Sevda TÜRKÜSEV

Sevda TÜRKÜSEV

Her Ülke Dedikodu Yapar…

Her Ülke Dedikodu Yapar…

 

Wikileaks’in ortaya çıkardığı belgelerden görüldü ki “dedikodu” denen şu illeti herkes yapıyor. Belgelerin içeriği kanıtları ile ortaya konmadığı sürece konuşulur tartışılır ve bir süre sonra tarih olur gider. Tabi ki yayımlanan belgeler önemli şeyler ve dikkate alınacak şeylerdir fakat bu belgeler nedeniyle uluslar arası ilişkilerin bozulacağını kimse sanmasın. Ancak bu belgelerden dolayı ülkeler kendi aralarında güç savaşı yapıp ellerini kuvvetlendirir o kadar. Yoksa hiçbir ülke bu belgelerden dolayı birbirlerine tavır alacak kadar küçük devlet değildir.

 

Bazı liderler hakkında ki yorumlara bakıldığında, diplomat veya normal vatandaş neticede hepsi insan ve bütün insanlar dedikodu yapar. Bu yüzden açıkçası bazı liderlere takılan lakaplar ve yorumlar ancak yüzleri gülümsetmeli. Ve yapılan yorumlara bakılınca çokta yanlış değil gibi gözüküyor.

 

Tabi Başbakan Erdoğan için yapılan yorumlara bakınca da gerçekten eski bakanın söylediği gibi “ ısmarlasan yazmazlardı” yani, Erdoğan’ı nerdeyse yere göğe sığdıramamışlar. Bazen diyorum ki; Acaba Dünya da bir oylama yapılsa Ak Parti Başbakan önderliğinde seçim barajını aşar mı?

 

Vallahi aşar mı aşar…

 

Tabi CHP hemen bu belgelerin ışığında hükümete saldırmaya başladı.

Durun bir kardeşim! Daha gündem bir yerine otursun da öyle saldırıya geçin…

Durun bir bakalım! Önce Amerika bir konuşsun da siz sonra paçalarınızı sıvayın…

Önünüze çıkan ilk dereye hemen giriveriyorsunuz. Sonra da oranız buranız ıslandığında ha bire laf çeviriyorsunuz…

 

Keşke laf çevirebildiğiniz kadar top çevirebilseydiniz! En azından basketbolda ya da Futbol da dünya şampiyonluğuna oynayabilirdik. Yani en azından bu yeteneğinizi farklı bir platformda kullanıp bir konuda başarılı olur ortaya somut bir şey çıkartabilirdiniz…

 

Hep yorum! Hep yorum! Hep Yorum!

 

Sonuç Yok! Proje yok!

 

Tabi en kolayı yorum yapmak öyle değil mi?

Sonuca ulaşabilmek için bayağı bir çalışmak lazım…

 

Evet, bu Wikleaks belgeleri daha çok konuşulur yorumlanır yazılır çizilir ama neticede bu belgelerden dolayı büyük bir huzursuzluk çıkacak değil. Huzursuzluk çıkacağını zannedenler aldanır.

 

Bu yüzden şu sıralar seçimler çeyrek kala kim ne konuşacağına çok dikkat etmeli. Bu günlerde atıp tutmak kolay ama bu işin birde Haziran da ki seçimler tarafı var.

 

Kısacası herkes konuştuğunu bilsin…

Bizden söylemesi…

 

 

     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum