Teslime Gülsen NURDOĞAN

Teslime Gülsen NURDOĞAN

HASBİHÂL

Nasıl başlasam!..

Selam olmayınca kelam olmaz. Selamların en güzeli de Allah selamıdır. Allah selamı da herkese ulaşmaz, ancak müslüman olanlara ulaşır.

 

Bu bir bilgi. belirtmek geldi içimden..

 

Selamların en güzeli sizin üzerinize olsun. Rahmet, bereket, ihsan ve ikram.. Rabbın lütuflarına eresiniz. Muhatabıma dua etmeyi çok severim. Dua almayı sevdiğim kadar..

 

Pırıl pırıl bir gökyüzü, sessiz, durgun bir mayıs günü.. Vakit kuşluk.. Dua edeyim; -dünyanın nasıl güzel nimetleri var, en güzellerinden biri sevgi- Rab Teala sizi hayırlı sevgiler içinde yaşatsın. Nimet üstüne nimet ikram etsin...

 

Yarın güzel bir gün olacak benim için- inşallahüteala- Mahallede bir Kur'an ziyafeti başlayacak. Her gün bir komşuda toplanacağız, kuşluk vaktinde. Açacağız Kelam-ı kibarın o güzel sayfalarını. Bakara'dan başlayacağız.. Adım adım ayetlerin güzelliğinde ilerleyeceğiz..

 

Sonsuz bir iman lezzeti, yakınlık, ikram ve ihsan saati.. Rab Teala'ya çok yakın olacağız çünki Onun kelamı, Onun sözleri.. Allah söylemiş bu Kur'an'ın içindekileri deyip coştukça coşacağız..

 

Her ayette ayrı bir coşku, hatta her kelimede.. Yarab bizi Kur'an'ın inceliklerine vakıf eyle! Helalini haram, haramını helal yapmaktan sana sığınırız. Tut bizi yanılacakken, koru, kolla bizi!

 

Doyumsuz Kitap. İçinde dünyaları barındıran. İnsanın duygularına en iyi hitap eden, sevindiren, korkutan, ağlatan ve güldüren!..

 

Sizler neler yapıyorsunuz; yaptığını güzel işlerden siz de haber etseniz a! Coşardık, taşardık güzellikleri duysaydık..

 

Müslümanın müslümanla hasbihali ne güzeldir. İki mümin birbiriyle karşılaşınca muhakkak birbirinden istifade eder buyurmuş Hz. Peygamber.

 

Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım diye boşuna söylememiş Yunus Emre. Bu tanışmakta çok ikramlar var; tatmış biliyor mübarek.. Bundan çağırıyor herkesi tanış olmaya..

 

Habername  güzel bir aile. Yazarlarımızın yazılarını tek tek okuyorum. Herkes farklı bir konuya temas ediyor. Herkesin ruh ve gönül dünyası bambaşka güzellikte. Allah sizleri doğruluktan ve zerafetten ayırmasın.

 

Bulunduğum her meclis bir çeşit aile gibidir benim için. İnsanları seviyorum. Nasıl sevmem, onları benim de onların da sahibi Rabbim yaratmış. Rabbı seven Ona ait her şeyi seviyor. İyisinde, güzelinde ayrı bir ibret, kötüsünde çirkininde ayrı bir ibret.. Hepsinde Allah'ın yüksek sanatını müşahede ediyoruz.

 

Dün bir şiir gördüm, çok beğendim.. İki mısracık, arkası var mı bilmiyorum. Güzel bir duygunun eseri olduğu belli. Çok beğendim, sizle de paylaşayım:

 

Dönüp yıllara sorsam

Düşeceğim tut anne

Eğer yine yanlışsam

Kaşlarını çat anne

 

Denize bakmaktayım

Günleri yakmaktayım

Çıkmaz bir sokaktayım

Bana dua et anne


''Bana dua et anne'' ne kadar candan mısralar.. Şairinin kim olduğunu bilmiyorum. Fakat güzel söylenmiş, içten söylenmiş...


Annelerimize böyle diyor muyuz hiç? Diyemiyoruzdur çoğumuz. Çünki sevgimizi göstermeyi öğrenememişiz. Sevgilerimizi, duygularımızı içimizde saklamayı severiz. Oysa sevgili Efendimiz sallallahü aleyhi vesellem; ''Kişi sevdiğine sevdiğini söylesin, bu aranızdaki muhabbeti pekiştirir'' buyurmuş.


Hoşça kalın.. Büyüklerime hürmet, küçüklerime sevgilerimi sunarım...

 


                                                           

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.