Teslime Gülsen NURDOĞAN

Teslime Gülsen NURDOĞAN

ES'AD COŞAN'I HATIRLAMAK

Her 4 Şubat gününde hüzünlenirim. 4 Şubat, Es'ad Coşan hocanın  vefat ettiği tarihtir...

 

Rahmetli Es'ad Coşan hocaefendi Akra fm'de yayınlanan hadis ve tefsir sohbetleriyle dünyanın değişik bölgesindeki insanları etkileyebilmiştir. Bendenizde de Kur'an ve hadis alanında derin izlenimler bırakmıştır. Hayatımda (radyo sohbetleriyle) tanıdığım ilk ve çok kıymetli bir alimdir. İlmî anlamda, her ne kadar onu göremediysem de ilk hocamdır, diyorum.

 

Bir müminin duası Fatiha suresinde buyrulduğu gibi ''ihdinas-sıratellezîn''  -doğru yol- olmalıdır. Benim de duam elhamdülillah ki, budur. Allah müslümanları sıratı müstekım yolu üzerinde sabit eylesin.

 

Sevgili hocam Es'ad Coşan, '' Hakkı öğren, hak ehlinin kim olduğunu bilirsin'' derdi. Bu, akıllı bir insan için iyi bir öğüttür. Ve insanı İslamın iki ana çeşmesi olan Kur'an ve sünneti Resulullahı öğrenmeye, okumaya, araştırmaya ve sonuç itibariyle de öğrendiklerini harfiyyen yaşamaya yönlendirir.

 

Miladi 4 Şubat 2001 günü bu değerli insan, kıymetli ilim adamı aramızdan ayrıldı. Sevenlerini yasa boğdu. Avustralya'nın Sdney kenti yakınlarındaki Dubbo şehrinde tır şoförünün yanlış şeride girerek karşısından gelmekte olan Es'ad Coşan hocaefendi ve damadı  Ali Yücel Uyarel'in bulunduğu otomobile çarpmasıyla sonuçlanan bir kaza. Hocaefendi ve damadı hayata veda etti...

 

Hocamızın vefatını teessürle öğrenmiştik. Sanki ailemizden birini kaybettik. Hocamız sohbetleriyle bile bize samimiyetini hissettirmişti. Çok üzüldük.. Çok dua ettik.. Rabbimizden hem mağfiretini istedik hem de ahirette tüm sevenleriyle birlikte bizi de  buluşturmasını diledik.

 

O gün Es'ad Coşan hocamızla ilgili duygu ve düşüncelerim bir kaç mısra şiire dönüşmüştü. Ne zaman bu mısraları okusam 4 Şubat 2001 gününü hatırlıyorum. Unutmak insana ait bir özellik.. hatırlamakta insana ait bir özellik. İşte bugün bu şiirimden bir kaç mısrayı burada paylaşmak istedim... Hayır ve dua ile hatırlatmak ve hatırlanmak için...

 

Özledim be hocam elimde değil

Bas-ü badel mevti istiyorum ben

Cennette komşuluk diliyorum ben

İsm-i şerif biraraya getiriyor bizi

 

Hocam evlatların kimdir nasıldır

Acaba kaç tane torunun vardır

Ailen akraban yurdun nasıldır

İsm-i şerif biraraya getiriyor bizi

 

Öğrendim Ayvacık yurdunmuş senin

Sonunda İstanbul olmuş meskenin

Hakka nidamızı artırır sohbetin

İsm-i şerif biraraya getiriyor bizi

 

Bugün cuma günü sohbet var idi

İhvanla hocamla halvet var idi

Cennet-i âlâ'ya davet var idi

İsm-i şerif biraraya getiriyor bizi

 

kafu-nun@hotmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.