Malatya’ya Gelipte Suyundan İçmemezlik Etme

Mezopatamya’nın göbeğinde, Beydağı’nın eteğinde, verimli  vadinin içinde bir başkadır bu şehirde nefes almak.

Yaşamayan bilmez , anlatmayla bitmez. Her özelliğini bir basamağa yazsak merkezden Beydağına merdiven olur. Rüzgar bir farklı eser,  kaynak suyu içilmeye değer. Anadolunun tarihine şahitlik etmiştir. Zengin tarihiyle Battalgaziler yetiştirmiş, 2 cumhurbaşkanı çıkartmıştır. Adından söz ettiren oyuncular , politikacılar,  iş adamları , futfolcuların memleketi olmuştur. B u önemli şahsiyetler Malatya’nın kalkınmasına yardım etmişlerdir. Geniş ve de zengin sanayisiyle doğuda adından sürekli söz ettirmiştir. Dünya çapında tüketimin %80 den fazlasını karşılayan kayısıyla meşhur olan bu şehir  büyük şehir olma yolunda ilerlemektedir. Yatırımını yapan kişilerin yüzünü kara çıkartmayan bu şehir herkesin yüzünü güldürmeye devam etmektedir. Açılan yeni  iş yerleri,  avmler gibi işletmeler işsizlere yeni iş imkanı sunmaktadır. Yatırımını yastık altına yapmayan Malatya insanı bu yolda hep kazanma endekslidir. Okuma oranı yüksek olan bu şehirde terör olayıda yoktur. Eğitim cehaleti önler ve sakin huzurlu bir yaşam gerçekleşir. Yurt genelinde yaşanan terör olaylarına karşıda yapmamız gereken dua edip , eğitim seviyesini artırma olacaktır. Yanan ocaklar bir gün son bulacaktır ve de yurtta barış gerçekleşecektir. Biz ki Fatih’in torunları,  Süleyman’ın soyundanız. Her güçlüğü başarmış, her zorlukta beraber olup tek yürek olmuşuzdur.

Ey Türk oğlu Türk bu topraklarda akan kanlar birgün duracak olup eller kalem tutup , silahlar yerine bilgiler savaşacaktır. Sel olup akan göz yaşları , evlatlarının arkasından bakan gözler artık ilim uğruna  yurt dışına gönderilen çocukların arkasından bakacaktır. Bu devlet yükselişini eğitimle gerçekleştirecektir. Bu uğurda ne gerekiyorsa  Malatya insanı herşeyini vermeye razıdır. Cana yakın,     eğitim gönüllüleri yetiştiren Malatya desteğini  sonuna kadar verecektir ve de vermeye devam edecektir. Açılan yeni okullar bunun en açık göstergesidir. Gerek devlet okulları olsun gerekse özel okullar olsun sayıları her geçen gün artmaktadır.

Bu şehirde yaşamayı sürdürmekten de kendimi şanslı sayıyorum ve de eğitim gönüllüleri öğretmenlerimizi burdan tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum