TAKVA YATAK ODASINDA OLMAZ

İslami yaşam tarzını tesettür giyinmek, Kur’an okumak ve namaz kılmaktan ibaret olarak değerlendiren ve günümüz toplumuna da hakim olan bu sistem muhafazakar kesimin içerisinde yer alan aileleri de dejenere etmeye başladı.

Nasıl mı?

Kur’an kurslarında sadece hafızlık eğitimi verilip ahlaken içi boş ve dünyevi hiçbir bilgiye sahip olmadan yetiştirilen genç kızlarımız maalesef günümüz erkeklerinin evlendikten sonra korkulu rüyası olmaya başladı.

16-17 yaşına gelmiş sadece din eğitimi alarak ve yine sadece ahretini kazanacağını umarak ve de bunu dünyada yaşayarak başarabileceğini zanneden genç kızlarımız ileride önce kendini sonra eşini en  sonunda da çocuklarını mutsuz edecek kadınların başında yer almakta.

Evlilikte kilit noktası olduğuna inandığım cinsel hayatın öneminin gençlerimize maalesef yeterince sağlıklı  bir biçimde anlatılmadığını düşünüyorum.

Kur’an da cinsel hayat sadece erkeklere farz kılındığına dair bir ayet yer almadığına  göre olayı sadece erkeklerin mutlu olması üzere kurgulandığını düşünmek son derece traji komik bir durum.

Sorunlarını bizlerle paylaşmak üzere gelen bir çok muhafazakar hanım ile yapmış olduğum görüşmeler durumun ne kadar vahim olduğunu her geçen gün beni fazlasıyla şaşırtarak göstermekte.

Kadınlarımız eşleriyle birlikte olmayı sadece onları mutlu etmek , orgazm olmayı da sadece cinsel ilişkiye girmek olarak değerlendirmekte.

Eğer sadece bana gelen danışanlarımı baz alarak değerlendirme yapmam gerekirse kadınlarrımızın % 70‘e yakını orgazm olmanın ne demek olduğundan bi haber yaşamakta.

Durum kendi içerisinde  bu kadar vahim bir tablo oluşturmuş olduğundan  bunları dile getirmekte tarafımca zaruret halini almış bulunmaktadır.

Tesettürlü olmayı bakımsız olmak,  kişisel vücut bakımını da keyfiyet olarak adleden hanımlar evliliklerinin ilerleyen dönemlerine muhtemelen aldatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak kadınlar olacaktır.

Eşinden cinsel hayatında beklentilerini dile getirmeyi halen ayıp ve günah olarak değerlendiren hanımların sayısı maalesef oldukça fazla.

Eşiyle günlük sorunlarını, şikayetlerini, çocuklarıyla, kayınvalideleriyle ve komşularıyla yaşadıkları anlaşmazlıkları konuşma noktasında sınır tanımayan, kişisel ihtiyaçlarını ifade etmekte zorluk çekmeyen kadınlarımız kendileri içinde son derece önemli olan bu konuyu konuşmaktan maalesef oldukça uzaklar.

Günümüzde sağlıklı bir cinsel yaşam için gerekli olan bilgileri gerek kitap ve internetten, gerekse uzmanlardan çok rahat ulaşılabilir durumda.

Kadınlığını mahrem sınırlar içerisinde özgürce yaşayabilecek olan kadının evinde bile kendisine sınır koymasını önce sinir sistemini sonrasında da evliliğini bozacak duruma gelmesine sebep olacaktır.

Son Söz Son Cümle: Ya isteklerini kadınca ve özgürce ifade eden mutlu kadınsındır ya da kendi ördüğü duvarların arkasında mutsuzca yaşayan diğer kadın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum