İşsizlik ve terör

Bundan önceki iki yazıda ne dedik? Önce "Gemide iki delik var: TERÖR VE İŞSİZLİK" dedik.

Sonra "Terörü nasıl bitirelim?" dedik; böyle diyerek çözüm önerilerimizi sıraladık...

Ve çok önemli bir hakikati altını çizerek, vurgu yaparak hatırlatmayı ihmal etmedik: Bir yerde "işsizlik" varsa orada "terör" de vardır. Özellikle ülkemizin doğu tarafındaki "TERÖR"ün ana sebebi ve kaynağı "İŞSİZLİK"tir. Bu sebeple "terör"den sonraki konumuz "işsizlik" sorunu ile ilgili olacaktır.

Demek ki neymiş?

Bir yerde "İŞSİZLİK" varsa orada "TERÖR" de vardır.

O halde her şeyden önce başımızın, ülkemizin, devletimizin, milletimizin baş belası "terör"den önce "işsizlik"miş. Söz verdik, bu konu üzerinde duracağız dedik. Sözümüzü "işsizlik sorununun çözümleri" ile birlikte yerine getirelim.

Bu arada üç maymunları oynayan, yani; 'biz bunları görmedik, duymadık, işitmedik ve üzerinde konuşmuyoruz' diyen, 'sağır sultanlar' gibi davranan siyasilerimizin kararan hidayetlerinin de bir an önce yeniden eski yerine gelmesini dileyelim, dua edelim...

***

Dünya krizler içinde. Kapitalizm krizde. Türkiye zaten hep krizde olduğu ve krizlere karşı bağışıklık kazandığından, dünyadaki krizler ülkemizi fazla etkilemedi.

Hüküm: Türkiye'deki "terör"ün ana kaynağı da "ekonomik kriz ve işsizlik"tir.

Doğu Anadolu'da, doğa kanunlarına uyarak beş on çocuktan aşağı çocuğu olan yok.

Neden?

Doğa kanunudur. Tehlikede olan canlı çok üretken olur. Rahat içinde olan canlı ise kısırlaşır. Demek ki Doğu'da on çocuk yapmalarının sebebi terördür, işsizliktir, krizlerdir, ekonomik sefalettir. Aynı Doğulular İstanbul'a gelip yerleşmiş iseler artık on çocuk yapmıyorlar. Avrupa'ya gittilerse, aynen Avrupalılar gibi iki çocukları bile olmuyor.

Biz yine ülkemize dönelim ve duruma bakalım... Doğu Anadolu'da doğan çocuklar büyüyor ve çalışmak istiyor ama toprak yok, fabrika yok, işyeri yok, iş yok!.. Var olan topraklar terör bahanesiyle ellerinden alınmış; köyler, mezralar, meralar, yaylalar, dağlar bomboş!.. Türkiye'nin bu bölgesindeki bazı yerler adeta teröristlere terk edilmiş!.. Kısmen huzur ve istikrar olan yerlerde de topraklar köylülerin ellerinden alınmış, toprak ağalarının veya devletin elinde!.. Bunlar yetmiyormuşçasına, bir de İsrail oğulları bağlantılı uluslar arası sömürü sermayesinin şirketleri çıktı; toprakları onlar kiralıyor veya satın alıyor!.. Topraklar kendilerinin yani köylülerimizin elinde olsa bile; onu ekip biçecek kooperatif birliktelikleri, bilgileri, teknik araçları, sermayeleri, pazarları vs. vs. yok, yok, yok!..

Bir de terör dolayısıyla güvenlikleri yok!

O halde bu insanlar işsiz ve açtırlar.

Bu durumda ne yapsınlar?

Terörün kucağına düşmektedirler. Okuma ve iş imkanı bulamayan bu genç insanlarımızın -hem de kadın ve erkeği ile- terörden başka yapacakları ne olabilir?

***

Demek ki "TERÖR"ün asıl kaynağı "İŞSİZLİK"tir.

İş bulan genç evlenir ve çoluk çocuk sahibi olur. Terör olaylarına karışmaz. Sadece maceraperest birkaç ağanın oğlu veya kızı terörde boy gösterir. Adil yargı, hakemlerden oluşmuş "adil yargı" ve ekonomisi ile ordusu güçlü devlet o sorunu kolaylıkla çözer.

Demek ki bizim aslında tek sorunumuz vardır; o da "İŞSİZLİK"tir.

Peki, işsizliğe (ve dolayısıyla teröre) nasıl çare bulunacaktır?

Çare ve çözümler gelecek yazıda, inşaallah...

Selam, sevgi ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar