Hüseyin Üzdü Ali Kırmadı mı?

Hüseyin Üzmez olayı ceza alsın ya da almasın daha çok gündemde kalacağa benziyor. Ben bütün müslümanların o evrensel ölçüyü bildiğine eminim. Yüce Peygamberimiz HIRSIZLIK YAPAN KIZIM FATIMA'DA OLSA ELİ KESİLİR buyurmuşlar. Akıllı bir müslümanın hatta müslüman olmayan adil bir insanın bu evrensel ölçüye itirazı olabilir mi?

 

Peki nedir Hüseyin Üzmez'in şahsında koparılan fırtınalar? Bana öyle geliyorki İslam düşmanları sanki böyle bir fırsatı bekliyorlardı kinlerini kusmak için. Ölçümüzü söylediğimiz halde halen daha inatla Üzmez üzerinden İslama saldırmayı başka türlü aşıklayabilir miyiz? Gerçi bu dinin sahibi bu dini kıyamete kadar koruyacağını zaten beyan etmiş.

En son ve hak dini İslam bu çapulcular sayesinde zerre miktarı zedelenmezki. Bu durumu kendilerini yırtarcasına saldıranlar da biliyor ancak kinlerini kusma adına elinden geleni ardına koymuyorlar.

 

İşin daha da garip tarafı kendi gazetesi vakit de dahil olmak üzere Hüseyin Üzmez'i gerek konuşmaları ve gerekse yaptıklarını zaten kimse desteklemiyor. Bütün söylenen suçun sabitleşmesi. Hüseyin Üzmez neredeyse birden 40 bin kişinin katili Öcalan'dan daha tehlikeli oldu.

 

Hapisten çıktıktan sonra çıktığı bütün televizyon programlarında kendini savunmak adına Hüseyin Üzmez abuk sabuk laflar etti. Bu tam da kendisini tuzağa düşürenlerin istediği gibiydi. Bugün gelinen noktada ise bazı kimseler Vakit gazetesinin önünde protesto ettiler.

 

Sağdan ve soldan, İslamcısından ve laikçisinden gelen bütün bu tepkileri bir noktaya kadar analrım. Beni asıl şaşırtan ise başka bir husustur.

Tamam Hüseyin Üzmez gerek yaptıkları ve özellikle de konuştuklarıyla inançlı kesimi üzmüştür. Peki Ali Kırca bütün örnek aile fertlerini KIRMA DIMI? Bu nasıl çifte standart? Zaten meselenin özü de burada yatıyor. Ali Kırca'nın yaptığını eğer Avrupa ve ABD'deki meşhur bir televizyoncu yapsaydı kesinlikle işinden olurdu. Olmasına gerek kalmazdı zaten kendiliğinden istifa ederdi. Japonya'da olsaydı intihar ederdi. Bizde ise maalesef sağcısı ya da solcusu, İslamcısı ya da Laikcisi İFTİHAR ediyor.

 

En kötü tarafı ise halen daha senin hırsızın benim hırsızım tartışmalarının olmasıdır.

 

Gelin hep beraber suçu kim işlerse işlesin ayrım yapmadan kınayalım. Aksi halde bu işin içerisinden çıkılmaz ve olan genç dimağlarımıza olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum