Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

İHH neden hedef alınıyor?

İHH’nın çağrısıyla Gazzelilere ‘yalnız değilsiniz’  demek için uluslar arası katılımla yola çıkan aktivistlere yapılan barbar saldırının ardından söylemedik sözümüz kalmadı. Ama şimdi dezenformasyon peşinde olanlara bir çift sözümüz olmalı. Dünyanın dört bir yanındaki mazlumlarla kucaklaşan İHH Gönüllülerini hedef haline getirmeye çalışan Siyonist, emperyal ve içimizdeki İsraillilere dokundurmanın zamanı geldi.   

Örneğin ne diyor bazıları; “İHH neden sadece Filistin ile ilgileniyor… Sadece orada mı mazlumlar var?”

Kör bir cahillik gibi görünen bu soruların arkasında aslında emperyalizme hizmet etmek var.  Çünkü okuma yazması olan herkes www.ihh.org.tr sitesine girerek İHH’nın tüm kampanyalarını görebilir. Şöyle bir göz attığında bu yıl neler yapıldığını da anlayabilir.

Örneğin İHH gönülleri hangi ülkelerde mazlumların yarasını sarıyor, dertlerine çare arıyor ve yardımları ile yüz güldürüyor;

Tabi en başta Türkiye’de… Hazır mısınız? İşte diğer ülkeler:

Orta Doğu: Irak, Filistin, İran, Kıbrıs, Lübnan, Suriye, Ürdün, Yemen

Avrupa: Slovenya,  Macaristan,

Afrika:  Somali, Sudan, Burkina Faso, Bostvana, Burundi, Cezayir, Cibuti, Çad, Dem.Kongo, Eritre, Etiyopya, Fas, Güney Afrika C., Gambiya, Gana, Gine, Kamerun, Kenya, Komor Adaları, Leshoto, Madagaskar, Malavi, Mali,Mauritius, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Ogedan, Ruanda, Senegal, Sierra Leone, Svaziland, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Zambiya, Zimbabve

Balkanlar: Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Yunanistan, Batı Trakya, Karadağ, Sancak

Amerika: Bolivya, Brezilya, Ekvador, Haiti, Kolombiya, Küba, Peru, Surinam, Şili, Venezuela

Orta Asya: Afganistan, Çin, Doğu Türkistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Tataristan, Yakutistan, Sibirya, Altaylar

Güney Asya: Bangladeş, Doğu Timor, Endonezya, Filipinler, Hindistan, Kamboçya, Moro, Keşmir, Myanmar, Nepal, Pakistan, Patani, Siri Lanka, Tayland, Vietnam

Kafkasya: Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Abhazya, Acara, Adıgey-Şapsığ, Ahıska, Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Kabardey Balkar, Karaçay Çerkes, Kırım ve Osetya…

İsterseniz birkaç da örnek verelim.

Ama sadece birkaç örnek çünkü sadece 6 ayı yazmaya kalksak bile bu köşe yetmez… Ortaya binlerce sayfalık kitap çıkar.

Katarakt projesine bir bakalım…

Kara kıtada 5 milyon insan katarakt hastalığı nedeniyle görme problemi yaşıyor. Bunu bilmeyen yok. İHHbilmenin ötesine geçerek dünyanın en yoksul kıtası konumunda bulunan Afrika’da 4 yıl önce katarakt ameliyatları çalışmasını başlattı. Ve artık İHH ekipleri yapılan muayene ve ameliyatlarla Afrika halkını ışığa kavuşturuyor. Sudan’ın başkenti Hartum’da Abdul Fadıl Almas Göz Hastanesinde poliklinik açan İHH, günde yaklaşık 150 kişiye klinik hizmeti veriyor. Ayrıca başkentten uzak kırsal bölgelerde maddi durumu ameliyat için yeterli olmayan hastalara yönelik olarak mobil klinikler ve mobil göz kampları kurularak klinik ve ameliyat hizmeti götürülüyor.  Sudan’ın başkenti Hartum’da yürütülen Afrika Katarakt Projesi kapsamında son olarak Babennusa şehri ziyaret edildi. Ameliyathane ekibi 19.mobil kampında 174 ameliyat gerçekleştirerek bu insanların ışığa kavuşmasını sağladı. Son ameliyatlarla Sudan’da ameliyat edilerek ışığa kavuşan toplam kişi sayısı 20 bin kişiye ulaştı. Katarakt ameliyatları Sudan, Somali ve Etiyopya’da devam ediyor. 

Somali’nin Hargesa Bölgesinde de 929 kişi daha İHH aracılığıyla ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu. Somali’de ışığa kavuşan toplam kişi sayısı 6 bin 851 olurken bütün Afrika kıtasında bu sayı 34 bin 749’a ulaştı. Çad’ın başkenti N’djamena şehrindeki Hopitale de Paix Hastanesi’nde yapılan ameliyatlar sonucunda ise 150 kişi dünyanın renklerini yeniden gördü. İHH ekibi, 580 kişiyi de muayene etti, ilaç dağıttı.

Su kuyularına göz atalım;

Şimdiye kadar 8 Afrika ülkesinde su kuyuları açan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu ülkelere Kamerun’u da ekledi. Kamerun’da İHH ekipleri, 14 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi. Su kuyuları açıldıkları bölgelerde içme suyu sıkıntısını giderdi. İHH'nın su kuyusu açtığı bölgelerde yaşayan halk daha önce içme su ihtiyacını yağmur sularından ya da sağlıksız göletlerden sağlıyordu. Daha kurak dönemlerde ise insanlar günde ortalama 5 kilometre yürüyerek temiz içme suyuna ulaşabiliyordu.

Afrika kıtasının en temel problemlerinden birisi olan sağlıklı suya ulaşma sıkıntısı Somali’de de yaşanıyor. Somali’de çeşitli sosyal yardım projelerini hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı, son 3 yıl içerisinde Somali’nin farklı bölgelerinde 247 su kuyusu açtı. Yeni yılla birlikte çalışmalarına ara vermeden devam eden İHH, 17 su kuyusunun daha açılışını gerçekleştirdi. İHH, Afrika’nın fakir ülkesi Çad’da da 4 yeni su kuyusunun daha açılışını gerçekleştirdi. Çad’da açılan su kuyusu sayısı 75’e ulaştı. Yeni açılan kuyulardan 18 bin kişi faydalanacak. İHH tarafından Çad, Etiyopya, Gine, Burkina Faso, Darfur ve Somali’de açılan 32 su kuyusu ile, Afrika’da açılan toplam su kuyusu sayısı 1174’e yükseldi. Çalışmaları devam eden 39 su kuyusu ise yakında açılacak.

Peki ya yetimler;

İHH’nın geliştirdiği sponsor aile projesi ile 27 farklı ülkede toplam 16 bin 3 yetim çocuğun sürekli ihtiyaçlarını karşılıyor. Belirli periyotlarla yetimlere nakdi ödemeleri yapılırken düzenlenen çeşitli faaliyetler, geziler ve toplantılarla da yetimlerin moral motivasyonu sağlanıyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde Diyarbakır, Lübnan ve Arnavutlukta bulunan ve İHH’nın sponsor aile projesine dahil olan yetimlere ödemeleri yapılırken,  bu yetimlerle çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. İHH Patani’de yetimhane açmak için de girişimlere başladı. Geçtiğimiz günlerde bölgeye giden İHH ekipleri, proje için gerekli çalışmaları yaptı. Hayırseverlerin destekleri doğrultusunda proje, en kısa sürede hayata geçirilecek.

Yine ülkemizin dört bir yanında kermesler düzenlenerek yetimlere yardımlar toplandı. Daha geçenlerde İHH tarafından Mersin’de aralarında yetim çocukların da bulunduğu 2 bin 500 kişiye giyecek yardımı yapıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı Kurban Bayramı'nda da yetimleri sevindirdi. İHH Türkiye'de ve dünyanın 15 ülke ve bölgesinde yetimlere bayramlık hediye etti.

 İHH yurt içinde maddi olarak desteklediği yetimlere psikolojik ve sosyal yardımda da bulunuyor. Gönüllü psikolog ve pedagoglardan oluşan ekipler, yetimleri ve ailelerini ziyaret ederek sorunlarının çözümü için yardımcı oluyor. İHH ayrıca, üniversite sınavlarına hazırlanan veya takviye derslere ihtiyacı olan yetimlere de dershane desteği sağlıyor.

Kurban Bayramı;

İHH, 120 ülke ve bölge ile Türkiye’de 50 ilde kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. İHH’nın Kurban organizasyonunda önceliği muhacir kampları, savaş ve doğal afet mağdurları, yetim yurtları, yetim aileleri, yaşlılar, kimsesizler, dullar, toplumun yoksulluk çeken kesimleri, okullar, medreseler ve hastaneler aldı.

Ve Ramazan Bayramı;

İHH, toplam 65 ülkeye Ramazan yardımı götürdü. Türkiyeli hayırseverlerin emanetlerini Irak’tan Küba’ya kadar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtan İHH, Türkiye’de de binlerce çocuğa bayramlık giysi ve hediyeler dağıttı.  İHH,  iftar tırları ile de ülkenin dört bir tarafında iftar yemeği verdi. Ramazanda yüz binlerce insana ulaşan İHH gönüllüleri dağıttıkları kumanyalar ile de yoksulların sofrasını süsledi.

İşte İHH’dan bunun için rahatsızlar. Yeryüzünde adaletin hâkim olması, iyiliğin her yere yayılması ve kötülüğün önlenmesi için kardeşlik bilinciyle nerede olursa olsun muhtaç ve mazlum tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırarak onurlu bir yaşam sunmak misyonuyla hareket eden İHH gönüllüleri onun için hedef alınıyor. İnsanı yardıma muhtaç hâle getiren ve mazlum eden her türlü politika ve faaliyetleri önlemek üzere tüm insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli çalışmaları yaptığı için engellenmeye çalışıyor. Değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamak için mücadele verdikleri için tetikçi kalemler tarafından eleştiriliyor. Ama kazanan hiç şüphesiz ki hak ve adalet yanlıları olacak.  

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum