikleri ürün hakkında bilgi vermiştir. DAHA DOĞRUSU VERMEMİŞTİR.

Sunucu Korhan ABAY’ın mevcut enerji kaynaklarının eksiklikleri ve zararlarının yanı sıra küresel ısınmayla ilgili yaptığı yarım saatlik bir sunumla başlayan toplantı Çetin Uğural’ın sunumuyla devam etmiştir.

Uğural sunumunda “1992`den beri çok gizli yürütülen çalışmaların nihayet sonuç verdiğini; ancak patent alınmadığı için buluşun ne olduğunu söyleyemeyeceğini kaydetti. Uğural, `Buluşun ismi `erke dönergeci`. Yakıt gerektirmeyen bir kuvvet makinesi. Maddenin ataletinden faydalanılıyor. İstenilen yerde ve miktarda elektrik üretilebiliyor. Tüm hava, kara ve deniz taşıtlarında kullanılır.` dedi. `Petrol kadar önemli bir şey bulduk.` diyen Uğural, buluşun bugünkü bilimle açıklanamayacağını iddia etti.”

Buluşun kendisinin ya da maketinin gösterilmediği toplantıda, nerede üretim yapıldığı bilgisi de verilmedi.

O toplantını arkasından gazetelere atılan başlıklarda hem kafa karışıklığını hem de duyulan şüpheyi yansıtıyordu.

Şarlatanlık mı, Asrın Mucizesi mi (Radikal)

Con Ahmet’in Makinesi mi (Hürriyet)

Türk Şey’i (Akşam)

Doğruysa Yırttık (Takvim)

Sır Buluşa Paşa Desteği (Sabah)

Paşa Paşa İcat (Star)

Aradan tam 3 yıl geçti ama hala ERKE ortada yok. Erke Mühendisliğin basın toplantısı kadar gizemli web sitesini incelediğimizde hiçbir sorumuzun cevap bulamadığını ve “erke “ üzerindeki sis perdesinin devam ettiğini görüyoruz.

Adeta bilgi vermemek ve hiçbir soruyu cevaplamamak eksenli bir kurguya sahip sitede Şirket adına yapılacak “haksız ve hukuk dışı fiilere” karşı yasal süreç işleteceklerine ilişkin bir gözdağı açıklaması dışında bir tek önemli açıklama yer aldığını görüyoruz.

12.12.2007 tarihli açıklama yı aynen aktarıyorum.

21.11.2006 tarihli basın açıklamamızda buluşa göre çalışan ilk ürün olan elektrik üretecinin milletimiz ve tüm insanlığın kullanımına arz edileceği ve bunun 2007 yılı sonuna kadar gerçekleştirileceği beyan edilmiştir.

                                 

Buluşumuzun, Türk Milleti ve tüm insanlığın faydasına sunulabileceği uygun ortamın hazırlanması ile ilgili çok yönlü çalışmalarımızın öngörümüzün aksine 2007 yılı içerisinde tamamlanamayacağı anlaşılmıştır.

 

Buluşa göre çalışan ilk ürünün kullanıma sunulması için planlanan sürenin aşılacak olması konunun önemi ve mahiyeti düşünüldüğünde arzu edilmemekle birlikte ihtimal dâhilinde bir durum olarak değerlendirilmelidir. Şirketimizin önceliği, ilkelerinden taviz vermeden buluşun, Türk Milleti ve tüm insanlığın istifade edebileceği şekilde kullanıma sunulabilmesidir.

 

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

 

ERKE Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş.

Yönetim Kurulu “

 

O günlere konuyu tartışan hiçbir bilim adamını ikna etmeyen ERKE hakkında bir Fizik Profösörü olan Erdal İnönü şunları söylüyordu: “Ben toplantıda yoktum. Gazetelerden öğrendiğime göre bu proje enerjinin korunması ilkesine aykırı. ‘Enerjinin Korunması Yasası’, fiziğin temel yasalarından biridir, bugüne kadar da istisnası bulunmamıştır. Bu yasaya karşıysa böyle bir makina olmaz. Ama gizli bir şekilde bir enerji alıyorsa bir yerden o zaman olur. Böyle çalışmalarda enerji bir yerden alınıyor ama göstermiyorlar, söylemiyorlar veyahut farkında değiller. Hiçbir yerden enerji almadan kendisi enerji üretemez, yani ‘Enerji almadan enerji üretiyor’ iddiası geçersizdir” değerlendirmesini yapıyordu.

 

ERKE basın toplantısının üzerinden üç yıl geçti buluş’tan hiç ses çıkmıyor. Günlerce gazete ilanları verip düzenledikleri ilginç basın toplantısında da buluşlarını açıklama, anlatma ve gösterme adına hiçbir somut adım atmayan “bu gizemli ekip” bu güne kadar da bizi tatmin edecek bir sonuçla karşımıza çıkmamışlardır. Hatta o meşhur basın toplantısından sonra adeta “sırra kadem basmışlar” dır.

 

Ben üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen ortaya çıkamayan ERKE’nin bir buluş olarak karşımıza çıkacağına hiç inanmıyorum. O halde ERKE nedir diye soranların Türkiye’de son üç yıldır yaşananları iyi tahlil etmesini öneriyorum.

 

 unalsade@mynet.com

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum