İkinci Müjde mi?


BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun seçimlerden üç gün önce ani ölümü; Sivas Belediye başkanlığı için duygusal bir sonuç çıkardı. Sivas halkı şehirlerinden çıkan böyle bir yiğit lidere; daha önce oy vermemiş olsalar bile vefa duygularını gösterekek BBP adayını belediye başkanı olarak seçerek; ölümünden sonra da olsa Muhsin Yazıcıoğluna müjde verdiler.

 

İki ay sonra bu sefer Sivassporlu futbolcular bağırlarından çıkardıkları Yazıcıoğlu’na ikinci müjdeyi verebilirler mi?

 

Sorunun cevabı eğer disiplini elden bırakmazlarsa rahatlıkle EVET olur. Gerçekten bugüne kadar görülmemiş heyecanda bir lig yaşıyoruz. 5 takım hala şampiyonluk potasında.

 

Sivasspor bir daha böyle bir fırsatı çok zor bulur. Zira şampiyon olmuş dört takımda en düşük profilli seneyi yaşamaktalar.

 

FB bunca transfere rağmen istediği sonuçları bir türlü alamıyor. GS ise Bülent Korkmaz ile kıpırdanmış gözüksede inişli çıkışlı bir performans gösteriyor. BJK ise Mustafa Denizli ile yarışta sonuna kadar varım diyor. Anadolu’nun gururu Trabzonspor ise; son 25 yıldaki eline geçen ikinci tarihi fırsatı da her hafta elinin tersiyle itmeye devam ediyor.

 

Bu durumda Sivassporun fikstür avantajıyla birlikte şampiyon olması hiç te zor olmasa gerek.

 

Sivasspor şampiyon olursa başta da dediğimiz gibi Muhsin Yazıcıoğlu ve sevenlerine ikinci müjdeyi vermiş olacak.

 

Bir diğer müjde de eğer Sivasspor şampiyon olursa ilk defa Alkolsüz şampiyonluk gerçekleşmiş olacak. Ne yalan söyliyeyim ben Sivassporun bu nedenden dolayı bu yıl şampiyon olmasını canı gönülden istiyorum.

 

Düşünsenize lig bitmiş ve şampiyonluk kutlamaları Türkiyenin her tarafında yapılıyor ve ortada ne Hıncal Uluç’un istediği şaraplar var, ne de Erman Toroğlu’nun viskisi. Bu durumda bu zatlar iki kat çıldırmazlar mı?

 

Hulasa Sivasspor bu sene şampiyon olursa bir taşla tam üç kuş vurulmuş olacaktır.

1)      Trabzonspordan sonra Anadoludan ikinci bir şampiyon çıkmış ve diğerlerinin de (Bursaspor, Gaziantepspor, Kayserispor) önü açılmış olacak.

2)       Merhum Yazcıcıoğlu’nun şehri bir kez daha gündeme gelecek. Ve merhum bir kez daha günlerce bu vesileyle hatırlanacak.

3)       İçkisiz şampiyonluk gerçekleşmiş olacağı için, artık diğer kuluplerimizde olması gereken yani sporla içkinin asla bir arada olmaması (diğer alanlarda içki serbesttir manasını çıkaran okuyucum olmaz eminim)gerektiğini kavramış ve bu yolu devam etttirmek isteyeceklerdir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum