KADIN ZAYIFTIR AMA ANNELER KUVVETLİDİR

Beni tanıyan herkes bilir çocuklara olan sevgi ve merhametimi aynı zaman da anneme olan düşkünlüğümü de. Hani çocukken sorarlar ya büyüyünce ne olmak istiyorsun diye,  benim değişmez cevabımdı   ‘anne olmak!’ 

Anne! Sadece dört harften oluşan basit bir kelime gibi görünse de anne kelimesini tarif etmeye benim gücüm yetmiyor. Bizi daha dünya ya getirmeden kahrımızı çeken tek insandır annemiz.

 Her birimiz güçsüz ve aciz bir konumda iken, Rabbimizin lütfuyla, annemizin sevgi, şefkat ve merhamet dolu kucağında hayata başlarız. Yemez yedirir,  giymez giydirir. Doğruyu, yanlışı, şefkati, merhameti, fedakârlığı ve daha nice insanî erdemleri öncelikle annemizden öğreniriz.

 Anne, hiçbir çıkar gözetmeksizin gecesini gündüzüne katıp çocuğunun sağlıklı, huzurlu ve mutlu yaşaması için her türlü fedakârlıkta bulunur. Çocuğun anne karnında taşınması, dünyaya getirilmesi,  bakımı ve terbiyesi çok büyük fedakârlık ve özveri gerektirektirir 

Bu fedakârlığı annelerimiz anlatılamayacak bir memnuniyetle gerçekleştiriyor öyle değil mi? Nasıl yüce bir duygu ki bu? İlk düşündükleri sadece evlat oluyor, evlatları için kendilerini ikinci plana atıyorlar. 

Bazen annemin bana ve kardeşime hala çocukmuşuz gibi davranmasından şikâyetçi olur ‘artık çocuk değiliz anne’ dediğimiz de, ‘ beni ancak anne olunca anlarsın, o zaman bana hak verirsin siz büyüseniz de benim gözümde hala birer küçük çocuksunuz’ diyor. Annem her böyle dediğin de aklıma Strindberd ‘ın sözü geliyor .
Bir kadın anne olana kadar çocuktur diye boşa dememiş demek.

Benim annem de çocuklarını kendine tercih eden annelerden. 

Ne mutlu bana ki, böyle bir annenin evladıyım. Hayattaki en büyük hazinemdir ailem en başta da annem.  Bir de sadece anne sıfatını taşanlar var! Anneliği sadece dünyaya getirmek olarak görenler ...

Eğer annelik bu kadar basit olsaydı anneler ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ müjdesiyle müjdelenir miydiler? 

Dinimizde de anne hakkı önemlidir. Anneye hürmet ve hizmet babadan önce gelir.

Bir gün  Efendimiz  (sav)’ e biri sorar.

-Ya Resulallah, insanlar içinde iyilik etmeme en layık olan kimdir?

-Annendir.

-Sonra?

-Babandır.(Buhari, Müslim) buyurmuştur.

Biliyorum ki, anne hakkını sayfalarca yazsam da bitiremem . Başta canım annemin ve vefakar, cefakar, anneliği hakkıyla taşıyan tüm annelerin ANNELER GÜNÜNÜ kutluyorum.

Anneler için söylenmiş bir kaç güzel sözü de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ana ailenin güneşidir. Bir ailede o olmazsa orada büyüyen çocuklar gölgede kalmış meyveler gibi olgunlaşmazlar. (Pestalozzi)

Kadın zayıftır ama analar kuvvetlidir(Victor Hugo)

Anneler her şeyi görmeseler bile kalpleriyle duyarlar. (Ostorovoski)

Hiçbir süs ve makyaj bir kadını, analık sevgisi kadar güzelleştiremez (Emile)

Her günümüzü anneler günü gibi bilip annemize hizmet edip hürmet gösterenlerden olmak duasıyla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum