Kocaeli’nde Yozgatlı Olmak Varmış

07d5df37-ed8d-4a0a-9411-097595708425.jpegunnamed.jpg

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Büyük Şehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu Kitap Fuarına “Kaç Çileden Çıkar Bir Hayat” adlı kitabımı imzalamak adına gittim. Buradan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN Bey’e kültür adına yaptığı tüm çalışmalardan dolayı kendilerini kutluyorum.

Büyük bir fuardı sayısız yayınevi ve yazarların yanında kültür sanat adına bir araya gelen insanların katılımı ile gerçekleşen fuar benim gözlemlerim doğrultusunda tamamen kusursuzdu. Ben denizin ilk imza günüydü. Tebdili mekânda ferahlık vardır atasözü ile yola çıkmıştım. Şimdi de iyikilerime iyikiler kattım.

Gurbet deriz ya her fırsatta, şöyle gökyüzüne bakar iç çekersiniz. Sevdiğiniz insanları anar bazen burun delikleriniz sızlar en acısından. Gözleriniz buğulanır ve bir pıt akıtırsınız gözyaşınızı bulunduğunuz yere. Hemen hemen 14 yıldır bende bu gurbet denen mekânları soluyorum. Mekânın anlamı yok aslında, nerde olursanız olun sevdiklerinizi göremediğiniz her yer gurbettir.

İstanbul’dan sonra şu an Türkiye’mizin başkentinde ikamet etmekteyim. Gurbette birbirimizi görmeden sahipte çıkılabileceğini bana gösteren Ankara Yozgat Akdağmadeni Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Özdemir hocamıza şükranlarımı sunuyorum. Yine kol kanat gerdi beni değerli gazeteci yazar Kocaeli Bizim Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Eranil Bey ile tanıştırdı.

Bir köprü düşünün temeller atılmış ve köprünün inşası için elaman gerek. Elemanın yanında malzemeler gerek. Bunları sağlayacak plan proje gerek en temel olan da gerçek manada dostlar gerek. Kocaeli Kitap Fuarın da yardımlaşma, sahiplenme gördüm. Olması gereken şeylere ne çok hasret yaşıyormuşuz.

İnsanın insandan kaçtığı zamandan sonra birlik beraberliğe ne çok ihtiyacımız varmış. Herkes görevini fazla fazla yapmıştı. Mustafa Eranil Bey’e de çok teşekkür ediyorum. Kocaeli’ne hemşerisini çok güzel bir şekilde taktim etti.

Şahsımı standımızda ziyaret eden değerli Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Erol Akalın Beyefendiye ve yönetim kurulu üyelerine; Kocaeli Yozgatlılar Derneği Başkanı Davut Murat Beyefendiye ve değerli yönetim kurulu üyelerine, Ak Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı genç girişimci iş kadını Hicran Bozkurt Hanımefendiye, Kocaeli Karamürsel Belediye Meclis Üyesi genç girişimci iş adamı Adem Pekyürek Beyefendi’ye, Cumhuriyet Halk Partisi Körfez İlçe Başkan Yardımcısı ve üst kurul delege üyesi Gülseren Solmaz Altunal Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmayıp gönül hanemi hoşnut kıldıkları için her bir değerli hemşerime şükranlarımı sunuyorum.

unnamed-7-001.jpgd693cc0c-ecb8-4545-9a69-66eda21b354b.jpg

unnamed-1.jpg

unnamed-14-001.jpg

meltem.jpg

unnamed-3.jpg

unnamed-20.jpg
fc278881-7911-4125-b684-31ec9cc377c1.jpeg07d5df37-ed8d-4a0a-9411-097595708425.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum